Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Friss élelmiszer

Rukkola mikrozöld - 10x17cm dobozban

Friss, nem vágott formában kínáljuk rukkola mikrozöldünket, amely ízében és zamatában teljesen visszaadja a rukkola ízét. Salátákban, étel díszítéshez de akár szendvicsbe zöldség helyett is megállja a helyét. Kiszerelés: 10x17cm dobozban  

890 Ft / doboz
890 Ft/doboz

Saláta mix

Jó ízű, finom, ropogós levelei vannak. Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. Nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására.

500 Ft / tasak
50 Ft/dkg

sárgarépa - 0,5 kg

Szabadföldi vegyszer mentes körülmények között termesztett sárgarépa.

550 Ft / csomag
1100 Ft/kg

Sóska

Szabadföldi termesztésű Vegyszermentes

440 Ft / csomag
44 Ft/db

szibériai leveles kel

Zöld turmixnak, levesnek lehet elkészíteni, saláta  készülhet  belőle, egyszerűen párolva  is jó. Amellett, hogy nagyon finom, tényleg sok pozitív hatása van egészségünkre: alacsony a kalóriatartalma, tele van antioxidánsokkal, csökkenti a rák kockázatát és a koleszterinszintet.  Próbáljátok ki!

400 Ft / csomó
2000 Ft/kg

Téli porcsin

A Téli porcsin kissé galambbegysalátára, vagy spenótra hasonlító ízű, de alacsony oxálsav tartalmú növény. C-vitamin és klorofill tartalma nagyon magas. 100g már C-vitaminból a napi bevitel 33 %-a, A-vitaminból a napi bevitel 22%-a, vas 10%-a. Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amely nagy szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében. Nagyon finom, friss, de nem csípős, vagy keserű. Friss téli-tavaszi salátákba tökéletes.

500 Ft / csomag
50 Ft/dkg

tépősaláta

Fodros levelű tépősaláta , valipíniben, vegyszermentesen termesztett zöldség.

600 Ft / doboz
600 Ft/doboz

zöld fokhagyma

Szabadföldi termesztésű Vegyszermentes Idei termés

350 Ft / csomag
70 Ft/db

zöld, savanyítani való paradicsom 0,5 kg

Szabadföldön vegyszermentesen termesztett paradicsom, amik már nem értek be az ősszel, savanyítani kiváló. Savanyítási recept:A tisztára mosott üvegekbe belerakjuk a megtisztított, hibátlan zöld paradicsomokat,a nagyobb darabokat fel is lehet vágni. Egy mérőedénnyel teletöltjük az üvegeket tiszta vízzel (közben nézzük, hogy mennyi vizet használtunk fel),amikor ezzel megvagyunk,akkor az üvegekbe levő vizet összeöntögetjük egy fazékba. Mivel mérőedénnyel töltöttük fel az üvegeket, így tudjuk, hogy összesen hány liter vizünk van a fazékban. Literenként hozzáteszünk 1 evőkanál sót,4evőkanál cukrot, 1dl 10%-os ecetet. A levet felfőzzük, és forrón a paradicsomokra ráöntjük. Ekkor rátesszük a kifőzött kupakokat. Így állni hagyjuk negyedóráig. Ekkor a levet újra visszaöntjük a fazékba az üvegekből, ezt újra felforraljuk (ízlés szerint ekkor fűszerezhetjük),majd ismét rátöltjük a paradicsomokra, azonnal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük 1 napra. Így egy savanyú uborka állagú, ízletes savanyúságot kapunk. Jó étvágyat hozzá!

400 Ft / kg
800 Ft/kg

Zöldhagyma

Frissen csomózott hajtatott zöldhagyma. Most még vékonyabb, zsenge szálak vannak a csomagban. Egy csomóban 10 szál van.

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

zöldség csomag

3db sárgarépa zölddel + 2db fehérrépa petrezselyemmel. Vegyszermentesen szabadföldön termesztettem.

500 Ft / csomag
2500 Ft/kg