Friss, nem vágott formában kínáljuk rukkola mikrozöldünket, amely ízében és zamatában teljesen visszaadja a rukkola ízét. Salátákban, étel díszítéshez de akár szendvicsbe zöldség helyett is megállja a helyét. Kiszerelés: 10x17cm dobozban
Jó ízű, finom, ropogós levelei vannak. Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. Nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására.
Zöld turmixnak, levesnek lehet elkészíteni, saláta készülhet belőle, egyszerűen párolva is jó. Amellett, hogy nagyon finom, tényleg sok pozitív hatása van egészségünkre: alacsony a kalóriatartalma, tele van antioxidánsokkal, csökkenti a rák kockázatát és a koleszterinszintet. Próbáljátok ki!
A Téli porcsin kissé galambbegysalátára, vagy spenótra hasonlító ízű, de alacsony oxálsav tartalmú növény. C-vitamin és klorofill tartalma nagyon magas. 100g már C-vitaminból a napi bevitel 33 %-a, A-vitaminból a napi bevitel 22%-a, vas 10%-a. Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amely nagy szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében. Nagyon finom, friss, de nem csípős, vagy keserű. Friss téli-tavaszi salátákba tökéletes.
Szabadföldön vegyszermentesen termesztett paradicsom, amik már nem értek be az ősszel, savanyítani kiváló. Savanyítási recept:A tisztára mosott üvegekbe belerakjuk a megtisztított, hibátlan zöld paradicsomokat,a nagyobb darabokat fel is lehet vágni. Egy mérőedénnyel teletöltjük az üvegeket tiszta vízzel (közben nézzük, hogy mennyi vizet használtunk fel),amikor ezzel megvagyunk,akkor az üvegekbe levő vizet összeöntögetjük egy fazékba. Mivel mérőedénnyel töltöttük fel az üvegeket, így tudjuk, hogy összesen hány liter vizünk van a fazékban. Literenként hozzáteszünk 1 evőkanál sót,4evőkanál cukrot, 1dl 10%-os ecetet. A levet felfőzzük, és forrón a paradicsomokra ráöntjük. Ekkor rátesszük a kifőzött kupakokat. Így állni hagyjuk negyedóráig. Ekkor a levet újra visszaöntjük a fazékba az üvegekből, ezt újra felforraljuk (ízlés szerint ekkor fűszerezhetjük),majd ismét rátöltjük a paradicsomokra, azonnal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük 1 napra. Így egy savanyú uborka állagú, ízletes savanyúságot kapunk. Jó étvágyat hozzá!
Frissen csomózott hajtatott zöldhagyma. Most még vékonyabb, zsenge szálak vannak a csomagban. Egy csomóban 10 szál van.
3db sárgarépa zölddel + 2db fehérrépa petrezselyemmel. Vegyszermentesen szabadföldön termesztettem.