Kendermagolaj: zöld színű, jellegzetes ízű, illatú olaj. Kedvező omega 6: omega 3 zsírsav aránya miatt kitűnő választás. Magas linolénsav tartalma miatt pszoriázis, dermatitisz külsőleges kezelésére, belsőleg reumatoid ízületi gyulladások esetén alkalmazható. Alacsony füstpontú, hevítésre, sütőolajként való felhasználásra nem alkalmas. Tárolás: Hűvös, fénytől védett helyen. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, felbontva 3-4 hónapon belül javasolt elfogyasztani.
Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt
A kezdő fűszerválogatás díszdobozban egy igazán különleges kis csomag! A következőkkel töltöttem meg; 6 g Kömény, 1,5 g Kapor, 1,5 g Petrezselyem, 3 g Oregano, 2 g Kakukkfű, 4,5 g Feketebors, 1,5 g Tárkony és 1,5 g Lestyán van a kémcsővekben. Plusz-minusz 1-2 gramm eltérés előfordulhat, a szárítás óta eltelt idő miatt. Tökéletes ajándék, ha valami egyedi dolgot szeretnél!! Egy kis videó arról hogy hogyan is kapod a csomagot; https://youtu.be/nnufarmGuGQ?si=iHwmiy5WxZeG8via
Kilenc darabos bonbonválogatás a Bonbonda Csokoládéműhely aktuális ízeiből. Általában három íz kerül egy dobozba, minden ízből három darab bonbon. Kézzel festett étcsokoládé bonbonok, helyi termelők termékeinek felhasználásával készült egyedi töltelékekkel A termékhez felhasznált csokoládék származási helye Belgium és Svájc Fenntartható kakóbab termesztésből A termék súlya kb 115 g A termék gluténmentes Minőségét megőrzi 21 napig Aktuális doboz tartalma: 4 db vörösboros étcsokoládékrémes, 4 db homoktövises , 1 db bretagne-i sós karamellás étcsokoládé bonbon
Magyarországon is tökéletesen télálló, dekoratív pálma, melyet minden mediterrán kertbe jó szívvel ajánlhatok. A magok saját somogyi kertünkben élő pálmánktól származnak. 5 éves korától már szélvédett, napos helyre kiültethető. Decembertől-Márciusig a szívrügy védelme érdekében téli takarást igényel (fátyolfóliával több rétegben, lásd a képen) és a levélnyelek összkötözését. Rögzítésképpen pld egy rudat rakjunk a növény mellé és ahhoz kötözzük a levélnyeleket és a védőanyagot. Kifejlett korában a törzs, a kenderszerű szövet megjelenése után -20°C is elvisel! A kertben széltől védett, napos helyre ültessük. Szereti a tápanyagban gazdag talajt, ezért lehetőleg szerves trágyával trágyázzuk a koronacsurgónál beleforgatva a talajba. A kellőn tápanyaggal ellátott növény 10-15 új levelet is képes hozni évente! Az alsó elszáradt levelek nyelét a törzstől 2-3 ujjnyira vágjuk le. Ha nagyon agyagos-kötött a talaj, ültetés előtt 20-30 cm-es kavicsréteget szórjunk a gödör aljára a csapadékvíz elvezetése végett, ugyanis nem szereti a pangó vizet. A törzse 4-5 m magasra is megnőhet, a levél átmérője pedig elérheti az 1 métert. A fotó illusztráció. Talajtípus: közömbös Télállóság: -20 fokig télálló Tápanyagigény: közepesen tápanyagigényes Vízigény: közepes vízigény Fényigény: teljes napfény
Kézzel készült,fürjtojásos,házi tészta.Király búzalisztből.250g/csomag.Széles metélt.
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: 0,15 g
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1410 kJ/332 kcal Zsír 1,5 g amelyből telített zsírsav: 0,25 g Szénhidrát: 62,6 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 3,4 g Fehérje: 15,5 g Só: 0,25 g
Krémes, sűrű állagú,savanykás ízvilágú kistermelői kefír.Az ár 200Ft betèdijat tartalmaz.
3db 100g-os könnyen, gyorsan elkészíthető Burger pogácsa egy csomagban. Klasszikus íz Tartósítószert, és mesterséges adalékanyagokat nem tartalmaz. Vákuum csomagolva kerülnek forgalomba. Hűtve, 0-5 fokon 3 hét a szavatossága. Lefogyasztható 6 hónapig, felolvasztás után változatlan minőségben felhasználható. Sütési Javaslat: Mindkét oldalát 1-1 percig 180 fokos olajban süssük, vagy platnin, grillrácson, sütőben zsírpapíron is megsüthető. https://www.facebook.com/viavega.godre
Hidegen sajtolt kókuszolaj. Nem finomított és nem hidrogénezett. Erősen kókusz ízű és illatú. Étkezési- és kozmetikai célra egyaránt használható.