Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszer

Articsóka palánta

Violetto di Romagna  Az articsóka a mediterrán konyha egyik legkülönlegesebb és legegészségesebb zöldsége (gyógynövénye). Évelő növény, melynek virágát  fogyaszjuk, de kertünk dísze is lehet, ha nem szüreteljük le a virágokat. (A képek között láthatjátok gyönyörű lila virágát). Hazánk éghajlata kedvező az articsóka termesztésre, viszont itthon kevesen tartják kertjükben, ezért szerettük volna megosztani palántáinkat veletek is.  Kiültetés: májustól (A tápanyagban gazdag talajt szereti, ezért ültetéskor érdemes trágyázni.) Magasra nő és szélességre is terjedelmes ezért érdemes egymástól 1,5-2 méterre ültetni, védett napos vagy félárnyékos helyre. Vízigényes, főleg a bimbók fejlődése során. Hivatalosan a második évben hoznak először virágot, viszont nálunk több növény is virágzott már az első nyáron :)   Saját képeinken egy globe articsókát láthattok, amit tavaly termesztettünk, idén a violetto olasz fajtát vetettük Rédei vegyszermentes magról.

1250 Ft / db
1250 Ft/db

aszalt fekete ribizli 50g/tekercs

Vegyszermentes fekete ribizliből készülő aszalvány. Mézzel édesítve, lapban aszalva, majd csíkra vágva, tekercsben kiszerelve, papírzacskóba csomagolva készül. Kíváló desszert, nasika, intenzív  gyümölcs íz. 

820 Ft / db
16.4 Ft/g

Aszalt gyümölcsös akácméz

Ha szeretnéd egy kis édességgel meglepni magad vagy valemelyik ismerősöd, akkor válaszd az aszalt gyümölcsös akácmézünket.

2500 Ft / db
2500 Ft/db

aszalt málna tekercs mézzel /50 g papírban

Vegyszermentes málna lapban aszalva, tekercsbe kiszerelve, papírzacskóba csomagolva. Mézzel édesítve. Intenzív gyümölcsízével a nyarat idézi. Amolyan rágcsának ajánlom, de díszíthető vele sütemény vagy torta.  Házi édességek alkotóeleme is lehet.

920 Ft / db
18.4 Ft/g

Autós bonbon válogatás

6 darab kisautó formájú bonbon, díszdobozban 70%-os eredetszelektált étcsokoládé burokban bretagne-i sós karamell krém - mogyoróvaj (2db), epres étcsokoládékrém (2 db), narancsos marcipán (2db) A termék kézzel készített kézműves bonbon Gluténmentes Fenntartható kakaóbab termesztésből származó étcsokoládé felhasználásával   

3200 Ft / doboz
3200 Ft/doboz

Bab - 25 dkg

Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab. Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.

600 Ft / csomag
24 Ft/dkg

Bab - 50 dkg

Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab.  Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Egy csomagban 50 dkg van. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.

1200 Ft / csomag
24 Ft/dkg

Babérlevél - étkezési, friss, organikus (10db/cs.)

Laurus nobilis = Nemes babér = Babérlevél Konyhai felhasználásra alkalmas, finom aromájú, illatos, organikus levelek vegyszermentes kiskerti környezetből, közvetlenül az átadónapon frissen szedve. Érdekességek, hasznos infók a Babérlevél gyógyhatásáról Felhasználás előtt mosást igényel. A csomagban10db babérlevél található.

250 Ft / tasak
250 Ft/tasak

bagett

Hosszú, vékony, ropogós pékáru. 150 g Összetétel: kukoricakeményítő, bagettliszt (gluténmentes búzakeményítő, burgonyakeményítő, rizsliszt, dextróz, útifű rost, szárított rizskovász, jódozott só, stabilizátor: guar gumi e412, stabilizátor: xanthan gumi e415, stabilizátor: hidroxi-propil-metil-cellulóz e464, sav szabályzó anyag: kalcium acetát e263, stabilizátor: cellulóz gumi e466, enzim), étolaj, rizsliszt, kölesliszt, zabpehelyliszt, bambuszrost, élesztő, szezámmag, cukor, útifűmaghéj, só, konjacliszt

750 Ft / db
750 Ft/db

Barack mustban

Befőtt jellegű termék. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ezt a mustban lévő természetes cukor pótolja, ezáltal sokkal kellemesebb ízt kapunk, mint a klasszikus befőtteknél. Ajánljuk befőttként, savanyúság helyett, illetve köretként fehér sűlt húsokhoz. Összetevők: Őszibarack, fehér vegyes must. Fogyasszák egészséggel!

1390 Ft / üveg
3971.43 Ft/kg

barna bomba

kakaós nehéz piskótás tészta cukorkéregben Összetevők: mandulaliszt, zabpehelyliszt, rizsliszt, kukoricakeményítő, útifűmaghéj, bambuszrost, cukor, kakaó, szódabikarbóna, vanília aroma, tojásfehérje, tojássárgája, étolaj, kókuszzsír, csokoládé

950 Ft / db
950 Ft/db

Bazsalikom

A bazsalikom sokoldalúan használható fűszer, saláták,szószok,sültek,mártások, ízesitésére tökéletes! A zöld genovai a legnagyszerűbb társa a paradicsomnak, de még limonádé is készíthető belőle(lejebb a recept)!A bazsalikom dekorációnak is csodás növény főleg a lila, szépséges színével,feltűnösködik a kertben!Fontos szempont,hogy még szúnyogriasztónak is tökéletes,ezért mindenképpen ajánlatos nevelgetni pár szálat a kertben! Ime a limonádé recept: Egy tálba dobjuk a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet előtte lecsípünk róla, ez később jó lesz díszítésnek. Megszórjuk ízlés szerint cukorral és egy törőfával vagy kanállal kicsit összezúzzuk, hogy szépen elkezdjen illatozni. A kígyóuborka 2/3 részét felszeleteljük kb. 2 mm vastagságúra és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is egy megfelelő méretű kancsóba tesszük. Az egészet felöntjük 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel, elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.  A limonádét jéggel megpakolt poharakba töltjük, és adunk hozzá egy kis friss citrom-, vagy narancslevet. Karikára szeletelt friss uborkával, citrommal és a félretett bazsalikomlevelekkel kínáljuk.  

900 Ft / db
900 Ft/db