Violetto di Romagna Az articsóka a mediterrán konyha egyik legkülönlegesebb és legegészségesebb zöldsége (gyógynövénye). Évelő növény, melynek virágát fogyaszjuk, de kertünk dísze is lehet, ha nem szüreteljük le a virágokat. (A képek között láthatjátok gyönyörű lila virágát). Hazánk éghajlata kedvező az articsóka termesztésre, viszont itthon kevesen tartják kertjükben, ezért szerettük volna megosztani palántáinkat veletek is. Kiültetés: májustól (A tápanyagban gazdag talajt szereti, ezért ültetéskor érdemes trágyázni.) Magasra nő és szélességre is terjedelmes ezért érdemes egymástól 1,5-2 méterre ültetni, védett napos vagy félárnyékos helyre. Vízigényes, főleg a bimbók fejlődése során. Hivatalosan a második évben hoznak először virágot, viszont nálunk több növény is virágzott már az első nyáron :) Saját képeinken egy globe articsókát láthattok, amit tavaly termesztettünk, idén a violetto olasz fajtát vetettük Rédei vegyszermentes magról.
Vegyszermentes fekete ribizliből készülő aszalvány. Mézzel édesítve, lapban aszalva, majd csíkra vágva, tekercsben kiszerelve, papírzacskóba csomagolva készül. Kíváló desszert, nasika, intenzív gyümölcs íz.
Ha szeretnéd egy kis édességgel meglepni magad vagy valemelyik ismerősöd, akkor válaszd az aszalt gyümölcsös akácmézünket.
Vegyszermentes málna lapban aszalva, tekercsbe kiszerelve, papírzacskóba csomagolva. Mézzel édesítve. Intenzív gyümölcsízével a nyarat idézi. Amolyan rágcsának ajánlom, de díszíthető vele sütemény vagy torta. Házi édességek alkotóeleme is lehet.
6 darab kisautó formájú bonbon, díszdobozban 70%-os eredetszelektált étcsokoládé burokban bretagne-i sós karamell krém - mogyoróvaj (2db), epres étcsokoládékrém (2 db), narancsos marcipán (2db) A termék kézzel készített kézműves bonbon Gluténmentes Fenntartható kakaóbab termesztésből származó étcsokoládé felhasználásával
Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab. Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.
Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab. Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Egy csomagban 50 dkg van. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.
Laurus nobilis = Nemes babér = Babérlevél Konyhai felhasználásra alkalmas, finom aromájú, illatos, organikus levelek vegyszermentes kiskerti környezetből, közvetlenül az átadónapon frissen szedve. Érdekességek, hasznos infók a Babérlevél gyógyhatásáról Felhasználás előtt mosást igényel. A csomagban10db babérlevél található.
Hosszú, vékony, ropogós pékáru. 150 g Összetétel: kukoricakeményítő, bagettliszt (gluténmentes búzakeményítő, burgonyakeményítő, rizsliszt, dextróz, útifű rost, szárított rizskovász, jódozott só, stabilizátor: guar gumi e412, stabilizátor: xanthan gumi e415, stabilizátor: hidroxi-propil-metil-cellulóz e464, sav szabályzó anyag: kalcium acetát e263, stabilizátor: cellulóz gumi e466, enzim), étolaj, rizsliszt, kölesliszt, zabpehelyliszt, bambuszrost, élesztő, szezámmag, cukor, útifűmaghéj, só, konjacliszt
Befőtt jellegű termék. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ezt a mustban lévő természetes cukor pótolja, ezáltal sokkal kellemesebb ízt kapunk, mint a klasszikus befőtteknél. Ajánljuk befőttként, savanyúság helyett, illetve köretként fehér sűlt húsokhoz. Összetevők: Őszibarack, fehér vegyes must. Fogyasszák egészséggel!
kakaós nehéz piskótás tészta cukorkéregben Összetevők: mandulaliszt, zabpehelyliszt, rizsliszt, kukoricakeményítő, útifűmaghéj, bambuszrost, cukor, kakaó, szódabikarbóna, vanília aroma, tojásfehérje, tojássárgája, étolaj, kókuszzsír, csokoládé
A bazsalikom sokoldalúan használható fűszer, saláták,szószok,sültek,mártások, ízesitésére tökéletes! A zöld genovai a legnagyszerűbb társa a paradicsomnak, de még limonádé is készíthető belőle(lejebb a recept)!A bazsalikom dekorációnak is csodás növény főleg a lila, szépséges színével,feltűnösködik a kertben!Fontos szempont,hogy még szúnyogriasztónak is tökéletes,ezért mindenképpen ajánlatos nevelgetni pár szálat a kertben! Ime a limonádé recept: Egy tálba dobjuk a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet előtte lecsípünk róla, ez később jó lesz díszítésnek. Megszórjuk ízlés szerint cukorral és egy törőfával vagy kanállal kicsit összezúzzuk, hogy szépen elkezdjen illatozni. A kígyóuborka 2/3 részét felszeleteljük kb. 2 mm vastagságúra és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is egy megfelelő méretű kancsóba tesszük. Az egészet felöntjük 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel, elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A limonádét jéggel megpakolt poharakba töltjük, és adunk hozzá egy kis friss citrom-, vagy narancslevet. Karikára szeletelt friss uborkával, citrommal és a félretett bazsalikomlevelekkel kínáljuk.