Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Pöttyös Kert-Nagy Renáta

Pöttyös Kert-Nagy Renáta

Zöldség, és fűszernövény termesztéssel, illetve ezen növényekből készített termékek előállításával foglalkozom 2017 óta Hetesen. Kertésztechnikusként végeztem Balatonbogláron, 2000-ben de sajnos az iskola elvégzése után még nem voltam érett a gazdaság elindítására, ezért most igyekszem apró lépéseben haladni és bővülni. Kicsi, egyedülálló gazdaságomban minden növény jól megfér egymás mellett. Fő növényeim: a padlizsán,cékla,rebarbara,tök,torma és a fűszernövények illetve a belőlük készített feldolgozott termékek, hogy télen is kerülhessen az asztalra valami a  Pöttyös Kert háza tájáról!  Igyekszem a természetes körülményeket, meghagyni, no till technológiával,talajtakarásos műveléssel segítem a talaj természetes egyensúlyát fenntartani. Nincsenek egyenes sorok, nem minta kert az enyém, de garantáltan szeretetben növekszik minden és mindenki az általam művelt területeken!

Szeretettel: Nagy Renáta a Pöttyös kert megálmodója

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Aloé növény

Ez a kis egyszerű növény nagyon dekoratív és persze hasznos is. Minden háztartásban szükség van egy ilyen növényre! Csípés, horzsolás, vagy égési sérülés esetén csak le kell vágnunk egy darabot aloénkból és a benne található gél gyors segítséget nyújt. A leveleiből nyert gélszerű anyag csodát művel, az arcunkkal is. http://szepsegotthon.hu/arc-es-borapolas/aloe-veraval-a-tokeletes-borert  

700 Ft / db
700 Ft/db

Bazsalikom

A bazsalikom sokoldalúan használható fűszer, saláták,szószok,sültek,mártások, ízesitésére tökéletes! A zöld genovai a legnagyszerűbb társa a paradicsomnak, de még limonádé is készíthető belőle(lejebb a recept)!A bazsalikom dekorációnak is csodás növény főleg a lila, szépséges színével,feltűnösködik a kertben!Fontos szempont,hogy még szúnyogriasztónak is tökéletes,ezért mindenképpen ajánlatos nevelgetni pár szálat a kertben! Ime a limonádé recept: Egy tálba dobjuk a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet előtte lecsípünk róla, ez később jó lesz díszítésnek. Megszórjuk ízlés szerint cukorral és egy törőfával vagy kanállal kicsit összezúzzuk, hogy szépen elkezdjen illatozni. A kígyóuborka 2/3 részét felszeleteljük kb. 2 mm vastagságúra és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is egy megfelelő méretű kancsóba tesszük. Az egészet felöntjük 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel, elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.  A limonádét jéggel megpakolt poharakba töltjük, és adunk hozzá egy kis friss citrom-, vagy narancslevet. Karikára szeletelt friss uborkával, citrommal és a félretett bazsalikomlevelekkel kínáljuk.  

900 Ft / db
900 Ft/db

Cékla csatni-220 g

Cékla csatni azoknak, akit szeretik az igazán különleges ízeket! Vörösborban párolt cékla, mézzel krémesítve! Sült húsok, és grillezett sajtok mellé igazi társ!

1300 Ft / db
5909.09 Ft/kg

Ecetes torma-200 g

Kistermelői Ecetes Torma-kis üvegben 200 g Csak egy szippantás a jobból! :-)  Aki reszelt már több kg tormát azt tudja mire gondolok! ;-) Én se gondoltam bele, hogy mire vállalkoztam, egy napig olyan volt a szemem mintha 24 órás romantikus film maratonon vettem volna részt, életemben nem sírtam annyit mint a torma készítése során! Szóval ez a pár üveg igazi érték! A torma ereje az idő múlásával enyhűl, mivel ez pár napja készült  ezért aki a hétvégi húsvéti sonka mellé teszi készüljön fel az erejéje! Én személy szerint egy pár kanál tejföllel szoktam lágyítani! Ja és hűtőben kell tárolni, mert semmilyen tartósítószert nem tartalmaz!  

1100 Ft / db
1100 Ft/db

Élénkítő fürdőzsák

Élénkítő fürdőzsák A fürdőzsák összetétele: rozmaring & menta A menta jellegzetes aromájú fűszernövény, amellyel gyakran találkozhatunk: sokszor ízesítik vele a rágógumikat, a fogkrémeket vagy a szájvizeket. De a mentát gyógynövényként is érdemes fogyasztanunk, illetve használnunk. A menta élénkít, elűzi az álmosságot, a fáradtságot, serkenti az agyműködést és a gondolkodást. A rozmaringról számos történetet olvashattunk már.. Már az ókori Görögországban és Rómában is úgy vélték, hogy a rozmaring erősíti a memóriát. Kutatások azt mutatják, hogyha belélegezzük a rozmaringolajat segít a gondolkodásba, növeli a koncentráció és a memória készségünket. Igaz ez a szárított verzió nem olyan tömény mint az olaj, de azért így is kifejti a hatását! A rozmaring legfontosabb hatóanyagai a cineol, kámfor, borneol, timol és a gyanta. A kámfornak és a timolnak erőteljes élénkítő és gyulladáscsökkentő hatásai ismertek. Ha fürdés közben még át is dörzsöljük a testünket élénkíti a vérellátást és a keringést. Szóval ha ezek közül érint téged valamelyik, és szeretsz gyertyafény mellett hosszú fürdőt venni akkor ez zsák tökéletes "társad" lehet. Használata: Egy kád forró vízben, tedd a zsákocskát majd a testedet és lazulj min. 30 percet! A zsákocskát a fürdés után alaposan facsard ki, hogy nem maradjon benne víz. Száraz helyen lógatva szárítsd meg. 3-4 alkalommal használható! Kellemes pihenést kívánok!

950 Ft / db
950 Ft/db

Fürdősó-levendulás

900 Ft / db
900 Ft/db

Fürdősó-Rózsás

900 Ft / db
900 Ft/db

Gilisztaűző Varádics-vetőmag

Ez a "kis" növény a Pöttyös Kertben minden gyümölcsfa tövében megtalálható mert több funkciót is ellát egyszerre: tápanyagokat tár fel a többi növény számára, elriasztja a kártevőket, és virágzásával táplálja a beporzó rovarokat. Nagyon szeretik a pillangók, a mindenféle vad méh fajok, és a zengőlegyek. Ezzel még egy vonalon segíti a kertedben a kártevők irtását. Igazi ezer arcú permakultúrás növény.Magassága elérheti a 1,5 m. Zöldség kertbe nem ajánlom, mert terjeszkedő fajta. Kissé kellemetlen szagú, a forrázatát tetvek ellen használom.

350 Ft / csomag
350 Ft/csomag

Gyulladáscsökkentő fürdőzsák

Gyulladáscsökkentő fürdőzsák!! Összetétele; szárított körömvirág és szárított orvosi zsálya Nézzük csak mennyi mindenre ajánlott: A körömvirág gyulladáscsökkentő, sebfertőtlenítő, vérzéscsillapító. Főleg visszér, aranyér, napégés, rovarcsípés, pattanás, fekély, ekcéma, bőrkeményedés ellen alkalmazzák.Friss leve, műtéti hegekre, nehezen gyógyuló sebekre, vérömlenyekre, öregkori májfoltokra, lábgombára is alkalmas.  A zsálya; egyes kutatások szerint kivonata pozitív hatással lehet az emberi agy működésére (pl. a korai Alzheimer-kór esetén), de a vizsgálatokkal kapcsolatban felmerült módszertani aggályok miatt nem lehet határozott következtetéseket levonni. A római Plius kígyóharapás, bélféreg, epilepszia, mellkasi bántalmak ellen és a menstruáció serkentésére egyaránt javasolta. A X. század körül az arab orvosok úgy vélték, hogy a zsálya segítségével az emberi élet a halhatatlanságig meghoszszabbítható. A keresztes hadjáratok után földöntúlinak hitt hatalma Európában is megjelent: "Miért halna meg az ember, ki a kertjében zsályát termel?", "Aki örökkön kíván élni, májusi zsályát kell annak enni". A középkori franciák a "minden jó" névvel illették, és Nagy Károly elrendelte, hogy a királyi gyógynövénykertben zsályát is termesszenek. Az indiai ajurvédikus orvosok menstruációs panaszokra, a szoptató anyák emlőgyulladására, valamint kedélybetegség, álmatlanság, aranyér és szembetegség gyógyítására rendelték el. A több száz éves tapasztalat mellett tudományos vizsgálatok is kimutatták, hogy a zsályalevelek igen hasznos gyógynövényt jelentenek a házi patikákban. A levelek forrázata illóolaj- és cseranyag-tartalmuknál fogva fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatásúak. Szóval ha ezek közül érint téged valamelyik, és szeretsz gyertyafény mellett hosszú fürdőt venni akkor ez zsák tökéletes "társad" lehet.?   Forrás:Wikipédia

950 Ft / db
950 Ft/db

Házi mosószappan

Sajat készítésű mosószappan! Összetevők; sertészsír, Na-Hidroxid és pár csepp citromfű illóolaj Én ebből a mosószappanból készítem a mosógélt,amivel mindent ruhát mossunk. Gépi és kézi mosásnál is ezt használom. Öblítés ecetes vízzel. 9dl víz 1dl ecet keveréke,pár csepp teafa olajjal Készíts könnyen, olcsó mosószert mosószappanból! A mosószappanból "főzött" mosógélhez az alaprecept szerint; 75 g reszelt szappan 75 g szódabikarbóna 100 g mosószóda 4 liter víz Melegítsük fel a vizet,tegyük bele a reszelt szappan,keverjük össze őket kis lángon, míg az összes szappan el nem olvad, majd mehet hozzá a többi hozzávaló. Ne forrald csak melegitsd!! Vedd le a tűzről és keverjük jól össze botmixer segítségével!!

990 Ft / db
990 Ft/db

Kakukkfű

A kakukkfű egy szárazságtűrő, fényigényes kis gyönyörűség!  Nálam, a kerti út szegélynövénye is,nagyon kis díszes, jól mutat virágzás idején! Illetve az is fontos szempont, hogy takarja a talajt így ezen a területen a gazok elterjedése kizárva! Gombás ételek, sült csirke fűszere. De teája fertőtlenítő,immunerősítő is, szóval egyétek és igyátok, mert igazán hasznos, a szervezetünk helyes működésében nagy segítség!  

300 Ft / csomó
300 Ft/csomó

Kezdő fűszerválogatás-díszdobozban

A kezdő fűszerválogatás díszdobozban egy igazán különleges kis csomag! A következőkkel töltöttem meg; 6 g Kömény, 1,5 g Kapor, 1,5 g Petrezselyem,   3 g Oregano, 2 g Kakukkfű, 4,5 g Feketebors, 1,5 g Tárkony és 1,5 g Lestyán van a kémcsővekben. Plusz-minusz 1-2 gramm eltérés előfordulhat, a szárítás óta eltelt idő miatt. Tökéletes ajándék, ha valami egyedi dolgot szeretnél!! Egy kis videó arról hogy hogyan is kapod a csomagot; https://youtu.be/nnufarmGuGQ?si=iHwmiy5WxZeG8via

5200 Ft / db
5200 Ft/db