Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Pöttyös Kert-Nagy Renáta

Pöttyös Kert-Nagy Renáta

Zöldség, és fűszernövény termesztéssel, illetve ezen növényekből készített termékek előállításával foglalkozom 2017 óta Hetesen. Kertésztechnikusként végeztem Balatonbogláron, 2000-ben de sajnos az iskola elvégzése után még nem voltam érett a gazdaság elindítására, ezért most igyekszem apró lépéseben haladni és bővülni. Kicsi, egyedülálló gazdaságomban minden növény jól megfér egymás mellett. Fő növényeim: a padlizsán,cékla,rebarbara,tök,torma és a fűszernövények illetve a belőlük készített feldolgozott termékek, hogy télen is kerülhessen az asztalra valami a  Pöttyös Kert háza tájáról!  Igyekszem a természetes körülményeket, meghagyni, no till technológiával,talajtakarásos műveléssel segítem a talaj természetes egyensúlyát fenntartani. Nincsenek egyenes sorok, nem minta kert az enyém, de garantáltan szeretetben növekszik minden és mindenki az általam művelt területeken!

Szeretettel: Nagy Renáta a Pöttyös kert megálmodója

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Kezdő fűszerválogatás-díszdobozban

A kezdő fűszerválogatás díszdobozban egy igazán különleges kis csomag! A következőkkel töltöttem meg; 6 g Kömény, 1,5 g Kapor, 1,5 g Petrezselyem,   3 g Oregano, 2 g Kakukkfű, 4,5 g Feketebors, 1,5 g Tárkony és 1,5 g Lestyán van a kémcsővekben. Plusz-minusz 1-2 gramm eltérés előfordulhat, a szárítás óta eltelt idő miatt. Tökéletes ajándék, ha valami egyedi dolgot szeretnél!! Egy kis videó arról hogy hogyan is kapod a csomagot; https://youtu.be/nnufarmGuGQ?si=iHwmiy5WxZeG8via

5200 Ft / db
5200 Ft/db

Lestyán

A lestyán, vagy  ismertebb nevén a vegeta kihagyhatatlan a vasárnapi húslevesből. Annyira jó ízt ad az ételnek, hogy ezt ki kell probàlnod ha eddig  még nem volt benne részed.    

950 Ft / db
950 Ft/db

Lopótök vetőmag

Lopótök vetőmag, 10 szem van 1 csomagban.

300 Ft / csomag
300 Ft/csomag

Luffatök mag

A Luffa(szivacs) tök vetőmag, melegigényes fajta. Megfelelő támrendszerre futtatva, 30 cm hosszú kigyóuborkára emlékeztető termése lesz. Amiből szárítás, tisztítás után saját luffaszivacsunk lehet. Fürdéshez, mosogatáshoz hasznàlhatjuk abszolút természetes anyag.  Vegyszereket termelésből származik! Egy csomagban 15 szem mag található. 

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Majoranna

A majoranna étvágygerjesztő, gyomorerősítő nyugtató hatàsú fűszer, a gyógyteàk alkotórésze. Felhasználható krumpli,babos ételek,továbbá húskészítmények ízesítésére. Szép dísze is lehet a kertnek,bár nálunk alapos takaràs mellett van csak némi esély az áttelelésre.

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

Metélőhagyma

A metélőhagyma vagy ismertebb nevén snidling szintén egy alapítótag a fűszerkertben! Ha csak valami zöldség féle hiányzik a szendvicsből, és gyorsan lenne rá szükség, ő mindig kéznél van! Ha van helyünk akár még a virágágyásba is tehetjük mert nagyon jól mutat az üde zöld szinével ! De cserépben is nevelhetjük a konyhaablakban!  Cserépben,csokrosan és még külön a virágját is beszerezheted nálam szezonális jelleggel!       

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

Narancsos sütőtöklekvár-220 g

Azt gondolom ennek a lekvárnak adhatnám a karacsony íze nevet is. Narancs és mézeskalácsfűszer találkozása a sütőtökkel, mennyei párosítás.   Néha a zserbó alá is ez a lekvár kerül a barack helyett. Nagyon megkedvelte a család, lányom épp úgy eszi mint sokan a nutellát, kanállal,magában. Egy igazi különlegesség a bátraknak és az egyéniségeknek.  Ajándékozd az ünnep ízét.

1100 Ft / db
5000 Ft/kg

Narancsos sütőtöklekvár-370 g.

Narancsos sütőtöklekvár a gyermekem nuttelája! :-) Nálunk a család leginkább így önmagában szereti enni. De készítettem már vele zserbót is, szóval tökéletesen használható bármelyik lekvár helyet! Mézeskalács fűszerrel van megbolondítva, ezért azt mondom rá,hogy kóstold meg a karácsony ízét vagy ajándékozd meg vele egyik szerettedet! 

1600 Ft / db
4324.32 Ft/kg

Nyugtató fürdőzsák

Nyugtató fürdőzsák A fürdőzsák összetétele: levendula & citromfű A levendula számos módon képes a nyugalom érzését előidézni. Íme néhány konkrét, vele kapcsolatos relaxációs előny: • az életjelek változásai: a levendula pozitív fizikai változásokat idézhet elő azoknál, akik szorongással és stresszel küzdenek. A levendula illatának belélegzése aktiválhatja a paraszimpatikus idegrendszert, amely felelős azért, hogy a testet nyugodt “pihenés és emésztés” állapotba hozza • a levendula bizonyítottan javítja az életfunkciókat is. Egy tanulmány például 40 olyan személyt vizsgált, akik nyílt szívműtéten estek át. Miután levendula illóolajat lélegeztek be, vérnyomásuk és szívritmusuk jelentősen csökkent . • csökkentett szorongás: A levendula segíthet azoknak, akik szorongással, depresszióval és más mentális egészségügyi kihívásokkal küzdenek. Kimutatták, hogy jótékonyan hat azokra, akik általános szorongásos zavarban (GAD) szenvednek, valamint az anticipációs szorongásra (szorongás, amelyet az ember egy adott esemény előtt érezhet). Létezik olyan gyógynövény, amely nyugtat, emésztési panaszokat enyhít, herpesz kezelésére is jó, ráadásul itthon is megterem? Bizony létezik! Ez a csodanövény nem más, mint az orvosi citromfű. Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, ideges eredetű szívpanaszokra használják. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas. A benne található polifenolok antivirális tulajdonságúak, ajakherpesz gyógyulását segítik és felére csökkentik a vírus kialakulásának gyakoriságát. Szóval ha ezek közül érint téged valamelyik, és szeretsz gyertyafény mellett hosszú fürdőt venni akkor ez zsák tökéletes "társad" lehet. Használata: Egy kád forró vízben, tedd a zsákocskát majd a testedet és lazulj min. 30 percet! A zsákocskát a fürdés után alaposan facsard ki, hogy nem maradjon benne víz. Száraz helyen lógatva szárítsd meg. 3-4 alkalommal használható! Kellemes pihenést kívánok!

950 Ft / db
950 Ft/db

Oreganó

Az oregano nagyon sokoldalúan használható,és kedvelt zöldfűszer. Nálunk elősorban a pizza jut mindenkinek eszébe róla de használhatjuk levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, pástétomokhoz, paradicsomos, babos, halas ételekhez is. Egy kis érdekesség,hogy az oregano szárított, morzsolt változata sokkal erőteljesebb, ízletsebb,mint a frissen szedett oregano . Kivétel az arany oregano,ami nagyon finom, ízletes, és még gyönyörűséges is. A képen is láthatjátok milyen szép,belőle adok el csokrosan. 

350 Ft / db
350 Ft/db

Póréhagyma

Gyönyörűséges szép, vegyszermentes póréhagyma a Pöttyös Kert háza tájáról.  Nyers fogyasztásra, főleg gyerekeknek mert ez ugye nem a klasszikus erős hagyma fajta. Levesnek, és párolva is kitűnő választás lehet, főleg az igazi ínyenceknek. 

600 Ft / db
600 Ft/db

Rozmaring-csokor

Főleg a mediterrán konyha fűszere, vadhúsok, mártások, gombás ételek ízesitője de különleges növényi ecetek készítésére is kiváló! Pár érdekesség róla: https://gyogyhirek.hu/a-rozmaring/

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó