Többféle virágról gyűjtött nektárból tevődik össze, így rendkívül értékes méz, színe és íze változatos. Jó étrendi hatással bír, sütéshez és főzéshez is kitűnő választás.
Véres hurka Hagyományos recept alapján készített, természetes bélbe töltött véreshurka. Összetevők: Sertéshús, sertés zsiradék, rízs sertésvér: Fűszerek: őrölt feketebors, majoranna, só. Tárolás 0- 5 C°. A hurka pontos súlya mérést igényel, kb.: 40 dkg/pár.
Spontán erjesztéssel készült kadarka, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot tételekből készült házasítás. Tölgyfa hordóban érlelt, testes, és elegáns tétel. Szűrés nélkül került a palackba. Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű prémium száraz vörösbor a 2022-es évből. Nagyfiúnk Vince nevét viseli és a címkét is ő tervezte. Érdemes megkóstolni :) És ami még fontos infó egy szekszárdi prémium bor mellé... Légy felelős borfogyasztó! Gondosan válaszd ki a kóstolásra szánt tételt, szánd rá az időt, teremtsd meg a hangulatot és vedd körbe magad jó emberekkel - így lesz igazi az élmény... A borászati termékek ökológiai lábnyomának közel 40%-át a palackok adják, ezért palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük. Kérjük, juttasd vissza nekünk! Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek. Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk (bio és Demeter minősítés folyamatban) Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására. Boraink vásárlásával támogatod ezt a szemléletet! Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! A "Bővebben..." fül alatt találod a linkeket. www.facebook.com/diofasibiobirtok www.instagram.com/diofasibiobirtok
Kristályosodásra hajlamos. Sok növény nektárját tartalmazó méz. Sütésre kiválóan alkalmas. Csere üveget várunk vissza!:) Köszönjük. A méz időközben már bekristályosodott!
Élőflórás vizikefír enyhén citromos ízzel. Szénsavas és hűtve tárolandó, mivel természetesen erjesztett élő ital. Az íze kissé eltérhet palackonként a fermentáció természetéből adódóan. Fogyasztás előtt óvatosan nyisd ki. Összetevők: víz, cukor, aszalt gyümölcs, bio citrom, vizikefír kultúra 500ml Az ár 600 Ft betétdíjat tartalmaz!
Saját termelésű, vörös szőlőből készült must. Préselés után, tartósítószer mentesen kerül palackozásra. Felbontás után a frissen préselt szőlő ízét idézi. Az üveg tartalma: 0,3 l. Összetevők: vegyes, vörös szőlő. Felbontás után hűtőben tárolandó!
Saját termelésű, vegyes vörös szőlőből készült szörp. Nagyon kellemes ízű. Töményen, öntetként kitűnő alapanyag desszertekhez, fagylaltokhoz. Szörpként az ajánlott higítási arány: 1:8-10-hez. Az üveg tartalma 0,3l. Összetevők: vörös szőlő must, cukor, citromsav. Tartósítószert nem tartalmaz.
Zakuszkkából többféle recept ismert, Minnden termékünknél törekszünk az egyszerű, tiszta ízvilágra, így a zakuszkánál is. Összetevők: padlizsán, kaliforniai paprika, vörös hagyma, oliva olaj, paradicsomlé, fehér bors, őrölt babér, jódozott só. Ajánljuk pirítósokhoz, illetve sült és grillezett húsokhoz. Fogyasszák egészséggel.
Ezt a zakuszkát a nagyszüleimtől, Mamitól és Tatitól örökölt recept alapján főzöm, pont úgy, ahogy Erdélyben szokás: babbal, gogossal (pritaminpaprikával), paradicsomlével és fűszerekkel. Friss kenyérre vagy pirítósra kenve a legjobb! Összetevők: pritamin és kápia paprika, hagyma, paradicsomlé, bab, hidegen sajtolt repce olaj, cukor, só, bors, babérlevél. Kiszerelés: 220 ml és 370 ml.
Ezt a zakuszkát a nagyszüleimtől, Mamitól és Tatitól örökölt recept alapján főzöm, pont úgy, ahogy Erdélyben szokás: vinetével (padlizsánnal), gogossal (pritaminpaprikával), paradicsomlével és fűszerekkel. Ez az íz összeköt múltat és jelent: Tati szerint „az íze pont olyan, mint a fiatalkoromban” – nekem pedig ez a legnagyobb elismerés. Friss kenyérre vagy pirítósra kenve a legjobb! Összetevők: pritamin és kápia paprika, hagyma, paradicsomlé, padlizsán, hidegen sajtolt repce olaj, cukor, só, bors, babérlevél. Kiszerelés: 220 ml és 370 ml.