800 gr-os tejfölös vödörben várja gazdáját a változatos virág. Itt most a VAJ színűt (halványsárga) értékesítem. Egész nyáron, sőt késő őszig virágzik. Habár egynyári, sikeresen átteletethető, így következő évben is felvidítja kertünket. "A záporvirág (Gazania) az őszirózsafélék családjába tartozik. Egyéb nevei: esővirág és napvirág". (Forrás: Wikipédia)
A záporvirág (Gazania) az őszirózsafélék családjába tartozik. Egyéb nevei: esővirág és napvirág. Ez a fajta: Daybreak red strip (fordítás: hajnali piros csík) 800 gr-os tejfölös vödörben várja gazdáját a változatos virág. Egész nyáron, sőt késő őszig virágzik. Habár egynyári, sikeresen átteleltethető, így következő évben is felvidítja kertünket. 15-20 cm-re nő, sziklakertbe, szegélyként és egyéb variációban is szépet mutat. (Friss képek!!)
"A záporvirág (Gazania) az őszirózsafélék családjába tartozik. Egyéb nevei: esővirág és napvirág. Fajai Afrika középső, illetve déli részén honosak (Dél-afrikai Köztársaság, Szváziföld, Mozambik, Tanzánia és Angola), de többet más kontinensekre és országokba is betelepítettek (Ausztrália, Új-Zéland, Földközi-térség és Kalifornia). A záporvirágok virágai tipikusan az őszirózsafélékre jellemző fészekvirágzatok. Fajtól függően sokféle színűek lehetnek, főleg sárgák, narancssárgák és vörösek; az ember eme magas természetes színváltozatosságot jóval változatosabbá tette a termesztett változataival". (Forrás: Wikipédia) 800 gr-os tejfölös vödörben várja gazdáját a változatos virág. Itt most a NARANCS színű hibridet értékesítem. Ebből 2 db van. (Gazania x Copper KING hibrid). A képeken látszik, milyen csodálatos a virág. A narancs sziromlevélben okkersárga pöttyök koncentrikus alakzatúak. A hasonló színű felálló és kiálló porzókkal a napfényben jókedvre deríti az embert. Egész nyáron, sőt késő őszig virágzik. Habár egynyári, sikeresen átteletethető, így következő évben is felvidítja kertünket.

Változatos, finom savanyúság készíthető belőle: A zöld paradicsomból ízletes: Savanyúság (ecetes lében eltéve) Csatni (indiai típusú fűszeres lekvár) Lecsó- vagy zakuszka-alap Befőtt (édes-savanyú lében) Sült vagy rántott zöld paradicsom Pikáns, enyhén fanyar íze miatt különleges ízvilágot ad az ételek mellé. Élelmiszerpazarlás elkerülése: Ősszel sokszor marad éretlen paradicsom a bokron, amikor már hűvösre fordul az idő, és nem tud beérni. Ahelyett, hogy ezek kárba mennének, konzerválással hasznosíthatók. Többfajta paradicsomból lesz összeállítva a kívánt mennyiség.
Ropogósra savanyított, enyhén fűszeres zöld paradicsom – különleges ízvilág, ami húsok, hidegtálak, sült- és rántott ételek mellé is remekül illik. Tartósítószer-mentes savanyúság, amit a természetes ízek kedvelőinek készítek. Összetevők: zöld paradicsom, víz, ecet, cukor, étkezési só, babérlevél, egész bors, mustármag, koriander, kapor.

Szabadföldön vegyszermentesen termesztett paradicsom, amik már nem értek be az ősszel, savanyítani kiváló. Savanyítási recept:A tisztára mosott üvegekbe belerakjuk a megtisztított, hibátlan zöld paradicsomokat,a nagyobb darabokat fel is lehet vágni. Egy mérőedénnyel teletöltjük az üvegeket tiszta vízzel (közben nézzük, hogy mennyi vizet használtunk fel),amikor ezzel megvagyunk,akkor az üvegekbe levő vizet összeöntögetjük egy fazékba. Mivel mérőedénnyel töltöttük fel az üvegeket, így tudjuk, hogy összesen hány liter vizünk van a fazékban. Literenként hozzáteszünk 1 evőkanál sót,4evőkanál cukrot, 1dl 10%-os ecetet. A levet felfőzzük, és forrón a paradicsomokra ráöntjük. Ekkor rátesszük a kifőzött kupakokat. Így állni hagyjuk negyedóráig. Ekkor a levet újra visszaöntjük a fazékba az üvegekből, ezt újra felforraljuk (ízlés szerint ekkor fűszerezhetjük),majd ismét rátöltjük a paradicsomokra, azonnal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük 1 napra. Így egy savanyú uborka állagú, ízletes savanyúságot kapunk. Jó étvágyat hozzá!
A zölddió lekvár és befőtt a diófa még éretlen gyümölcséből, cukor, szegfűszeg, fahéj és rum hozzáadásával, közel 3 hét alatt készül. A tűvel beszurkált diószemeket legalább két hétig naponta cserélt tiszta vízben kell áztatni, majd ezt követik a különböző főzési fázisok, melynek eredményeként először a befőtt, majd további főzéssel és finomítási eljárásokkal a lekvár készül el. Az eredmény egy teljesen egyedi, különleges ízű befőtt, illetve lekvár, ami nem csak hagyományos módon édességként, de húsételek kiegészítőjeként is használható. Az ERDŐKERT Zölddió lekvár és befőtt nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőszekrényben kell tartani.
A zölddió lekvár és befőtt a diófa még éretlen gyümölcséből, cukor, szegfűszeg, fahéj és rum hozzáadásával, közel 3 hét alatt készül. A tűvel beszurkált diószemeket legalább két hétig naponta cserélt tiszta vízben kell áztatni, majd ezt követik a különböző főzési fázisok, melynek eredményeként először a befőtt, majd további főzéssel és finomítási eljárásokkal a lekvár készül el. Az eredmény egy teljesen egyedi, különleges ízű befőtt, illetve lekvár, ami nem csak hagyományos módon édességként, de húsételek kiegészítőjeként is használható. Az ERDŐKERT Zölddió lekvár és befőtt nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőszekrényben kell tartani.
Oregano,majoranna,bazsalikom ízesítèsű friss sajt egyaránt kedvence gyereknek,felnőttnek "pizzás" ízvilága miatt.





Sütőben készült ez a fűszeres paradicsomszósz, így az ízek nagyon koncentráltak és természetesen édesek. Saját kertemben termett fokhagymával, zöldfűszerekkel ízesítve. Jó feltét tésztákhoz, bolognai alapnak, lasagne vagy pizza készítéséhez, töltött, rakott zöldségekhez. 400 ml, 380 g Összetétel: Paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregano, só, bors, olívaolaj.
Frissen csomózott hajtatott zöldhagyma. Most még vékonyabb, zsenge szálak vannak a csomagban. Egy csomóban 10 szál van.
PALÓC nevü halványzöld szinű hegyes erős paprika ( nem vaderős) kellemes zamattal