Bodzavirág kivonata aszkorbinsavval és cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresére higítható. Melegen is kíváló téli ital. Hozzáadott gyömbérrel jól harmonizál. Tartósítószert nem tartalmaz.
Körteecet bodzavirággal ízesítve. Házi erjesztésű ecet, amelyet az érés idején nyíló bodzavirág illatos virágaival ízesítettem – ettől lett különösen lágy, gyümölcsösen virágos, mégis frissítően savas. Ez az ecet nem pasztörizált, élőflórás, így megőrzi a fermentált ételek minden jótékony tulajdonságát. Kiváló salátákhoz, szörpalapnak, húsok pácolásához, vagy akár vízbe keverve frissítőként is. Élő, szűretlen, nem hőkezelt termék Enyhe üledék természetes velejárója – ez az élet jele. 250ml Az ár 500 forint betét díjat tartalmaz.
Különleges, lágyan gyümölcsös salátaöntet, amely saját erjesztésű bodzavirágos körteecetből készült, egy csipetnyi sóval és természetes cukorral kiegyensúlyozva. Az íze finoman édeskés, virágos-savanykás – kiváló zöldsalátákhoz, reszelt répához, almás-zelleres salátához, vagy akár sült zöldségekhez is. Összetevők: házi körteecet bodzavirággal, víz, cukor, só ( tartósítószert nem tartalmaz) Javasolt felhasználás: Öntsd közvetlenül salátára, vagy keverd el hidegen sajtolt olajjal. Ízlés szerint adható még hozzá mustár, bors vagy friss zöldfűszer. 250ml Az ár 500 forint betét díjat tartalmaz.
Tömény szirup, amit 8-10-szeres higításban ajánlott fogyasztani. Az ERDŐKERT bodzaszörp tiszta környezetből gyűjtött bodzavirágokból készül, saját termesztésű menta és citromfű hozzáadásával.
Termés: Tulipán alakú, csüngő bogyók, amelyek halványzöldről élénkpirosra érnek. Csípősség: Közepesen erős. Felhasználás: Friss fogyasztásra, főzéshez, szárításhoz és savanyúságokhoz is kiváló.
Erdélyben és Bulgáriában is kedvelt, színes, ízletes savanyúság. Paradicsom, répa, paprika, zeller és fokhagyma házasítása, enyhén almaecettel, szegfűborssal fűszerezve. Különlegessége, hogy egyszerre roppanós, édeskés és savanykás – igazi téli csemege. Kiszerelés: 370 ml.
Az ízletes vargánya frissen és szárítmányként használva is az egyik legkedveltebb, s legismertebb erdei gomba, azonban BÜKKFÁN füstölt verziója olyan ízt kölcsönöz ételeinknek amitől igazán különlegessé válnak. Használata függőséget okoz! Fontos, hogy a bükkfán füstölt vargánya fűszer, kevés is elég, hogy feldobj vele egy ételt! A szárítmányt langyos vízben legalább fél órát áztatni kell, annyi folyadékban, hogy ellepje. Az áztatólé a főzésnél KÖTELEZŐEN felhasználható, vagy hűtőben néhány napig tárolható, hogy feldobj vele egy újabb ételt.
Katica fajtájú piros héjú, sárga húsú burgonya. "B" főzési típusú, általános felhasználású, így sütésre-főzésre egyaránt alkalmas. Fontos tudni: a tavaszi és kora nyári csapadékhiány miatt nincsenek idén sajnos óriási méretű krumplik.
Katica fajtájú burgonya 5 kg-os Raschel zsákos kiszerelésben. "B" főzési típusú, piros héjú, halványsárga húsú burgonya.
Balatoni Rózsa újburgonya közepes és nagy méretü, jó izű általános felhasználásra bármilyen buronyából készül ételez ajánlott
Gluténmentes Burgonyapehely 500g Felhasználható kenyérsütéshez, ételek sűrítéséhez, panírozáshoz, burgonyapüré készítéséhez.