Mások ezeket rendelték




Körte csatni
Helyi gyümölcsökből készült édes-csípős gyümölcsszósz. Grillezett zöldségekhez, rántott sajthoz és egyéb csemegékhez kitűnő kísérő. Összetevők: körtevelő 73%, cukor, dió, napraforgó olaj, fűszerek
mirabolán chutney
összetétel: mirabolán szilva, hagyma, cukor, pektin, fekete mustármag, só A szilvafajta természetes savanyúsága ihette ezt a nem szokványos mártogatóst. Kicsit édeskés, kicsit savanykás, enyhén csípős különlegesség, sajtok, sültek kísérője lehet.
fermentált cékla-olajtök-csicsóka
vegyszermentes termesztésből összetétel: cékla, olajtök, csicsóka (2:1:1), víz, só, fokhagyma, kakukkfű A cékla szépen megfestette a másik két összetevőt is. Mindhárom roppanós, a cékla íze szelídült, jól áll neki a fokhagyma és a kakukkfű. A csicsóka fermentálva kevesebb emésztési problémát okoz, ebben a kombinációban kevesebb arányban fordul elő, lehet vele próbálkozni, azoknak is akik egyébként nem merik fogyasztani. Mennyiség: 220ml/üveg Előállítás: tejsavas erjesztéssel készült élő savanyúság Jótékony hatásai: Segíti az emésztést, könnyen emészthető Segíti a vitaminok és ásványi anyagok jobb feszívódását Segít visszaállítani a gyomor egészségét Erősíti az immunrendszert Enzimekben gazdag Probiotikus és prebiotikus hatású Laktózmentes Akiknek nem ajánlott: aktív emésztőrendszeri fekély esetén (mindig meg kell várni, amíg a fekély meggyógyul!); Crohn-betegség aktív szakaszában (mindig meg kell várni, amíg a gyulladás elmúlik!); légúti allergiás időszakban (a fermentált élelmiszerek magas hisztamintartalma fokozhatja az allergiás panaszokat). Tárolása: leginkább hűtőben, mivel nem tartalmaz tartósítószert felbontás után hűtőben tárolva 2-3 hétig fogyasztható a felbontáskor a sziszegő hang természetes velejáró az erjedés ugyanis nem áll le teljesen, mivel élő, csak lelassul, minél tovább tároljuk, annál jobban savanyodik és mélyülnek az ízek az üveg alján esetlegesen észlelhető fehéres üledék a folyamat természetes velejárója, ártalmatlan az ivó levekhez ajánlatos 0,5-1 dl napi adagokkal hozzászoktatni a szervezetet. Jó étvágyat, jó egészséget!