Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Diófási Biobirtok

Diófási Biobirtok

Biodinamikus mikro borászat és szőlőskert Szekszárdon

Szőlőskertünk...

Mikrogazdaságként, összesen kb 1,3 ha borszőlő termő területen gazdálkodunk. Szerintünk Szekszárd legszebb helyein!  Családunkkal és minimális külső segítséggel műveljük szőlőinket, a természettel összhangban.

A metszés és zöldmunka Simonit&Sirch módszerrel történik, különböző talajtakarási megoldásokkal, növénytársításokkal is kísérletezünk.

Organikus gazdálkodást folytatunk a telepítéstől kezdve Hosszúvölgyben. A Kerékhegyi ültetvények és a Cserhát tetőn lévő ültetvényeken 2023-tól hivatalosan is megkezdtük az átállási időszakot a bio minősítés és biodinamikus, Demeter minősítés elérése érdekében.

Fontos számunkra, hogy ismerjük a tőkéket, személyes kapcsolatunk legyen a területekkel és ami a legfontosabb szeretünk a szőlőben, szőlővel dolgozni.

Fajtáink: kékfrankos, cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon, baco noir, kadarka

Borászat...

A borkészítés során célunk az, hogy a bor a lehető legnagyobb mértékben mutassa meg az adott fajta, környezete és az évjárat jellemzőit. Ennek érdekében csak a legszükségesebb, minimális mértékben avatkozunk be. Vörösboraink spontán erjesztéssel készülnek, a rozékhoz használunk fajélesztőt. A borok érlelése finomseprőn történik, kén hozzáadása nélkül, egészen addig amíg stabillá nem válnak.

A munka során mindig odafigyelünk a “pince higiéniára” és a tiszta körülményekre, annak érdekében, hogy a bor hibátlan legyen.

Hiszünk benne, hogy a szüret hangulatát visszatükrözik boraink, ezért a szüreti időszakban igyekszünk barátokkal, családdal, vidámsággal, szeretetteljes hangulatot teremteni a szőlőben és pincében.

Természettel összhangban...

  • Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk. (bio minősítés már megvan, biodinamikus folyamatban)
  • Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására.
  • Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek.
  • Palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük.
  •  

Kövess minket a Facebookon és Instagramon is, hogy többet tudhass meg rólunk, a szőlészeti munkáinkról, a borkészítésről és a fenntarthatóságról!

 

www.facebook.com/diofasibiobirtok

www.instagram.com/diofasibiobirtok/

Kapcsolat:
Dr Diófási Orsolya
+36303439385

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Alternatív citromlé - Verjous

Alkoholmentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék.  Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni. Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! Nézd meg milyen volt a 2025-ös Verjous szüret :) www.facebook.com/diofasibiobirtok www.instagram.com/diofasibiobirtok

3800 Ft / üveg
3800 Ft/üveg