Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Diófási-Kovács Pince

Diófási-Kovács Pince

Biodinamikus mikro borászat és szőlőskert Szekszárdon

Szőlőskertünk...

Mikrogazdaságként, összesen kb 1,3 ha borszőlő termő területen gazdálkodunk. Szerintünk Szekszárd legszebb helyein!  Családunkkal és minimális külső segítséggel műveljük szőlőinket, a természettel összhangban.

A metszés és zöldmunka Simonit&Sirch módszerrel történik, különböző talajtakarási megoldásokkal, növénytársításokkal is kísérletezünk.

Organikus gazdálkodást folytatunk a telepítéstől kezdve Hosszúvölgyben. A Kerékhegyi ültetvények és a Cserhát tetőn lévő ültetvényeken 2023-tól hivatalosan is megkezdtük az átállási időszakot a bio minősítés és biodinamikus, Demeter minősítés elérése érdekében.

Fontos számunkra, hogy ismerjük a tőkéket, személyes kapcsolatunk legyen a területekkel és ami a legfontosabb szeretünk a szőlőben, szőlővel dolgozni.

Fajtáink: kékfrankos, cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon, baco noir, kadarka

Borászat...

A borkészítés során célunk az, hogy a bor a lehető legnagyobb mértékben mutassa meg az adott fajta, környezete és az évjárat jellemzőit. Ennek érdekében csak a legszükségesebb, minimális mértékben avatkozunk be. Vörösboraink spontán erjesztéssel készülnek, a rozékhoz használunk fajélesztőt. A borok érlelése finomseprőn történik, kén hozzáadása nélkül, egészen addig amíg stabillá nem válnak.

A munka során mindig odafigyelünk a “pince higiéniára” és a tiszta körülményekre, annak érdekében, hogy a bor hibátlan legyen.

Hiszünk benne, hogy a szüret hangulatát visszatükrözik boraink, ezért a szüreti időszakban igyekszünk barátokkal, családdal, vidámsággal, szeretetteljes hangulatot teremteni a szőlőben és pincében.

Természettel összhangban...

  • Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk. (bio minősítés már megvan, biodinamikus folyamatban)
  • Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására.
  • Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek.
  • Palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük.
  •  

Kövess minket a Facebookon és Instagramon is, hogy többet tudhass meg rólunk, a szőlészeti munkáinkról, a borkészítésről és a fenntarthatóságról!

 

www.facebook.com/diofasibiobirtok

www.instagram.com/diofasibiobirtok/

Kapcsolat:
Dr Diófási-Kovács Orsolya
+36303439385

 

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Alternatív citromlé - Verjous

Alkoholmentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék.  Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni. Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! Nézd meg milyen volt a 2025-ös Verjous szüret :) www.facebook.com/diofasibiobirtok www.instagram.com/diofasibiobirtok

3500 Ft / üveg
3500 Ft/üveg