Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Fermentált zöldségek

Kovászolt sütőtök

Saját recept alapján készült termék,  Alapanyag a nagydobosi sütőtök, nagyon finom ízű savanyúság. Nyers tökből készül, így íze nem hasonlít a megszokott süőtök ízhez, ezért azok a vásárlóink is szívesen fogyasztják,akik a sült tököt nem szeretik. Az üveg tartalma: 660 g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, fokhagyma, víz, só, kapor, kenyér. Felbontás után hűtőben tárolandó!

1800 Ft / üveg
2727.27 Ft/kg

Kovászos fekete retek

Fermentált termékeink legújabb tagja :) Nem csípős,de a fogyasztásához szeretni kell a retket. Bármilyen sűlthúshoz kitűnő kiegészítő. Összetevők: fekete retek, víz, kovászos kenyér, só, fokhagyma, kapor. Fogyassza egészséggel!

1150 Ft / üveg
3833.33 Ft/kg

Kovászos zöldbab

Kovászolt termékeink új tagja! Fogyaszthatjuk savanyúságként,de nagyon finom levesnek is:) Összetevők: zöldbab, víz, só, kovászolt kenyér, kapor, fokhagyma. Felbontás után hűtést igényel! Fogyasszák egészséggel!

1300 Ft / üveg
4333.33 Ft/kg
...

Savanyú káposzta

Hagyományos savanyú káposza sóval, borssal, borsikával, birs szeletekkel és csípmentes pepperóni paprika darabokkal. A káposztát március elején tettem be fermentálódni, így még egy kicsit félérett, kb április közepére savanyodik meg teljesen. 720ml-es üvegekben forgalmazom, mert ez egy élő anyag, nincs hőkezelve. Így gázfejlődés előfordulhat, ami a zacskós csomagolást kizárja. Élő anyag, azaz ebben az emésztésünk számára fontos tejsavbaktériumok nincsenek hőkezeléssel elpusztítva, így ahogy a bélrendszerünkbe kerül ott azonnal elkezd dolgozni. A termék így a máshol jó drágán megvásárolható pro- és prebiotikumok milliárdjait tartalmazza. Természetesen tartósítószert sem rakok bele, az is öli az élő tartalmat. A kis emésztéssegítők nem szereteik túlzottan az oxigént, így az üveg kinyítása után hűtőben, jól lezárva célszerű tárolni. Levegő jelenlétében más mikroélőlények is szaporodni fognak benne, ők is szeretik sajnos a káposztát, és aztán szorgosan tönkreteszik a finomságunkat. Fogyasztását elsősorban nyersen ajánlom. Persze kiváló töltöttkáposzta, húsoskáposzta készítésére is alkalmas, de a főzés a mikrobiológiai tartalmat elpusztítja sajnos. A képen a termék készítésének néhány lépcsőfokát próbáltam megjeleníteni. A termék egységára 1388Ft/kg

1000 Ft / üveg
1000 Ft/üveg