LÁNDZSÁS ÚTIFÜVES SZIRUP - alkoholmentes - gazdaságos kiszerelés Az útifüvön kívül további gyógynövényeket tartalmaz a panaszok szélesebb körű javítása érdekében. Összetétel: víz, méz, karamell, lándzsás útifű, kakukkfű, zsálya, menta, aszkorbinsav. Ajánlás: napi 3*1 evőkanál felnőtteknek, 3*1 teáskanál gyermekeknek. Javasolt légúti problémák esetén kiegészítőként, garatot, tüdőt érintő panaszoknál, dohányzásnál. Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve tárolandó. Űrtartalom: 200 ml. Helyettesítő termék: FITO-MIX Lándzsás útifüves szirup 250 ml -családi kiszerelés TIPP és STORY: Ismerős az a helyzet, hogy ha előkerül egy kanalas orvosság, a drága gyermekünk mindent kitalál, csak hogy ne kelljen bevenni? Nálunk jól bevált módszer egy kis csésze mézes, meleg gyógyfüves teaként elfogyasztani az útifüves szirupot, kicsiknek és nagyoknak. :-) Az ízét tekintve szintén szempont volt a fejlesztésnél, hogy gyerekbarát legyen. Ezt végül sikerült elérni a családunkban és a vásárlóknál is. Megtörtént, hogy egy kedves fonyódon nyaraló vásárló eljött hozzám télen, az üvegen lévő cím alapján, hogy adjak neki sok útifüves szirupot, mert csak azt hajlandó meginni a kisfia. :-) A gyógynövények fogyasztása "szelíd gyógymód", az általam összeállított keverék nem tartalmaz illóolajat, az ajánlott mennyiség biztonságosan növelhető a kétszeresére, ha szükségesnek érezzük. H. Horváth Judit - természetgyógyász fitoterapeuta
Vegyszermentes birsalmából préseléssel készült lé. Szörphöz hasonlóan higítható, intenzív ízű, hozzáadott cukortól mentes.
Aktuálisan érő, tájfajta almákat válogattunk (Pamuk, Szentiváni, Nyári Piros, Asztraháni, Húsvéti Rozmaring stb). Valamint Papkörte édesíti az almák ízletes savait. Hivatalosan minőségét megőrzi: 1 évig, azonban semmi gondunk nem volt a zárt csomagolásban 2 évig eltartott gyümölcsleveinkkel.(alma, szőlő). Ezt a precíz technológiai eljárásnak és a frissen szedett, gondosan válogatott gyümölcsöknek köszönhetjük. Portánk a Nyitott Kertek Projekt része (http://nyitottkertek.hu). Mi magunk (Zaja Péter&Kertész Ildikó) a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat aktív tagjai vagyunk. Mindketten permakultúrás elvek alapján igyekszünk fejleszteni kis gazdaságunkat, így a Somogyi Kosárnak termény-fölöslegeinket tudjuk örömmel felkínálni.
Kóstolta már az akácvirágot, beleszippantott a virágjába? Ugyan az az íz jön vissza a szörpben is :) Minden évszakban kitűnő frissítő. Ajánlott higítási arány: 1:8-10-hez. Az üveg tartalma 0,75 l. Összetevők: víz,cukor, akácvirág, citrom, citromsav, nátrium-benzoát. Fogyassza egészséggel!
Natúr almalé és birs velő egyszerű keveréke. Hozzáadott egyéb anyagot nem tartalmaz. Pasztőrözéssel tartósítva.
Natúr almalé és kajszi velő egyszerű keveréke, 65:25 rányban. Hozzáadott egyéb anyagot nem tartalmaz. Pasztőrözéssel tartósítva.
Alma natúrlé és sárga húsú őszibarack velő egyszerű keveréke. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
Idared almalé és Vilmoskörte velő egyszerű keveréke. Édes.
900% Golden alma és 10% homoktövis lé egyszerű keveréke. A homoktövis és az alma ielsődleges préslevének egyszerű keveréke. Íze savanykás. Hőkezeléssel tartósítva. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
Braeburn alma natúrlé és húsos somlé egyszerű keveréke. 80:20%-os arányban. Jellegzetesen som ízű, sűrű, világospiros lé. Enyhén savanykás. Pasztőrözéssel tartósítva. hozzáadott egyéb anyagot nem rartalmaz.
100%-os natur almalé, szüretlen, pasztőrizált. Jonagold almából. Szavatossági idő gyártástól számított 6 hónap.
Alternatív citromlé - VERJOUS Alkohol és cukormentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous (verzsü) a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék. Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni. Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! Nézd meg milyen volt a 2024-es Verjous szüret :) www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince Hogy mi is ez az alkohol mentes finomság? Néhány cikkből összeraktam egy kis ismertetőt. Mire lehet használni? Első körben gondolj arra, hogy mire használod az ecetet vagy a citromlevet. Ami eszedbe jut, azt bátran helyettesítsd mostantól verjus-vel! Arra számíts, hogy az íze kifinomultabb, selymesebb, és egyfajta elegáns savasságot ad a fogásoknak. Sokrétűen felhasználható: a legkülönfélébb salátákhoz, gyümölcsökhöz, főzelékhez, vagy egyéb ételek savanyítására. 1. Készítsünk limonádét vagy üdítőt, mintha szörpöt csinálnánk! 1-2 ujjnyi elég belőle, és mehet rá a hideg szóda. Natúran is szomjoltó, de cukrot is adhatsz hozzá. 2. Bőven eláll a téli szezonra, így megbolondíthatod vele a fekete teát! A citromlevet pedig felejtsd el! 3. Bárhova mehet, ahova eddig citromlevet, ecetet vagy borecetet használtál. Különösen a könnyű, párolt húsokhoz vagy halakhoz, mert a verjus savai puhábbak, így egységesebb lesz az étel íze. A verjus-vel újragondolhatod a salátadresszinget. Forrás: https://winelovers.blog.hu/.../mi_az_a_verjus_es_mire... Mi a verjous és honnan származik? „Szigorúan véve a verjus éretlen szőlőszemekből préselt savas folyadék. A kifejezés a francia vert (’zöld’) és a jus (’lé’) szavak összetételéből származik. Az angolok verjuice-nak, az olaszok agrestónak hívják. Jobb híján mi, magyarok is a francia kifejezést vettük át, holott régen volt rá saját szavunk. Anno a magyar szakácskönyvekben latinosan agresként vagy egresvízként volt olvasható. Mivel az ókorban az éretlen szőlőt nevezték egresnek vagy agresnek ebből ered az „egresvíz” elnevezés. Használata az ókorra vezethető vissza, sőt idősebb is lehet, mint maga a borkészítés. Minden bizonnyal a Közel-Keletről terjedt el, és honosodott meg Európa bortermelő vidékein, ahol a 19. század elejéig a legfontosabb savanyítószer volt. Az Arab-félsziget népeinek konyhájában mai napig jelen van. Kr. e. 5. században görög orvosok már írnak a használatáról, de a kora középkorban is alkalmazták gyomorpanaszok kezelésére. Hiába tűnik furcsának, reggelente egy evőkanál verjus, citromlé vagy almaecet lúgosító hatású, és jó az emésztésnek. A verjus a középkori konyhaművészet elengedhetetlen kelléke volt, az egyik legelterjedtebb savanyítószernek számított. A 18. századtól visszaszorult, aminek fő oka a citrom térnyerése volt. Mivel a verjus készítéséhez a szőlőt korán szüretelik, magas a sav- és az extrakttartalma. Szív- és érrendszeri megbetegedések elleni, védő hatású polifenolokat tartalmaz. Forrás: https://greendex.hu/vazlat-itt-az-ido-csinalj-verjus-t.../ Hogyan készül? Miért érdemes fogyasztani? Az időzítés fontos, hiszen verjus csak zsendülésben lévő szőlőből készíthető. A zendülés a szőlő érésének, cukrosodásának kezdete. Ha egy borász verjus készítésre adja a fejét, a szőlőt érésének korai szakaszában szedik le, amikor még nagyon sérülékeny. Ekkor támadják leginkább a fertőzések (lisztharmat, peronoszpóra), permetezni viszont nem lehet, mert a vegyszer már nem bomlana le a szüretig. /Nálunk ez a veszély nem áll fenn, hiszen egyébként is ökológiai gazdálkodást folytatunk – csak természetes anyagokkal védjük a szőlőt a betegségek ellen!/ Emiatt a verjus-höz felhasznált szőlő termesztése során a legszigorúbb biotermesztési előírásoknak kell megfelelni. (Újabb érv a fogyasztása mellett!) A zöldszüret azért szükséges, hogy korlátozzuk a terméshozamot, ami végső soron a borok minőségének javulásához, ill, a bor összetettségéhez járul hozzá. A verjus készítés során az egészséges, zöld fürtöket használjuk fel, így azok sem vesznek kárba /zero waste/ Daráljuk, préseljük és hogy sokáig elálljon pasztőrözve került palackokba. A szőlő cukortartalma ilyenkor még alacsony, sav- és extrakttartalma azonban annál magasabb. Ennek köszönhetően a verjus antioxidánsokban gazdag, kedvező az élettani hatása is. A benne lévő polifenolok védenek a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és gátolhatják a daganatok kialakulását is. Forrás: https://greendex.hu/vazlat-itt-az-ido-csinalj-verjus-t.../ https://winelovers.blog.hu/.../mi_az_a_verjus_es_mire... hkhkh