A zölddió lekvár és befőtt a diófa még éretlen gyümölcséből, cukor, szegfűszeg, fahéj és rum hozzáadásával, közel 3 hét alatt készül. A tűvel beszurkált diószemeket legalább két hétig naponta cserélt tiszta vízben kell áztatni, majd ezt követik a különböző főzési fázisok, melynek eredményeként először a befőtt, majd további főzéssel és finomítási eljárásokkal a lekvár készül el. Az eredmény egy teljesen egyedi, különleges ízű befőtt, illetve lekvár, ami nem csak hagyományos módon édességként, de húsételek kiegészítőjeként is használható. Az ERDŐKERT Zölddió lekvár és befőtt nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőszekrényben kell tartani.

Megfázás, köhögés tüneteinek enyhítésére is alkalmas, finom megoldás. Forró italként is elkészíthető! Összetétel: víz, cukor, zsálya levelek (Salvia officinalis), citrom, friss gyömbér. 200 ml Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után tartsa hűtőszekrényben! Tartósítószert nem tartalmaz 5-7-szeres higítással javasolt fogyasztani. Tipp: forró teához adva is jó!
ZSÁLYA-KAKUKKFŰ-MENTA SZÖRP Összetétel: víz, cukor, zsálya, kakukkfű, menta, citromsav. Ajánlás: ízlés szerinti mennyiségű szörp meleg vízhez adva gyógynövényteaként vagy hideg vízhez adva frissítőként fogyasztható. Javasolt légzőszervi panaszok (köhögés, torokájás, megfázás), fertőzések, emésztési panaszok esetén. Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve tárolandó. Űrtartalom: 500 ml
ZSÁLYAVIRÁG SZÖRP - édes, virágos, muskotályos ízvilág Összetétel: víz, cukor, muskotályzsálya, aszkorbinsav. Ajánlás: ízlés szerinti mennyiségű szörp meleg vízhez adva gyógynövényteaként vagy hideg vízhez adva frissítő limonádéként fogyasztható. Kellemes ízt ad gyümölcssalátának, gyümölcslevesnek, édességnek. Használható feszültségoldás, emésztés javítás, szíverősítés céljából, megfázás, fertőzések esetén. Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve tárolandó. Űrtartalom: 500 ml