Befőtt jellegű termék. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ezt a mustban lévő természetes cukor pótolja, ezáltal sokkal kellemesebb ízt kapunk, mint a klasszikus befőtteknél. Ajánljuk befőttként, savanyúság helyett, illetve köretként fehér sűlt húsokhoz. Összetevők: Őszibarack, fehér vegyes must. Fogyasszák egészséggel!

Vegyszermentes lila bazsalikomból készített szörp. A bazsalikom illata, aromája különleges, kellemesen üdítő.



A felhasznált bio szilva erdei talajon terem, ahol a legteljesebb mértékben fel tudja venni a számára szükséges tápanyagokat, így a gyümölcs egészséges és kiemelkedően tápláló lesz. A legjobb növényvédelem a természetes immunitás, melynek során a növény saját védekező rendszerei olyan további értékes beltartalmi összetevőket termelnek, amik számunkra is rendkívül fontosak, ezért az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szereket sem használom. A BIO minősítésű lekvár cukrot és más hozzáadott összetevőt nem tartalmaz. Kíméletes főzéssel 3-4 óra alatt elkészül, hogy megőrizze a szilva teljes ízvilágát és textúráját. Az élvezeti értéke felér a legjobb minőségű csokoládééval. Az állaga közepesen kemény – az üvegbe töltés elején kissé hígabb, a végén pedig kissé keményebb, ez természetes. Figyelmes és értelmes ajándéknak éppen olyan jól megfelel, mint a mindennapi étkezés kellékeként.



A felhasznált bio szilva erdei talajon terem, ahol a legteljesebb mértékben fel tudja venni a számára szükséges tápanyagokat, így a gyümölcs egészséges és kiemelkedően tápláló lesz. A legjobb növényvédelem a természetes immunitás, melynek során a növény saját védekező rendszerei olyan további értékes beltartalmi összetevőket termelnek, amik számunkra is rendkívül fontosak, ezért az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szereket sem használom. A BIO minősítésű lekvár cukrot és más hozzáadott összetevőt nem tartalmaz. Kíméletes főzéssel 3-4 óra alatt elkészül, hogy megőrizze a szilva teljes ízvilágát és textúráját. Az élvezeti értéke felér a legjobb minőségű csokoládééval. Az állaga közepesen kemény – az üvegbe töltés elején kissé hígabb, a végén pedig kissé keményebb, ez természetes. Figyelmes és értelmes ajándéknak éppen olyan jól megfelel, mint a mindennapi étkezés kellékeként.


A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják. A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével. A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza. A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján. Még többet olvasnál a biodinamikus termesztésről és táplálkozás jelentőséégéről: Biodinamikus gyógyító táplálék oldalon sok érdekes infromációt gyűjtöttünk össze. Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis

Birsalmából készült lé, mely átmenet az ivólé és a szörp közöt. Kb 3-4 szeresére higítható, cukor tartalmú, tartósítószer mentes, hőkezelt, magas pektin tartalmú és ásványanyagban gazdag.
BODZA ZSELÉ Kedvünk szerint dzsemként fogyasztható. Kalácsra kenve üde tavaszt varázsol számunkra. Tortához, fagylalthoz, joghurthoz finom aromával gazdagítja az ételt. Összetétel: almalé, cukor, bodza, citrom, aszkorbinsav, pektin. Tartósítószer mentes. Felbontást követően hűtve tárolandó, 7 napon belül elfogyasztandó. Tömeg: 230 g
Tömény szirup, amit 8-10-szeres higításban ajánlott fogyasztani. Az ERDŐKERT bodzaszörp tiszta környezetből gyűjtött bodzavirágokból készül, saját termesztésű menta és citromfű hozzáadásával.
Tömény szirup, amit 8-10-szeres higításban ajánlott fogyasztani. Az ERDŐKERT bodzaszörp tiszta környezetből gyűjtött bodzavirágokból készül, saját termesztésű menta és citromfű hozzáadásával.