Gluténmentes Burgonyapehely 500g Felhasználható kenyérsütéshez, ételek sűrítéséhez, panírozáshoz, burgonyapüré készítéséhez.
A búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1429 Kj/337Kcal Zsír: 1g Amelyből telített zsírsavak: 0,5g Szénhidrát: 73g Amelyből cukrok: 0,2g Rost: 4,1g Fehérje: 9,4g Só: 0g Adalékanyag mentes, glutént tartamaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Durumbúza simaliszt A durumbúza más néven: makaróni búza, keményszemű búza, üveges búza, egy keresztezésekkel és háziasításokkal létrehozott búzafajta. Már idő-számításunk előtt is használták. A durum latinul keményet jelent, ami utal arra, hogy a durumbúza az összes búzaféle közül a legüvegesebb szerkezetű, így a legkeményebb. Szénhidrátjainak felszívódási módja a legjobb az összes gabonaliszt közül, mivel lassan, fokozatosan oldódnak fel, így nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet.
Termékinformációk Ízletes kenyeret, pékárut süthetünk süthetünk a kamut lisztből. Szép sárga színének és magas fehérje tartalmának köszönhetően tojás nélkül is készíthetünk belőle tésztákat. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. Mivel a kamut búza glikémiás indexe alacsony (GI: 45), a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1362 Kj/321Kcal Zsír: 2,2g Amelyből telített zsírsavak: 0g Szénhidrát: 59g Amelyből cukrok: 0g Rost: 3,4g Fehérje: 16g Só: 0,01g Adalékanyag mentes, glutént tartamaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt
A búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1429 Kj/337Kcal Zsír: 1g Amelyből telített zsírsavak: 0,5g Szénhidrát: 73g Amelyből cukrok: 0,2g Rost: 4,1g Fehérje: 9,4g Só: 0g Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: 0,15 g
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1410 kJ/332 kcal Zsír 1,5 g amelyből telített zsírsav: 0,25 g Szénhidrát: 62,6 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 3,4 g Fehérje: 15,5 g Só: 0,25 g
Összetevők:rizs Allergének a termékben: glutén, földimogyoró, szezámmag, zeller (aláhúzással jelölve az összetevők között) Felhasználási javaslat: Tárolás: száraz, hűvös helyen Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék) Németország, Lengyelország, Franciaország, Törökország
A teljes kiőrlésű búzalisztünk rostban gazdag, tartalmazza a búzaszem összes alkotórészét. Termékinformációk Használhatjuk önmagában vagy BL-80-as liszttel keverve kenyérsütéshez. Felhasználhatjuk tésztákhoz, nokedlihez vagy akár pizzatésztához is. Magas az ásványi anyag tartalma és lassú a felszívódása. Tökéletes eleme az egészséges táplálkozásnak. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1429 Kj/337Kcal Zsír: 2,7g Amelyből telített zsírsavak: 0,8g Szénhidrát: 60g Amelyből cukrok: 0,2g Rost: 12,8g Fehérje: 11,7g Só: 0g Adalékanyag mentes, glutént tartamaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
100% adalékanyag mentes fehér tönkölybúza liszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes fehér tönkölybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1446 kJ/346 kcal Zsír 1,1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 68,3 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 1,5 g Fehérje: 14,8 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt magyar gabonából őrölve. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1468 kJ/350,6 kcal Zsír 1,4 g amelyből telített zsírsav: 0,8 g Szénhidrát: 68,3 g amelyből cukrok: 0,3 g Rost: 13 g Fehérje: 13,3 g Só: 0 g