Vegyszermentes birsalmából készült sajt, intenzív gyümölcs ízzel, a legszükségesebb mennyiségű cukorral. Dióra érzékenyeknek, dió nélkül.
Vegyszermentes birsalmából, enyhén piritott dióval készült gyümölcssajt. A sajtkészítéshez szükséges minimális cukorral készül. A rendelt mennyiség a darabolás miatt korregálva lesz. Minimális rendelési mennyiség 20 dkg
BODZA ZSELÉ Kedvünk szerint dzsemként fogyasztható. Kalácsra kenve üde tavaszt varázsol számunkra. Tortához, fagylalthoz, joghurthoz finom aromával gazdagítja az ételt. Összetétel: almalé, cukor, bodza, citrom, aszkorbinsav, pektin. Tartósítószer mentes. Felbontást követően hűtve tárolandó, 7 napon belül elfogyasztandó. Tömeg: 230 g
A bodzavirág szörp első termékeink egyike. Saját területen lévő, vegyszermentes bodzavirágokból készül. A kellemes bodzavirágra jellemző ízt a megfelelő időben történő szedés garantálja. Bármikor kellemes szomjoltó. Ajánlott higítási arány: 1:8-10-hez. Az üveg tartalma 0,75 l. Összetevők: víz,cukor, bodzavirág, citrom, citromsav, nátrium-benzoát
Bodzavirág kivonata aszkorbinsavval és cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresére higítható. Meleg italként is fogyasztható, hozzáadott gyömbérrel jól harmonizál. Tartósítószert nem tartalmaz.
Bodzavirág kivonata aszkorbinsavval és cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresére higítható. Melegen is kíváló téli ital. Hozzáadott gyömbérrel jól harmonizál. Tartósítószert nem tartalmaz.
Körteecet bodzavirággal ízesítve. Házi erjesztésű ecet, amelyet az érés idején nyíló bodzavirág illatos virágaival ízesítettem – ettől lett különösen lágy, gyümölcsösen virágos, mégis frissítően savas. Ez az ecet nem pasztörizált, élőflórás, így megőrzi a fermentált ételek minden jótékony tulajdonságát. Kiváló salátákhoz, szörpalapnak, húsok pácolásához, vagy akár vízbe keverve frissítőként is. Élő, szűretlen, nem hőkezelt termék Enyhe üledék természetes velejárója – ez az élet jele. 250ml Az ár 500 forint betét díjat tartalmaz.
Különleges, lágyan gyümölcsös salátaöntet, amely saját erjesztésű bodzavirágos körteecetből készült, egy csipetnyi sóval és természetes cukorral kiegyensúlyozva. Az íze finoman édeskés, virágos-savanykás – kiváló zöldsalátákhoz, reszelt répához, almás-zelleres salátához, vagy akár sült zöldségekhez is. Összetevők: házi körteecet bodzavirággal, víz, cukor, só ( tartósítószert nem tartalmaz) Javasolt felhasználás: Öntsd közvetlenül salátára, vagy keverd el hidegen sajtolt olajjal. Ízlés szerint adható még hozzá mustár, bors vagy friss zöldfűszer. 250ml Az ár 500 forint betét díjat tartalmaz.
Boràgó virág, 12 db/ csomag! Csillag alakú virágait akkor hullatja el, amikor azok ehetővé válnak. Használhatjuk őket salátákba, savanyúság eltevésénél, de köretek és sütemények díszítésére, a legtöbb esetben szárítva is. Kellemes, enyhén sárgadinnyére emlékeztető illata jól illik a limonádéhoz. Mi igazából szeretjük feldobni vele az ételeinket, egy kis színt ad az egyszerű salátànak/sütinek. Mindenhez passzol. Egy kis olvasmány róla; Zöldségként való felhasználása hasonló a spenóthoz. Németországban nagyon kedvelt zöldség. A "zöld szósz" összetevője, amely Frankfurt am Mainban (frankfurti zöld szószként ismert).A kb. 3 mm-es sötét magjaiból borágómagolajat nyernek ki.Gyógyhatás: Kitűnő tulajdonságai főleg kalcium- kálium- és egyéb ásványi só-tartalmának köszönhetők. Flavonoidokat, alkaloidokat és némi illóolajat tartalmaz. Magjában sok a gamma-linolénsav: ez az értékes zsírsav csökkenti a vér zsír- és koleszterin-szintjét, gyógyszerek alkotórésze. Virágát fűszerként salátákba, köretek és sütemények díszítésére használják, akár szárítva is. Teának főzve jó vizelethajtó; főleg vese- és hólyagbántalmak esetén ajánlott. A borágó leveleinek forrázata serkenti a stresszre reagáló mellékvesék működését, tehát alkalmazható például pánikbetegség esetén szorongás oldására. Ha szeretnél növényi részt is, írj ràm bátran, azt ingyen is adok! pottyoskert@gmail.com
A borsikafű ismertebb nevén csombor, egy fényigényes, szárazságtűrő fűszernövény. Különleges,borsra emlékeztető, de attól gyengébb fűszer, kifejezetten jól passzol a savanyú káposztához! De húsok, pástétomok,mártások babos ételek tökéletes társa.Gyomorkímélő, ezért akinek a klasszikus bors erős, ezzel pótólhatja azt az ízt. Óvatósan használjuk, mert a túlzott használata keserűvé tehetei az ételt ,és csak a főzés végén adjuk az ételhez! Egyébként egy nagyon szívós kis növény, ahogy a szél elviszi messzebbre a magját, a beton járda réseiből is ki kell.