A Szom torok keserű elkészítése: Kisfilm katt ide a linkre
Kisfilm:Az élelmi-szer-eink közül a leg-főbb-szer a fű-szer.
Mivel fűben fában van a gyógy-szer. Beszélgetés Dr Oláh Zoltánnal .
Megrendeléskor PIPÁLD BE ,HOGY SZÁMLÁT KÉRSZ! Ha E-mailben lehet küldeni akkor elektronikusan állítom ki , kímélve a papírfelhasználással a fákat. Nyugtát nem használok. Név és cím kell a számla kiállításához. Köszönöm az együttműködéseteket.
A hozzávalók:
1 zárható 2liter körüli üveg
célszerű nagy szájnyílású üveget, pl. befőttesüveget használni.
2. Egy zacskó 200g-os Szom.
3. 1X 1l majd fél liter jó minőségű házi pálinka felvizezés hígítás előtti ez általában 65-70 fokos alkohol fokmérő szerint. Ha nincs akkor rum, vodka 65 fok körüli.
2 db fél literes parafa dugós hosszúkás üveg, továbbiakban Szomos üveg
A Szom torok keserű elkészítése: Kisfilm katt ide a linkre
Kisfilm:Az élelmi-szer-eink közül a leg-főbb-szer a fű-szer.
Mivel fűben fában van a gyógy-szer. Beszélgetés Dr Oláh Zoltánnal .
Megrendeléskor PIPÁLD BE ,HOGY SZÁMLÁT KÉRSZ! Ha E-mailben lehet küldeni akkor elektronikusan állítom ki , kímélve a papírfelhasználással a fákat. Nyugtát nem használok. Név és cím kell a számla kiállításához. Köszönöm az együttműködéseteket.
A hozzávalók:
1 zárható 2liter körüli üveg
célszerű nagy szájnyílású üveget, pl. befőttesüveget használni.
2. Egy zacskó 200g-os Szom.
3. 1X 1l majd fél liter jó minőségű házi pálinka felvizezés hígítás előtti ez általában 65-70 fokos alkohol fokmérő szerint. Ha nincs akkor rum, vodka 65 fok körüli.
2 db fél literes parafa dugós hosszúkás üveg, továbbiakban Szomos üveg
Elkészítés:
A Szomos zacskón lévő matricát (elejét hátulját) ragasszuk át egy egy Szomos üvegre .
A tasak teljes tartalmát öntsük bele a befőttesüvegbe.
A szálló növénypor az üveg alján mikor leülepedett lassan öntsük fel az üveget 1 liter pálinkával, majd zárjuk le.
2-3 hétig érleljük fénytől védett hűs helyen és néha rázogassuk össze.
Amikor a növények leülepedtek és tiszta a pálinkánk már nem lebeg benne növény, akkor öntsük át a befőttes üvegben felül összegyűlt Szom tinktúrát egy nem műanyag tölcsér segítségével a Szomos felmatricázott üvegbe és zárjuk le parafa dugóval. Tegyük hűvös helyre az éléskamránkba.
A matrica a sok üveg közt majd segít nekünk megtalálni a Szom tinktúránkat mikor szükség lesz rá.
A Szom tinktúrából egy kávéskanálnyi az egyszeri fogyasztásra ajánlott adag. Nem több!!! hanem többször amennyinek a hatása jól esik állapotunktól függően. Propoliszos mézzel fele arányban keverve kanalazgassuk.
Második felöntés-A befőttes üvegünk aljában maradt növényekre ismét ráöntünk fél liter pálinkát, majd napfénytől védett hűvös helyen érleljük 2 hétig , miközben néha összerázogatjuk.
Majd a befőttes üvegből átöntjük a pálinkát mely a két hét alatt finom torok keserűvé alakult a második Szomos felmatricázott üvegbe amin a rovásírásos logó van és lezárjuk parafa dugóval.
A növények hatóanyaga ebben a szűrletben még elég hatásos de már kellemesebb ízű. Kisebb gond esetén használjuk ezt legjobb ha minden hazaérkezéskor miután a közösségben jártunk.
Legjobb védekezés a támadás!
Szom a magyar vírTus.
Forralt bor készítés
A befőttes üveg alján maradt növényekből a család által kedvelt forralt bor receptet egészítsék ki egy evőkanálnyi Szommal.
Tea készítés
A befőttes üveg alján maradt növényekből egy evőkanálnyit forrázunk le fél liter vízzel.
A család által kedvelt bármilyen teát tehetünk mellé. Mi az apróra vágott gyömbért mézzel citrommal szeretjük a leg jobban párosítani a Szommal.
Más oldódik vízben, a borban és a tömény alkoholban.
Három a magyar igazság! Használjuk mindhárom lehetőséget a növényeink hatóanyagának beviteléhez.
A ganoderma pecsétviasz gomba, termelő akit ajánlok Tóth Sándor Gadány telefon:+36703322824
Propoliszos mézet vegyen egy litert a méhészétől, ha nem kap akkor http://nemethmeheszet.hu/productdisplay/propoliszos-mez-025kg