Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Vágott nyúl kicsontozva

Kedves Vásárlók!

Közismert tény, hogy a nyúlhús az egyik legegészségesebb hús fajta.

Az általunk tartott állatok, természetes takarmányon nevelkedtek, tápot csak a kisnyulak 2 hónapos korukig kapnak. A levágott nyulak életkora 6 hónap.

Lucernaszénával és szemes takarmánnyal etetett állatoknak ennyi időre van szükségük, hogy elérjék a vágásérett súly amely konyhakészen 2 kg-2,5 kg átlag súly.

Az egész nyúlon kívűl, tudunk készíteni darabolt teljes nyulat. Darabolt válogatott nyúl húst amelynek egy része az aprólék kategória amelyből levest vagy tejfölös nyúl pörköltet lehet készíteni. A tőkehús rész pedig a nagy hátsó comb és gerinc rész, amely sütni vagy rántani tökéletes. Mindezt lehet kérni csontosan vagy kicsontozva.

A nyúl elkészítésének rengeteg módja ismert. Számunkra a legkedvesebb a csont nélküli rántott nyúl hús. De az idősebb, vagy nagyobb állatok húsából kitűnő vadast lehet készíteni. A tejfölös nyúlpörkölt akár aprólékból, akár egész nyúlból is elkészíthető. Az is egy nagyon ízletes étel. A nyúl igazán finom akár egészben sütve szalonnával és fokhagymával tűzdelve, sütve. A filézett nyúlhúsból lehet készíteni tokányt, brassóit, vagy el lehet készíteni görög fűszerkeverékkel amely szintén "isteni finom".

4000 Ft / kg
4000 Ft/kg



Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!