Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Pajtabíró Családi Gazdaság

Pajtabíró Családi Gazdaság

Családi gazdaságunk Somogy megyében Tapsonyban található, Marcalitól 20 km-re, Nagykanizsától és Kaposvártól is 40 km-re. Gazdaságunk nevét apai szépapánkról kapta, aki a faluban pajtabíró volt. Ő felügyelt a határban levő présházakra, csűrökre, így ezt a „mesterséget” ragadványnévként viseli családunk. A mezőgazdaság szeretetét nagyszüleinktől és szüleinktől örököltük. A gazdaság életében napi szinten hárman veszünk részt: édesapánk István és a lányai, de nagyszüleinktől is nagyon sok segítséget kapunk. Édesapánk a gazdaság vezetője, Erika mezőgazdasági mérnök, míg a fiatalabb testvér Boglárka még felsőfokú tanulmányait is agrár szakon végzi. Családi gazdaságunkban a szántóföldi növénytermesztés mellett foglalkozunk zöldség- és gyümölcstermesztéssel. Nem vagyunk biogazdaság, azonban a lehető legkevesebb vegyszer-felhasználásra törekszünk. Összesen 250 hektáron gazdálkodunk, ebből kertészeti kultúrákat közel 3 hektáron termesztünk. A gabonaféléken és olajos magvakon kívül termelünk hagymaféléket, fokhagymát, burgonyát, gyökérzöldségeket, káposztaféléket, hüvelyeseket, levélzöldségeket, tökféléket, paprikát, paradicsomot, míg a gyümölcsök közül megtalálható nálunk kajszi, alma, körte és szilva. Több generációnyi tapasztalattal, minőségi és válogatott termékeket kínálunk.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Bab - 25 dkg

Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab. Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.

600 Ft / csomag
24 Ft/dkg

Bab - 50 dkg

Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab.  Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Egy csomagban 50 dkg van. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.

1200 Ft / csomag
24 Ft/dkg

Burgonya - piros

Katica fajtájú piros héjú, sárga húsú burgonya. "B" főzési típusú, általános felhasználású, így sütésre-főzésre egyaránt alkalmas. Nyers és főzési szürküléstől mentes.

300 Ft / kg
300 Ft/kg

Burgonya - piros, közepes

Katica fajtájú, piros héjú, sárga húsú, közepes méretű (kb. tyúktojás méretű) burgonya. "B" típusú, általános felhasználású, így sütésre-főzésre is alkalmas. Nyers és főzési szürküléstől mentes.

250 Ft / kg
250 Ft/kg

Házi tojás - 10 db

Friss tyúktojás a családi gazdaságunk által termelt gabonán nevelt tyúkoktól, tápmentes. 10 db/doboz.

800 Ft / doboz
80 Ft/db

Házi tojás - 6 db

Házi tyúktojás a családi gazdaságunk által termelt gabonán nevelt tyúkoktól, tápmentes. 6 db/doboz

480 Ft / doboz
80 Ft/db

Rozmaring

Frissen vágott rozmaring ágacskák csokorba kötve.

250 Ft / csomó
250 Ft/csomó

Zöldhagyma

Frissen csomózott hajtatott zöldhagyma. Most még vékonyabb, zsenge szálak vannak a csomagban. Egy csomóban 10 szál van.

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó