A Tészta Kuckó kézműves tésztái az igazi hamisítatlan házi ízek rajongóinak készül Kocsis Katalin keze által. A 2020 óta működő aprócska műhely egy Somogy megyei településen, Balatonboglár - Szőlőskislakon készíti Nektek a finomabbnál finomabb tésztáit, tésztakülönlegességeit.
Az összetevőkről a ház körül kapirgáló tyúkok és a kertben termett friss fűszernövények gondoskodnak.
A kínálatban megtalálhatóak a hagyományos leves és köret tészták mint a cérnametélt, kiskocka, szélesmetélt, tarhonya, nagykocka stb… , készül durum illetve teljeskiőrlésű valamint alternatív lisztekkel (vöröslencse, csicseriborsó vagy zöldborsó liszttel) is gyúrt tészta, de szívvel lélekkel készülnek színes, mintás társaik is mint a medvehagymás, chilis, bazsalikomos, petrezselymes és egyéb fűszernövényekkel ízestett tészták. A fűszernövények frissességéből adódóan az ízesítés szezonfüggő.
Büszkeséggel tölt el, hogy a 2024. évi Magyar Ízek versenyén a cérnametélt, a szélesmetélt és a bazsalikomos szélesmetélt arany minősítést kapott.
Nálunk minden csomag 200g-os.
A hagyományos tészták 10, az ízesített tészták 8 tojásos változatban készülnek.