Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Kristóf Csaba őstermelő

Kristóf Csaba őstermelő

Kaposvártól 10 km-re Kaposfőn, egy kis családi gazdaságban szintetikus permetszerek nélkül teremnek a zöldségeim. Fontosnak tartom hogy úgy éljünk, hogy magunk után semmi nem maradjon amikor végleg elmegyünk majd innen.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Piros burgonya közepes méret

Étkezési közepes méret. Kb ez a szupermarketek mérettartománya. Augusztus végén felszedve, saját termelésből. A krumpli B tipusú, főzni, sütni is jó. A héj színe piros, húsa halványsárga. A krumpli íze főzve jó, szürkülésre nem hajlamos. Sütni mi tallér alakban szoktuk, úgy is finom. Fajtaneve Red Scarlet. A korábban árusított Esmee elfogyott. Tárolásra közepesen alkalmas. Talajfertőtlenítő szeres kezelést nem kapott, ezért néhányon kisebb rágásnyom előfordulhat, bár igyekszem kiszedni belőle. Májusban egy alkalommal permeteztem krumplibogár és burgonyavész ellen kémiai szerrel. A kép az áruról készült.

300 Ft / kg
300 Ft/kg
...

Savanyú káposzta

Hagyományos savanyú káposza sóval, borssal, borsikával, birs szeletekkel és csípmentes pepperóni paprika darabokkal. 720ml-es üvegekben forgalmazom, mert ez egy élő anyag, nincs hőkezelve. Így gázfejlődés előfordulhat, ami a zacskós csomagolást kizárja. Élő anyag, azaz ebben az emésztésünk számára fontos tejsavbaktériumok nincsenek hőkezeléssel elpusztítva, így ahogy a bélrendszerünkbe kerül ott azonnal elkezd dolgozni. A termék így a máshol jó drágán megvásárolható pro- és prebiotikumok milliárdjait tartalmazza. Természetesen tartósítószert sem rakok bele, az is öli az élő tartalmat. A kis emésztéssegítők nem szereteik túlzottan az oxigént, így az üveg kinyítása után hűtőben, jól lezárva célszerű tárolni. Levegő jelenlétében más mikroélőlények is szaporodni fognak benne, ők is szeretik sajnos a káposztát, és aztán szorgosan tönkreteszik a finomságunkat. Fogyasztását elsősorban nyersen ajánlom. Persze kiváló töltöttkáposzta, húsoskáposzta készítésére is alkalmas, de a főzés a mikrobiológiai tartalmat elpusztítja sajnos. A képen a termék készítésének néhány lépcsőfokát próbáltam megjeleníteni. A termék egységára 1388Ft/kg

1000 Ft / üveg
1000 Ft/üveg