Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Máté László Őstermelő

Máté László Őstermelő

Kedves Olvasó! Budapestről költöztem Visnyeszéplakra 1994-ben a feleségemmel, azóta itt ökológiai gazdálkodást folytatunk. Hat gyermekünk van. A jelenlegi gazdaságunkban vannak marhák, lovak, birkák, disznók és aprójószágok. Több féle kertészeti megoldást is alaklmazunk, van mély-mulcsos kert részletünk, van forgatás mentes, mulcsolt területünk és van olyan is, ahol géppel műveljük a földet. Van egy földbe süllyesztett fóliánk (valipíni), amiben télen is tudunk zöldséget termeszteni. Van egy kicsi gyümölcsösünk, ahol különféle alma, körte, cseresznye, meggy, barack, szilva, ringló, gesztenye, dió fáink vannak. A gyümölcsökből gyümölcsleveket készítünk, amik pasztörizálva egy évig tárolhatók. Van egy 27 soros szőlőnk, amiben 7 féle nemes szőlőt termesztünk. Gyűjtjük és fenntartjuk a régi növény és állatfajtákat( génmegőrzés). Igyekszünk a minél nagyobb biológiai sokféleség kialakítására és fenntartására. Jelenleg 12 hektáron gazdálkodunk. Ennek a területnek a nagy része legelő és erdő. Vigyázunk a talaj és vízminőség megtartására. Vegyszereket vagy egyáltalán nem, vagy csak a bio-ban megengedett szereket alkalmazunk minimális mértékben. Területeinket az Öko Garancia minősítő szervezet ellenőrzi. Gazdaságunk nyitott, mindenkinek lehetősége van megnézni, hogy mit hogyan csinálunk. Termékeinkről eddig nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Kóstója meg ön is a mi általunk termelt gyümölcsöket, zöldségeket! Üdvözlettel:Máté László

Termékek

alma

Nem bio almák, de aránylag kevés vegyszert kaptak.

300 Ft / kg
300 Ft/kg

cékla 0,5 kg

Szabadföldi vegyszermentes körülmények között termesztett cékla.

280 Ft / csomag
560 Ft/kg

feketeretek

Szabadföldön, vegyszermentesen nevelt zöldség, méregtelenítő hatású.

400 Ft / kg
400 Ft/kg

karalábé

Szabadföldön termelt, vegyszermentes zöldség.

280 Ft / db
280 Ft/db
%

mángold - 20 dkg

Mély mulcsban termesztett vegyszermentes mángold.

300 Ft250 Ft / csomó
1250 Ft/kg
%

petrezselyem zöld

Szabadföldön termesztett, vegyszermentes zöldség.

300 Ft200 Ft / csomag
200 Ft/csomag

tarlórépa

A tarlórépát szabadföldön másodvetésben termesztettem vegyszermentesen. Aki esetleg nem ismeri, nagyon finom, a retek és a karalábé ízeihez hasonlítanám. Fogyasztás előtt meg kell hámozni (a külső réteget le kell róla fejteni). Nyersen fogyasztható, reggelihez, vacsorához kiváló, egészséges zöldség. Jó étvágyat hozzá!

400 Ft / kg
400 Ft/kg

Téli körték - 0,5 kg

Vegyszermentes gyümölcsészetből származó papkörte. Gyümölcse  világos zöld. Húsa fehér, félkemény, lédús, kövecsesedésre hajlamos. Íze édeskés, gyenge illatú, néha kissé íztelen. Éretten is akár fél évig tárolható, a minőségét megtartja. Házi befőtt készítéséhez kiválóan alkalmas.

450 Ft / csomag
900 Ft/kg

tépősaláta

Fodros levelű tépősaláta szabadföldön, vegyszermentesen termesztett zöldség.

500 Ft / doboz
500 Ft/doboz