Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Jázminvirág Kert

Jázminvirág Kert

Reichardt Jázminnak hívnak, 2 fiú édesanyja és egy kiskert, szőlős gondoskodója vagyok. Az itt termesztett zöldségek, gyümölcsök feleslegét szeretném értékesíteni. Növényvédelem gyanánt vegyszereket NEM használunk, a gyerekek miatt sem. Gyakran segítenek a kert gondozásában, így nem csak tőlem kapjátok friss, tápláló zöldségeinket, hanem kis, szorgos kezek által is.

Szüleim mindig is műveltek kertek, így a példát volt honnan hoznom. De igazi érdeklődést csak akkor fogott el, mikor kertes házba költöztünk párommal és a gyerekekkel. Második éve próbálkozom saját magunknak termeszteni a friss zöldségeket. Idén már bővítettük is és sokkal több minden került elültetésre. Az más kérdés, hogy ki is nőtte, de az biztos, hogy lesz miből válogatni a piactéren nálam. 

Instagramon @art.reichardt néven találtok meg, ahol rendszeresen osztok meg kiskertünkről képeket, videókat.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Patiszon, csillagtök

Friss csillagtök Kb tenyérnyi nagyságú friss csillagtök. 

500 Ft / db
1 Ft/db

Spenót

Új-zélandi spenót frissen a kertből Egy jó kis recept ötlet a felhasználásához: (ez egy jó nagy mennyiség minimum 5 főre) SPANAKOPITA RECEPT 600 g spenót (mi pürét használtunk, de lehet bébispenót is) 1 csokor kapor • 1 csokor petrezselyem • fél csokor menta • 5-6 db újhagyma .750 g görög feta • 2-3 evőkanál olívaolaj 1 db tojás • só, bors 2 csomag réteslap • 150 g olvasztott vaj a kenéshez. (Nálam meg veheted még hozzá a kaprot és au újhagymát is.) Elkészítés: A fűszereket és a hagymát felaprítjuk, majd összekeverjük egy nagy tálban a spenóttal és belemorzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat hármasával használjuk és mindig a legfelső lapot kenjük meg vajjal. A lap szélére helyezzük a tölteléket, majd a három lapot együtt feltekerjük. A feltekert lapokból csigát formázunk egy sütőformában. A végén az egészet lekenjük vajjal és 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláshoz Tzatziki Ez az alap mennyiség: 3 kígyóuborka | 300 g görög joghurt | 3 gerezd fokhagyma 1 kis csokor menta | fél citrom leve | só ízlés szerint | olívaolaj a tetejére.

400 Ft / csomag
4000 Ft/kg