Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Jázminvirág Kert

Jázminvirág Kert

Reichardt Jázminnak hívnak, 2 fiú édesanyja és egy kiskert, szőlős gondoskodója vagyok. Az itt termesztett zöldségek, gyümölcsök feleslegét szeretném értékesíteni. Növényvédelem gyanánt vegyszereket NEM használunk, a gyerekek miatt sem. Gyakran segítenek a kert gondozásában, így nem csak tőlem kapjátok friss, tápláló zöldségeinket, hanem kis, szorgos kezek által is.

Szüleim mindig is műveltek kertek, így a példát volt honnan hoznom. De igazi érdeklődést csak akkor fogott el, mikor kertes házba költöztünk párommal és a gyerekekkel. Második éve próbálkozom saját magunknak termeszteni a friss zöldségeket. Idén már bővítettük is és sokkal több minden került elültetésre. Az más kérdés, hogy ki is nőtte, de az biztos, hogy lesz miből válogatni a piactéren nálam. 

Instagramon @art.reichardt néven találtok meg, ahol rendszeresen osztok meg kiskertünkről képeket, videókat.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Spenót

Új-zélandi spenót frissen a kertből Egy jó kis recept ötlet a felhasználásához: (ez egy jó nagy mennyiség minimum 5 főre) SPANAKOPITA RECEPT 600 g spenót (mi pürét használtunk, de lehet bébispenót is) 1 csokor kapor • 1 csokor petrezselyem • fél csokor menta • 5-6 db újhagyma .750 g görög feta • 2-3 evőkanál olívaolaj 1 db tojás • só, bors 2 csomag réteslap • 150 g olvasztott vaj a kenéshez. (Nálam meg veheted még hozzá a kaprot és au újhagymát is.) Elkészítés: A fűszereket és a hagymát felaprítjuk, majd összekeverjük egy nagy tálban a spenóttal és belemorzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat hármasával használjuk és mindig a legfelső lapot kenjük meg vajjal. A lap szélére helyezzük a tölteléket, majd a három lapot együtt feltekerjük. A feltekert lapokból csigát formázunk egy sütőformában. A végén az egészet lekenjük vajjal és 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláshoz Tzatziki Ez az alap mennyiség: 3 kígyóuborka | 300 g görög joghurt | 3 gerezd fokhagyma 1 kis csokor menta | fél citrom leve | só ízlés szerint | olívaolaj a tetejére.

400 Ft / csomag
4000 Ft/kg