Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Zöldebbélet

Zöldebbélet

A természet és a gyógynövények szeretete gyermekkorom óta meghatározza az életemet. Gyermekeim születése után különösen fontos szerepet kapott, hogy a családunk élete és háztartásunk vezetése környezetbarát módon valósuljon meg. 2022. év elején indítottam el Kaposmérőben Zöldebbélet néven a webáruházamat, hogy az általunk használt, kipróbált termékeket, praktikákat másokkal is megismertessem, megszerettessem. Szeretném minél több mindenkinek megmutatni, hogy a környezettudatos élet kényelmesen is megvalósítható.

Termékpalettámban megtalálhatóak a környezetbarát háztartás területein használható mosószerek, mosogatószerek, takarításhoz szükséges termékek, valamint fogápolási eszközök.

A textil termékeket, melyek az egyszer használatos csomagolóanyagok kiváltására alkalmasak, magam készítem.

Gyógynövényes termékeim a hangulatunk javítását, megnyugvásunkat, egészségünk megőrzését, vagy visszaszerzését segíthetik elő.

2022 december óta saját készítésű, növényi viaszokból előállított gyertyák, illatviaszok is megtalálhatók a kínálatban.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Bambusz fogkefe felnőtt

Bambusz felnőtt fogkefe közepes sörtével (Hydrophil)   Bambusz nyél, kőolajmentes, ricinusolajból előállított, BPA-mentes közepes sörtékkel. Műanyagmentes, újrahasznosított papírból készült kartondobozba csomagolva. A műanyag fogkefe környezetbarát változata. A nyél komposztálható. Csak törd le a fejét, a nyelet nyugodtan dobd a komposztálóba! A fogkefe cseréje 3 havonta ajánlott.   Gyártó: Hydrophil Származási hely: Kína   Miért a Hydrophil termékeit válaszd? A Hydrophil cég vízsemleges termékeket gyárt, ami azt jelenti, hogy a termékek a lehető legkevesebb víz felhasználásával készülnek olyan természetes alapanyagokból, amelyek nem igényelnek öntözést. Ilyen például ezen fogkefék alapanyaga, a bambusz is. A termékek mintázása során használt festékek pedig kémiai adalékanyagoktól mentesek, ezáltal lebomlásuk nem szennyezi a környezetet.

1590 Ft1390 Ft / db
1390 Ft/db

Bambusz fogkefe gyerek

Bambusz gyermek fogkefe puha sörtével (Hydrophil)   Gyermek fogkefe bambusz nyéllel, kőolajmentes, ricinusolajból előállított, BPA-mentes puha sörtékkel. Műanyagmentes, újrahasznosított papír kartondobozba csomagolva. A műanyag fogkefe környezetbarát változata. A fogkefe nyele komposztálható. Csak törd le a fejét, a nyelet nyugodtan dobd a komposztálóba! A fogkefe cseréje 3 havonta ajánlott.   Gyártó: Hydrophil Származási hely: Kína   Miért a Hydrophil termékeit válaszd? A Hydrophil cég vízsemleges termékeket gyárt, ami azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb víz felhasználásával készülnek olyan természetes alapanyagokból, amelyek nem igényelnek öntözést. Ilyen például ezen fogkefék alapanyaga, a bambusz is. A termékek mintázása során használt festékek pedig kémiai adalékanyagoktól mentesek, ezáltal lebomlásuk nem szennyezi a környezetet.

1590 Ft1390 Ft / db
1390 Ft/db

Fa mosogatókefe

A műanyagból készült mosogatószivacsok tökéletes zero waste alternatívája. Bükkfa nyél és növényi fibrisz sörték. Használat után hagyd megszáradni, ezáltal hosszabb ideig használhatod majd. Ha már teljesen elhasználódott, dobd a komposztálóba, hiszen 100%-ban természetes, lebomló anyagokból készült. Mérete: 8cm*8cm*8cm Gyártó: Naiked Származási hely: Németország   A mellékelt képen látható egy javaslat a mosogató eszközök két használat közötti tárolására.

1990 Ft / db
1990 Ft/db

Fa mosogatókefe cserélhető fejjel

Fanyelű mosogatókefe, cserélhető fejű, növényi rost (fibrisz) sörtékkel. A cserélhető pótfej is megvásárolható a webáruházban. Szelektálható és 100 %-ban lebomló anyagokból készült. A cserélhető fej és fa nyél - ha már teljesen elhasználódott - komposztálható, a nyélen található fém tartó rész pedig a szelektív hulladékgyűjtőbe dobható. Használat után hagyd megszáradni, ezáltal hosszabb ideig használhatod majd. A fej átmérője 6 cm. Hossza fejjel együtt 24 cm. Gyártó: Zöldbolt Származási hely: Kína   A képen látható egy javaslat a mosogató eszközök két használat közötti tárolására.

1390 Ft / db
1390 Ft/db

Hópehely gyertya

Repceviaszból készült gyertya természetes illó- és illatolajjal illatosítva.   Mérete: 7,5*7,5 cm   Összetevők: repceviasz, 100% tisztaságú illó- és illatolaj Készítette: zoldebbelet Kézzel készült, kézműves termék.

2190 Ft1990 Ft / db
1990 Ft/db

Illatviasz csomag 30 gr

Az illatviaszok tökéletes megoldást jelentenek illatosításra. Aromalámpákban használhatóak, illóolaj alkalmazása helyett.  Tegyél egy vagy két darabot, akár különböző illatokkal az aromalámpa felső tálkájába, gyújts meg alul egy mécsest és már használhatod is!             Miért válassz természetes alapanyagból készült gyertyákat és illatviaszokat a hangulatod javítására és otthonod illatosítására? Tudtad, hogy a "hagyományos", paraffin viasz égése során bizonyítottan káros anyagok szabadulnak fel? Hallottál róla, hogy a gyertyák és egyéb illatos termékek illatosításához használt szintetikus illatanyagok egészségügyi problémákat - fejfájás, migrén, rosszullét - okozhatnak? Ezért fontos, hogy természetes alapanyagú, természetes illóolajjal készített termékeket válasszunk. A Greenlife Candles illatviaszok alapanyaga repceviasz. Alacsonyabb hőmérsékleten ég, ami elősegíti, hogy az illatanyagok jobban hasznosulnak, erősebb illatot tudnak kibocsátani. Használata során nem jut semmilyen káros anyag a levegőbe, bátran használhatjuk illatosításra. A csomag 3 db illatviaszt tartalmaz.   Nettó tömeg:  min. 30 gr Összetevők: repceviasz, 100% tisztaságú illó- vagy illatolaj Készítette: zoldebbelet Kézzel készült,  kézműves termék.

1290 Ft / db
1290 Ft/db

Illatviasz csomag 50 gr

Az illatviaszok tökéletes megoldást jelentenek illatosításra. Aromalámpákban használhatóak, illóolaj alkalmazása helyett.  Tegyél egy vagy két darabot, akár különböző illatokkal az aromalámpa felső tálkájába, gyújts meg alul egy mécsest és már használhatod is!             Miért válassz természetes alapanyagból készült gyertyákat és illatviaszokat a hangulatod javítására és otthonod illatosítására? Tudtad, hogy a "hagyományos", paraffin viasz égése során bizonyítottan káros anyagok szabadulnak fel? Hallottál róla, hogy a gyertyák és egyéb illatos termékek illatosításához használt szintetikus illatanyagok egészségügyi problémákat - fejfájás, migrén, rosszullét - okozhatnak? Ezért fontos, hogy természetes alapanyagú, természetes illóolajjal készített termékeket válasszunk. A Greenlife Candles illatviaszok alapanyaga repceviasz. Alacsonyabb hőmérsékleten ég, ami elősegíti, hogy az illatanyagok jobban hasznosulnak, erősebb illatot tudnak kibocsátani. Használata során nem jut semmilyen káros anyag a levegőbe, bátran használhatjuk illatosításra. A csomag 5 db illatviaszt tartalmaz.   Nettó tömeg:  min. 50 gr Összetevők: repceviasz, 100% tisztaságú illó- és illatolaj Készítette: zoldebbelet Kézzel készült, kézműves termék.  

1690 Ft / db
1690 Ft/db

Karácsonyi illatgyertya 110 ml

Greenlife Candles 100% tisztaságú illó- és illatolajjal készült gyertya szójaviaszból, pamut kanóccal. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   Miért válassz természetes alapanyagból készült gyertyákat a hangulatod javítására és otthonod illatosítására?   Tudtad, hogy a "hagyományos", paraffin viaszból készült gyertyák égése során bizonyítottan káros anyagok szabadulnak fel? Hallottál róla, hogy a gyertyák és egyéb illatos termékek illatosításához használt szintetikus illatanyagok egészségügyi problémákat - fejfájás, migrén, rosszullét - okozhatnak? Ezért fontos, hogy természetes alapanyagú, természetes illóolajjal illatosított gyertyákat válasszunk. A szójagyertya alapanyaga növényi viasz, szójaviasz. Alacsonyabb hőmérsékleten ég és sokkal kevesebb füst keletkezik, mint a paraffin viaszból előállított gyertyák használata közben, ami elősegíti azt is, hogy az illatanyagok jobban hasznosulnak, erősebb illatot tudnak kibocsátani. A paraffinviasz gyertyák alapanyaga a petróleum, amelynek égése során bizonyítottan káros anyagok jutnak a levegőbe. A szójagyertya nemcsak környezetbarát, de sokkal gazdaságosabb is. Akár 50%-kal hosszabb ideig ég, mint paraffinból készült társaik.   Összetevők: szójaviasz, 100% tisztaságú illó- és illatolaj Készítette: zoldebbelet Kézzel készült, vegán kézműves termék.

2990 Ft2690 Ft / db
2690 Ft/db

Karácsonyi illatviasz 30 gr

A válogatás csomagok 3 db, különböző színű és illatú illatviaszt tartalmaznak. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Az illatviaszok tökéletes megoldást jelentenek illatosításra. Aromalámpákban használhatóak, illóolaj alkalmazása helyett.  Tegyél egy vagy két darabot, akár különböző illatokkal az aromalámpa felső tálkájába, gyújts meg alul egy mécsest és már használhatod is!             Miért válassz természetes alapanyagból készült gyertyákat és illatviaszokat a hangulatod javítására és otthonod illatosítására? Tudtad, hogy a "hagyományos", paraffin viasz égése során bizonyítottan káros anyagok szabadulnak fel? Hallottál róla, hogy a gyertyák és egyéb illatos termékek illatosításához használt szintetikus illatanyagok egészségügyi problémákat - fejfájás, migrén, rosszullét - okozhatnak? Ezért fontos, hogy természetes alapanyagú, természetes illóolajjal készített termékeket válasszunk. A Greenlife Candles illatviaszok alapanyaga repceviasz. Alacsonyabb hőmérsékleten ég, ami elősegíti, hogy az illatanyagok jobban hasznosulnak, erősebb illatot tudnak kibocsátani. Használata során nem jut semmilyen káros anyag a levegőbe, bátran használhatjuk illatosításra. A csomag 3 db illatviaszt tartalmaz.    Nettó tömeg:  min.30 gr Összetevők: repceviasz, 100% tisztaságú illó- vagy illatolaj Készítette: zoldebbelet Kézzel készült, kézműves termék. A csomagoláson található matrica mintája a képen láthatótól eltérő lehet.

1290 Ft1090 Ft / csomag
1090 Ft/csomag

Karácsonyi illatviasz 50 gr

Választható variációk: Barna dobozka csomag 5 db fűszeres alma illatú illatviaszt tartalmaz karácsonyi doboz mintával, barna színben. Rózsaszín dobozka csomag 5 db kávé illatú illatviaszt tartalmaz karácsonyi doboz mintával, rózsaszín színben. A karácsonyi válogatás csomag 6 db különböző színű, karácsonyi mintájú (karácsonyfa, harang, csillag, csizma és 2 hóember) illatviaszt tartalmaz, a következő illatokkal: fahéjas sütőtök, fűszeres alma, kávé és vanília. Válogatás - karácsonyi doboz: 5 db különböző színű, karácsonyi doboz mintájú illatviaszt tartalmaz, a következő illatokkal: fahéjas sütőtök, fűszeres alma, kávé és vanília. Válogatás - mézeskalács: 5 db különböző színű, mézeskalács mintájú illatviaszt tartalmaz, a következő illatokkal: fahéjas sütőtök, fűszeres alma, kávé és vanília. Válogatás - falevelek: 6 db levél mintájú illatviaszt tartalmaz a következő illatokkal: fahéjas sütőtök, fűszeres alma, kávé és vanília. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az illatviaszok tökéletes megoldást jelentenek illatosításra. Aromalámpákban használhatóak, illóolaj alkalmazása helyett.  Tegyél egy vagy két darabot, akár különböző illatokkal az aromalámpa felső tálkájába, gyújts meg alul egy mécsest és már használhatod is!             Miért válassz természetes alapanyagból készült gyertyákat és illatviaszokat a hangulatod javítására és otthonod illatosítására? Tudtad, hogy a "hagyományos", paraffin viasz égése során bizonyítottan káros anyagok szabadulnak fel? Hallottál róla, hogy a gyertyák és egyéb illatos termékek illatosításához használt szintetikus illatanyagok egészségügyi problémákat - fejfájás, migrén, rosszullét - okozhatnak? Ezért fontos, hogy természetes alapanyagú, természetes illóolajjal készített termékeket válasszunk. A Greenlife Candles illatviaszok alapanyaga repceviasz. Alacsonyabb hőmérsékleten ég, ami elősegíti, hogy az illatanyagok jobban hasznosulnak, erősebb illatot tudnak kibocsátani. Használata során nem jut semmilyen káros anyag a levegőbe, bátran használhatjuk illatosításra.   Nettó tömeg:  min.50 gr Összetevők: repceviasz, 100% tisztaságú illó- vagy illatolaj Készítette: zoldebbelet Kézzel készült, kézműves termék. A csomagoláson található matrica mintája a képen láthatótól eltérő lehet.

1690 Ft1490 Ft / csomag
1490 Ft/csomag

Kókusz mini súroló kefe

Kézzel készített kókusz mini suroló- vagy dörzsi kefe. A kókusz egy fenntartható, 100% ban természetes alapanyag. A kókuszrost a kókuszdió termelés mellékterméke. Környezetbarát, lebomló termék. A kókusz kefe rész komposztálható, a fém akasztó pedig a szelektív hulladékgyűjtőbe dobható, a papír csomagolás újrahasznosítható. Javaslat: használat után felakasztva szárítsd, hogy minden nedvesség távozhasson belőle! Ahhoz, hogy tovább tiszta és friss maradjon, alkalmanként mosd ki forró mósószeres vízben és hagyd teljesen megszáradni.   A kefe nagysága: kb. 7 cm* 5,5 cm (akasztó nélkül)   Gyártó: LoofCo Származási hely: Sri Lanka   A képen látható egy javaslat a mosogató eszközök két használat közötti tárolására. Miért a LoofCo termékeit válaszd? A termékek alapanyagának, a kókusznak a szüretelésekor nem alkalmaznak majmokat, és nem engedélyezik a gyerekmunkát. A termelőknek és feldolgozóknak méltányos fizetést adnak, a kókusz termelésével és feldolgozásával hagyományos mesterséget tartanak fenn és őriznek mag az utókor számára. Termékeik kézzel készülnek.  A fő alapanyagok - a kókusz és luffatök - olyan növények, melyek jelentős mennyiségű szén-dioxidot kötnek meg növekedésük során.

1390 Ft / db
1390 Ft/db

Marhaepe szappan

Kézi mosásra, foltok előkezelésére alkalmas környezetbarát, vegyszermentes termék. Növényi alapanyagokból készült, marhaepe enzimet tartalmazó szappan. A fakult, besárgult fehér ruhaneműt fehéríti Fontos: a színes ruhákat fakíthatja, használat előtt színpróba javasolt!   Használati javaslat: dörzsöljük be a ruhán a foltot a megnedvesített szappannal, majd hagyjuk állni néhány órát. Ezután mossuk ki mosógépben a megszokott módon.   Gyártó: Mosómami Kiszerelés: 140 gr Összetevők: >30% szappan, marhaepe kivonat, enzimek, illatanyagok (allergének: limonene, benzyl salicylate, citronell) 

1490 Ft / db
1490 Ft/db