Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Kenyerek, pékáruk

Kovászvirág Pékműhely

Ciabatta (80g)

Összetevők: Biga kovász, Fehér kenyérliszt, Víz, Olivaolaj, Só, Élesztő

160 Ft / db
2000 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Fehér kenyér (750g)

Összetevők: Fehér kenyérliszt, Víz, Madre kovász, Só  

800 Ft / db
1066.67 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Félbarna kenyér (750g)

Összetevők: Félbarnaliszt, Rozsliszt, Madre kovász, Só, Víz

840 Ft / db
1120 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Finom fonott kalács (250g)

Összetevők: Finomliszt, Tej, Víz, Vaj, Kristálycukor, Tojás Sárgája, Élesztő, Só, Vaniliás cukor 

460 Ft / db
1840 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Kakaós csiga (125g)

Összetevők: Finomliszt, Tej, Víz, Kristálycukor, Vaj, Élesztő, Só, Kakaópor (3x több - )

440 Ft / db
3520 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Királybúza kenyér (750g)

Összetevők: Világos királybúzaliszt, Madre kovász, Só, Víz A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj (az étkezési búza és a tönkölybúza magyar nemesítésű hibridje). A királybúzaliszt speciális őrlési technikával készül, az őrlési eljárás előtt a búzaszem külső rétegét eltávolítják (így a különböző környezeti szennyeződések nem kerülnek bele a lisztbe) ezáltal a fehérjében gazdag búzaszem belsejét, valamint a vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag csíra és korpa apróbb részeit is tartalmazza. Fehérje tartalma 25-50%-kal magasabb a közönséges búzánál.

900 Ft / db
1200 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Kovászvirág (900g)

Összetevők: Világos tönkölybúza liszt, Alakor liszt, Kamut liszt, Madre kovász, Só, Víz A tönkölybúza lisztről a Tönköly kenyérnél írtunk. Az Alakor az egyik legkorábbi, emberek által termesztett búza, minden szempontból kedvezőbb élettani hatással bír mint a hagyományos búza azonban az alacsonyabb terméshozamok miatt kiszorult a termesztése a nagyipari gazdaságokban - de nem nálunk! Ideális gabona a modern reformkonyhához. A Kamut liszt a fentiekhez hasonló kienelkedően kedvező tulajdonságokkal rendelkező termék, ami a közönséges fehér liszthez haosnló állagú, az íze nem tér el jelentősen a megszokott gabonából készült élelmiszerektől, ezért gyerekek is szívesen fogyasztják. A szervezet megterhelése nélkül biztosít energiát és jóllakottság érzést hosszú időn keresztül.

1540 Ft / db
1711.11 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Tönkölybúza kenyér (750g)

Összetevők: Világos tönkölybúza liszt, Madre kovász, Só, Víz A tönkölybúza egy ősi búzafajta ami a 19. század végéig termesztettek. Napjainkban a megváltozott táplálkozási szokásoknak köszönhetően ismét nagyobb figyelmet kap, így termesztése és fogyasztása reneszánszát éli. Fehérje tartalma elülmúlja a hagyományos búzáét, és a vitamin  és ásványi-anyag-tartalma is jelentősen magasabb (pl megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport - a B12-vitamin kivételével). Rendszeres, hosszú távú fogyasztás esetén kedvező életteni hatásai hozzájárulhatnak a koleszterinszint-csökkentő és az érelmeszesedést megelőző étrend sikeréhez. A hagyományos búzánál kisebb szénhidrát- és rosttartalmának köszönhetően cukorbetregek étrendjébe is ajánlható.

1000 Ft / db
1333.33 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Túrós táska (110g)

Összetevők: Finomliszt, Tej, Víz, Kristálycukor, Vaj, Élesztő, Só / Túró, Vaniliás cukor, Citromlé  

440 Ft / db
4000 Ft/kg
Kovászvirág Pékműhely

Vajas croissant (75g)

Összetevők: Finomliszt, Tej, Víz, Kristálycukor, Vaj, Élesztő, Só 

320 Ft / db
4266.67 Ft/kg