Ha adnál egy esélyt a kecskesajtnak, ez lehet a tökéletes választás, friss, lágy nem tolakodó ízvilág. Kiváló salátákhoz, szendvicsekhez, vagy akár borok mellé is fogyaszthatjuk. Jól grillezhető. Tálalható friss zöldségekkel, pirítósra kenve vagy akár a reggeli tojásrántotta mellé.
Miért érdemes kecsketejet inni? A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően. Azoknak az anyáknak, akiknek kevés a teje, vagy egyáltalán nincs, kecsketejet szoktak ajánlani szoptatásra. Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe. Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot. A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig apajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van. A benne található B-vitaminoknak köszönhetően az ideg- és az izomrendszer működését is segítik.
Friss kecsketej 5dl 500Ft + 300Ft betétdíj az üvegre. Tárolás hűtőben a legalsó polcon (nem az ajtón)! Forralás nélkül fogyasztható. Minőségét megőrzi 3-4 napig.
Az ültetvényről csakis kézzel szüretelünk, igyekszem a szedést úgy szervezni, hogy a bogyók 24 órán belül, frissen jussanak el a vásárlóhoz! Az áfonya rengeteg pozitív hatással van a szervezetünkre, most csak néhányat sorolok fel: 1. Serkenti az immunrendszert 2. Rákellenes hatású 3. Csökkenti a hasi zsírfelhalmozódást és elhízást 4. Serkenti az agyműködést 5. Segíti a szív egészséges működését 7. Szinten tartja a vércukorszintet 8. Megelőzi a húgyúti fertőzést 9. Lelassítja az öregedési folyamatot 10. Segíti az emésztést 11. Látásjavító ... Egy csészényi friss áfonyában 84 kalória, 0 gramm koleszterin, 1,1 gramm fehérje, 0,49 gramm zsír, 21 gramm szénhidrát és 3,6 gramm étkezési rost található. Egy ilyen adag napi C-vitamin szükségletünk 24 százalékát, B6-szükségletünk 5 százalékát, K-vitamin szükségletünk 36 százalékát szolgáltatja, továbbá található benne vas, kalcium, kálium, magnézium , foszfor, mangán, cink, réz, folsav, béta-karotin, kolin, A- és E-vitamin is. Mindezek mellett számos antioxidáns is található benne (például quercetin, kaempferol vagy myricetin). Ezek miatt az áfonya a top 20 legegészségesebb összetételű és legjobb antioxidánsnak minősülő gyümölcs és zöldség között található meg a tápanyaglistán.
Kendermagolaj: zöld színű, jellegzetes ízű, illatú olaj. Kedvező omega 6: omega 3 zsírsav aránya miatt kitűnő választás. Magas linolénsav tartalma miatt pszoriázis, dermatitisz külsőleges kezelésére, belsőleg reumatoid ízületi gyulladások esetén alkalmazható. Alacsony füstpontú, hevítésre, sütőolajként való felhasználásra nem alkalmas. Tárolás: Hűvös, fénytől védett helyen. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, felbontva 3-4 hónapon belül javasolt elfogyasztani.
Gluténmentes zsemle Összetétel: kukoricakeményítő, tápiókakeményítő, étolaj, rizsliszt, kendermagliszt, csicseriborsóliszt, bambuszrost, élesztő, cukor, útifűmaghéj, só
Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt
Kenyérszalonna darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt sertés szalonna. Bőrös sertéshús, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában is finom! Egy egész kenyérszalonna kb 1,5 kg-os! Összetevői: Bőrös sertéshús, hagyományos só. Az kenyérszalonna pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db! Pontos mérés után számlázzuk!
Fűszeres paradicsom ketchup. Összetétel: Paradicsom, fokhagyma, gyömbér, cukor, fahéj, szegfűbors, curry, só, babér, bors, mustármag, zeller. A megszokottnál kevésbé édes, viszont jóval fűszeresebb, egyesek szerint retro jellegű ketchup.
A búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1429 Kj/337Kcal Zsír: 1g Amelyből telített zsírsavak: 0,5g Szénhidrát: 73g Amelyből cukrok: 0,2g Rost: 4,1g Fehérje: 9,4g Só: 0g Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.