Sajár recept alapján készült termék. Ha a cukkinit szájba vesszük, mintha körte befőttet ennénk:) Ahogy folyamatosa rágjuk úgy megy át a körte ízből a cukkinibe. Fenomenális íz élmény:) ! Ajánljuk befőttként, sülthúsokhoz savanyúság helyett, illetve köretként, Összetevők: cukkini, vegyes fehér must, Az üveg tartalma 660g, Fogyasszák egészséggel!
Ha szeretnéd egy kis édességgel meglepni magad vagy valemelyik ismerősöd, akkor válaszd a diós akácmézünket.
Békebeli disznósajt, ahogy a nagyanyám is készítette....szép húsos,amibe minden finomság belekerül! Vigyázat, függőséget okoz! :-) Összetevők: sertés hús (belsőségek és fejhús), ,zsiradék és fűszerek, tartósítószert és adalékanyagokat nem tartalmaz
Disznósajt Hagyományos recept alapján készített, füstölt műbélbe töltött sertésfő. Összetevők: Sertéshús, szív, börke, nyelv, fejhús fűszerek: őrölt csemege fűszerpaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, majoranna, só. Tárolás 0- 5 C°. A disznósajt pontos súlya mérést igényel, kb.: 30 dkg/db
Durumbúza simaliszt A durumbúza más néven: makaróni búza, keményszemű búza, üveges búza, egy keresztezésekkel és háziasításokkal létrehozott búzafajta. Már idő-számításunk előtt is használták. A durum latinul keményet jelent, ami utal arra, hogy a durumbúza az összes búzaféle közül a legüvegesebb szerkezetű, így a legkeményebb. Szénhidrátjainak felszívódási módja a legjobb az összes gabonaliszt közül, mivel lassan, fokozatosan oldódnak fel, így nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet.
Kistermelői Ecetes Torma-kis üvegben 200 g Csak egy szippantás a jobból! :-) Aki reszelt már több kg tormát azt tudja mire gondolok! ;-) Én se gondoltam bele, hogy mire vállalkoztam, egy napig olyan volt a szemem mintha 24 órás romantikus film maratonon vettem volna részt, életemben nem sírtam annyit mint a torma készítése során! Szóval ez a pár üveg igazi érték! A torma ereje az idő múlásával enyhűl, de mivel ez pár napja készült ezért készüljetek fel az erejéje! Én személy szerint egy pár kanál tejföllel szoktam lágyítani! Ja és hűtőben kell tárolni, mert semmilyen tartósítószert nem tartalmaz!
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).
Édesburgonya: Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak. Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a sütőtökhöz hasonlítható. VEGYSZERMENTES.
Táblacsokoládé háromféle csokoládéból, ehető virággal Az eredetszelektált 70 % étcsokoládé enyhén gyümölcsös aromái után szinte kirobban a ruby intenzíven gyümölcsös íze, majd mindezt elsimítja a fehércsokoládé selymesen lágy édessége. Gasztroajándéknak is jó választás A termékhez felhasznált csokoládék származási helye Belgium Fenntartható kakóbab termesztésből Ideális tárolási hőmérséklet 14 - 22 fok, közvetlen hőtől védve A termék súlya kb 70 g Gluténmentes Minőségét megőrzi 90 napig
Tehéntejből készült görög joghurt eperdzsemmel rètegezve.Kicsik ès nagyok kedvence:)
2024-es, étkezési, szemes mák. Nagyon finom, édes, kékszínű, alaposan tisztított. Rovarölőszer mentes termesztés. A mákfogyasztás jótékony hatásai: A mák gazdagon tartalmaz magnéziumot, növényi zsírsavkat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását pedig többek között abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, azaz megállítja a csontszövetek leépülését, és elkezdi újraépíteni őket. Két evőkanálnyi mák 253 milligramm kalciumot és 286 mikrogramm vasat tartalmaz, amely körülbelül a napi szükséglet negyedét fedezi. A kalcium a csontok egészsége miatt fontos, de kell a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez is.