Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszer

Alma- Birs (75:25) 100%-os natúrlé

Natúr almalé és birs velő egyszerű keveréke.  Hozzáadott egyéb anyagot nem tartalmaz. Pasztőrözéssel tartósítva.

4100 Ft / zacskó
1366.67 Ft/l

Alma- Kajszi (65:35) 100%-os natúrlé

Natúr almalé és kajszi velő egyszerű keveréke, 65:25 rányban. Hozzáadott egyéb anyagot nem tartalmaz. Pasztőrözéssel tartósítva.

4100 Ft / zacskó
1366.67 Ft/l

Alma- Őszibarack SÁRGA húsú (65:35) 100%-os

Alma natúrlé és sárga húsú őszibarack velő egyszerű keveréke. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

4100 Ft / zacskó
820 Ft/l

Alma- Vilmoskörte (65:35) 100%-os natúrlé

Idared almalé és Vilmoskörte velő egyszerű keveréke. Édes.

4100 Ft / zacskó
820 Ft/l

Alma-Homoktövis (90:10) 100%-os naturlé

900% Golden alma és 10% homoktövis lé egyszerű keveréke. A homoktövis és az alma ielsődleges préslevének egyszerű keveréke. Íze savanykás. Hőkezeléssel tartósítva. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

4400 Ft / zacskó
1466.67 Ft/l

Alma-Húsos som (80:20) 100%-os

Braeburn alma natúrlé és húsos somlé  egyszerű keveréke. 80:20%-os arányban. Jellegzetesen som ízű, sűrű, világospiros lé. Enyhén savanykás. Pasztőrözéssel tartósítva. hozzáadott egyéb anyagot nem rartalmaz.

4000 Ft / zacskó
800 Ft/l

almaecet BIRS 200ml

Vegyszermentesen termelt birsalmából készült, saját erjesztésű almaecet. Markánsabb ízvilágú az almánál. Ajánlom mindenféle salátához, ízesítéshez. Továbbá számtalan jótékony gyógyhatása mellett, pl  az emésztőrendszer,  bélflóra egyensúlyban tartásának segítésére. Ehhez célszerű ízlés szerint vízzel híigítva éhgyomorra inni.

830 Ft / db
4.15 Ft/ml

Almalé 100% 5l

100%-os natur almalé, szüretlen, pasztőrizált. Jonagold almából. Szavatossági idő gyártástól számított 6 hónap.

3000 Ft / zacskó
600 Ft/l

Almaparika savanyúság

A savanyúságlé, mint a többi termékünknél is, saját recept. Bármilyen ételhez ajánljuk, amihez savanyúságot fogyasztunk. Kimondottan ízbomba rántotthúshoz;) Összetevők: almapaprika, víz, ecet, cukor, só, fekete bors, mustármag, koriander, babér levél, Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!

1390 Ft / üveg
2278.69 Ft/kg

Almaparika savanyúság CSÍPŐS

Enyhén csípős klasszikus termék, saját recept alapján. Minden ételhez ajánljuk, amihez savanyúságot fogyasztunk. Ha szabad ezt ideírnom: rántotthúshoz imádom;) Összetevők: CSÍPŐS almapaprika, víz, ecet, cukor, só, fekete bors, mustátmag, koriander, babér levél,Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!

1500 Ft / üveg
2459.02 Ft/kg

Alternatív citromlé - Verjous

Alternatív citromlé - VERJOUS Alkohol és cukormentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous (verzsü) a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék.  Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni. Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! Nézd meg milyen volt a 2024-es Verjous szüret :) www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince Hogy mi is ez az alkohol mentes finomság? Néhány cikkből összeraktam egy kis ismertetőt.  Mire lehet használni?  Első körben gondolj arra, hogy mire használod az ecetet vagy a citromlevet. Ami eszedbe jut, azt bátran helyettesítsd mostantól verjus-vel! Arra számíts, hogy az íze kifinomultabb, selymesebb, és egyfajta elegáns savasságot ad a fogásoknak. Sokrétűen felhasználható: a legkülönfélébb salátákhoz, gyümölcsökhöz, főzelékhez, vagy egyéb ételek savanyítására. 1. Készítsünk limonádét vagy üdítőt, mintha szörpöt csinálnánk! 1-2 ujjnyi elég belőle, és mehet rá a hideg szóda. Natúran is szomjoltó, de cukrot is adhatsz hozzá. 2. Bőven eláll a téli szezonra, így megbolondíthatod vele a fekete teát! A citromlevet pedig felejtsd el! 3. Bárhova mehet, ahova eddig citromlevet, ecetet vagy borecetet használtál. Különösen a könnyű, párolt húsokhoz vagy halakhoz, mert a verjus savai puhábbak, így egységesebb lesz az étel íze. A verjus-vel újragondolhatod a salátadresszinget. Forrás: https://winelovers.blog.hu/.../mi_az_a_verjus_es_mire... Mi a verjous és honnan származik? „Szigorúan véve a verjus éretlen szőlőszemekből préselt savas folyadék. A kifejezés a francia vert (’zöld’) és a jus (’lé’) szavak összetételéből származik. Az angolok verjuice-nak, az olaszok agrestónak hívják. Jobb híján mi, magyarok is a francia kifejezést vettük át, holott régen volt rá saját szavunk. Anno a magyar szakácskönyvekben latinosan agresként vagy egresvízként volt olvasható. Mivel az ókorban az éretlen szőlőt nevezték egresnek vagy agresnek ebből ered az „egresvíz” elnevezés. Használata az ókorra vezethető vissza, sőt idősebb is lehet, mint maga a borkészítés. Minden bizonnyal a Közel-Keletről terjedt el, és honosodott meg Európa bortermelő vidékein, ahol a 19. század elejéig a legfontosabb savanyítószer volt. Az Arab-félsziget népeinek konyhájában mai napig jelen van. Kr. e. 5. században görög orvosok már írnak a használatáról, de a kora középkorban is alkalmazták gyomorpanaszok kezelésére. Hiába tűnik furcsának, reggelente egy evőkanál verjus, citromlé vagy almaecet lúgosító hatású, és jó az emésztésnek. A verjus a középkori konyhaművészet elengedhetetlen kelléke volt, az egyik legelterjedtebb savanyítószernek számított. A 18. századtól visszaszorult, aminek fő oka a citrom térnyerése volt. Mivel a verjus készítéséhez a szőlőt korán szüretelik, magas a sav- és az extrakttartalma. Szív- és érrendszeri megbetegedések elleni, védő hatású polifenolokat tartalmaz. Forrás: https://greendex.hu/vazlat-itt-az-ido-csinalj-verjus-t.../ Hogyan készül? Miért érdemes fogyasztani? Az időzítés fontos, hiszen verjus csak zsendülésben lévő szőlőből készíthető. A zendülés a szőlő érésének, cukrosodásának kezdete. Ha egy borász verjus készítésre adja a fejét, a szőlőt érésének korai szakaszában szedik le, amikor még nagyon sérülékeny. Ekkor támadják leginkább a fertőzések (lisztharmat, peronoszpóra), permetezni viszont nem lehet, mert a vegyszer már nem bomlana le a szüretig. /Nálunk ez a veszély nem áll fenn, hiszen egyébként is ökológiai gazdálkodást folytatunk – csak természetes anyagokkal védjük a szőlőt a betegségek ellen!/ Emiatt a verjus-höz felhasznált szőlő termesztése során a legszigorúbb biotermesztési előírásoknak kell megfelelni. (Újabb érv a fogyasztása mellett!) A zöldszüret azért szükséges, hogy korlátozzuk a terméshozamot, ami végső soron a borok minőségének javulásához, ill, a bor összetettségéhez járul hozzá. A verjus készítés során az egészséges, zöld fürtöket használjuk fel, így azok sem vesznek kárba /zero waste/ Daráljuk, préseljük és hogy sokáig elálljon pasztőrözve került palackokba. A szőlő cukortartalma ilyenkor még alacsony, sav- és extrakttartalma azonban annál magasabb. Ennek köszönhetően a verjus antioxidánsokban gazdag, kedvező az élettani hatása is. A benne lévő polifenolok védenek a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és gátolhatják a daganatok kialakulását is. Forrás: https://greendex.hu/vazlat-itt-az-ido-csinalj-verjus-t.../ https://winelovers.blog.hu/.../mi_az_a_verjus_es_mire...   hkhkh

3500 Ft / üveg
3500 Ft/üveg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-07-11
Rendelhető 2025-07-09-ig

Angolszalonna~ 50 dkg

Angolszalonna darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt sertés angolszalonna. Bőrös sertéskaraj, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában a legtutibb!  Egy egész angolszalonna kb 2 kg-os! Összetevői: Bőrös sertéskaraj, hagyományos só. Az angolszalonna pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db! Pontos mérés után számlázzuk!

2550 Ft / db
5100 Ft/kg