Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: 0,15 g
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1410 kJ/332 kcal Zsír 1,5 g amelyből telített zsírsav: 0,25 g Szénhidrát: 62,6 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 3,4 g Fehérje: 15,5 g Só: 0,25 g
Kistermelői fehérpenészes sajtunk, hőkezelt tejből készült. A hőkezelés által, a tejhez adagolt penészkultúra ( Penicillum Candidum) szaporodását nem gátolják, a nyers tejben lévő természetes baktériumok. Így sokkal jobban kialakul a fajtára jellemző íz,illat, állag és hosszú érlelési, tárolási időt tesz lehetővé, megfelelő hőmérsékleten és páratartalomban. Fehérpenészes sajtunkat, aktívszenes kéregben érleljük. A termék csomagoláskor még érési fázisban van, de már élvezettel fogysztható, vagy akár még több héten keresztül érlelhető is hűtőszekrényben, eredeti csomagolásban. A csomagolást kimondottan a penészes sajtok csomagolásához, érleléséhez alakították ki.
Kistermelői gomolya sajtjaink nyers tehéntejből készülnek. Többféle ízesítésben kínáljuk kedves vásárlóinknak. Kultúrát nem tartalmaznak. A termék ízesítésére szárított fűszereket használunk, ezalól a lilahagymás gomolyánk a kivétel. Mivel viszonylag nagyobb nedvességtartalmú sajtról van szó, így fogyaszthatósága 30 napban maximalizálódik.
Kistermelői joghurtunk hőkezelt tejből készül ,pre és probiotikumot tartalmazó joghurt kultúrával. Igazán krémes állagát a kíméletes kézi technológiának köszönheti. 21 napos fogyaszthatósági idővel rendelkezik. Többféle ízben készül. Ízválasztékunkat saját lekvárjaink adják alapul. 370ml-es kiszerelésben. Joghurtjaink ára 300.- üvegdíjat tartalmaz.
Krémes, sűrű állagú,savanykás ízvilágú kistermelői kefír.Az ár 200Ft betèdijat tartalmaz.
Klasszikus mézes krémes sütemény lapok, egy csomag négy lapot tartalmaz (20x30cm) A lapok készre vannak sütve, csak tölteni kell és tálalni. Kiváló desszert a karácsonyi asztalra. Jó étvágyat kívánunk!
Mézes puszedli, egy tradicionális mézes sütemény kicsik és nagyok kedvence. A csomag 250g puszedlit tartalmaz, három féle ízben. Natur bevonat nélkül, tojáshabos (fehér) és kakós-tojáshabos(barna). Összetevők: Búzaliszt,cukor,tojás,termelői méz,margarin,szódabikarbóna,fahéj,szegfűszeg,gyömbér Jó étvágyat kívánunk!
Kistermelői parenyica sajtunk három ízben elérhető füstölt sajt : -natúr,chilis, kakukkfüves Teljes tehéntejből készült, kultúrát nem tartalmaz. Ezáltal nem gyorsítjuk az alapsajt leérési idejét, hanem a temészetre(hőmérsékletre) bízzuk. Hagyományos füstölőben, hagyományos eljárással füstöljük. Chilis és kakukkfüves parenyicáink, szárított fűszereket tartalmaznak. Termékeinket vákuum csomagolásban szállítjuk, így a fogyaszthatósági idejük lényegesen hosszabb.
Parenyica sajttekercseink, a parenyicasajt alap tésztájából készülnek, kultúrát nem tartalmaznak. A sajttésztát más formára nyújtjuk, töltjük, szikkasztjuk és hagyományos füstölőben, hagyományos technikával füstöljük. Tekercseink többféle ízben készülnek. Ízük mellet szeletelve, dekoratív részesei lehetnek egy sajttálnak is.
Kistermelői sajtjainkat, fűszeres olíva olajban érlelten is megkóstolhatja a kedves vásárló. Az olíva olajat fokhagymával,többféle borssal,babérlevéllel, rozmaringgal ízesítjük. Ezáltam az olaj és a sajt is harmónikus,pikáns ízűvé válik. Kitűnő kiegészítője lehet salátáknak, pirítósnak,hideg és meleg húsételeknek. Ezen termékünket csak a téli időszakban készítjük,370ml- es kiszerelésben, három féle variációban. Hűvös helyen, felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyaszthatósági idő: 90 nap. Kítűnő gasztroajándék lehet! Rendelésnél kérem figyelembe venni,hogy kéthetente szállítjuk termékeinket!
Kistermelői sajtos tallérunkra mondhatjuk bártan,hogy az egyik legkersettebb termékünk. Fehérliszt felhasználásával , saját vegyes sajtjainkból, vajunkból, tejfölünkből és sóból áll össze. Hosszú órák sütésének eredményeként kóstolhatják kedves vásárlóink ezt az egyedülálló terméket. Hogy miért is merem ezt leírni,hogy egyedülálló? Mert kézzel készült, saját gazdaságunkban előállított minőségi alapanyagokból, sok-sok szeretettel!