Ha adnál egy esélyt a kecskesajtnak, ez lehet a tökéletes választás, friss, lágy nem tolakodó ízvilág. Kiváló salátákhoz, szendvicsekhez, vagy akár borok mellé is fogyaszthatjuk. Jól grillezhető. Tálalható friss zöldségekkel, pirítósra kenve vagy akár a reggeli tojásrántotta mellé.
A szekszárdi „jobb remete” dűlőben szüretelt cabernet sauvignon és merlot fajtákból, spontán erjesztéssel készült, tölgyfa hordóban érlelt, testes, natúr vörösbor. Szűrés nélkül került a palackba. 2022-es évjárat. Kislányunkról, Karináról neveztük el, a címkét is ő alkotta, így már csak ezért is érdemes megkóstolni ;) És ami még fontos infó egy szekszárdi prémium vörösbor mellé... Légy felelős borfogyasztó! Gondosan válaszd ki a kóstolásra szánt tételt, szánd rá az időt, teremtsd meg a hangulatot és vedd körbe magad jó emberekkel - így lesz igazi az élmény... A borászati termékek ökológiai lábnyomának közel 40%-át a palackok adják, ezért palackozáshoz újrahasznosított palackokat használunk, boraink palackjait visszagyűjtjük, újratöltjük. Kérjük, juttasd vissza nekünk! Boraink minimális beavatkozással, természetes eljárásokkal, adalékok nélkül készülnek. Szőlőültetvényeinken ökológiai, regeneratív gazdálkodást folytatunk (bio és Demeter minősítés folyamatban) Működésünk minden területén maximálisan törekszünk a környezetileg, társadalmilag, gazdaságilag fenntartható megoldások alkalmazására. Boraink vásárlásával támogatod ezt a szemléletet! Kövess minket a Facebookon és Instagramon is! www.facebook.com/diofasikovacspince https://www.instagram.com/diofasikovacspince
Miért érdemes kecsketejet inni? A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően. Azoknak az anyáknak, akiknek kevés a teje, vagy egyáltalán nincs, kecsketejet szoktak ajánlani szoptatásra. Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe. Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot. A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig apajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van. A benne található B-vitaminoknak köszönhetően az ideg- és az izomrendszer működését is segítik.
Friss kecsketej 5dl 500Ft + 300Ft betétdíj az üvegre. Tárolás hűtőben a legalsó polcon (nem az ajtón)! Forralás nélkül fogyasztható. Minőségét megőrzi 3-4 napig.
Kendermagolaj: zöld színű, jellegzetes ízű, illatú olaj. Kedvező omega 6: omega 3 zsírsav aránya miatt kitűnő választás. Magas linolénsav tartalma miatt pszoriázis, dermatitisz külsőleges kezelésére, belsőleg reumatoid ízületi gyulladások esetén alkalmazható. Alacsony füstpontú, hevítésre, sütőolajként való felhasználásra nem alkalmas. Tárolás: Hűvös, fénytől védett helyen. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, felbontva 3-4 hónapon belül javasolt elfogyasztani.
Gluténmentes zsemle Összetétel: kukoricakeményítő, tápiókakeményítő, étolaj, rizsliszt, kendermagliszt, csicseriborsóliszt, bambuszrost, élesztő, cukor, útifűmaghéj, só
Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt
Kenyérszalonna darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt sertés szalonna. Bőrös sertéshús, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában is finom! Egy egész kenyérszalonna kb 1,5 kg-os! Összetevői: Bőrös sertéshús, hagyományos só. Az kenyérszalonna pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db! Pontos mérés után számlázzuk!
Fűszeres paradicsom ketchup. Összetétel: Paradicsom, fokhagyma, gyömbér, cukor, fahéj, szegfűbors, curry, só, babér, bors, mustármag, zeller. A megszokottnál kevésbé édes, viszont jóval fűszeresebb, egyesek szerint retro jellegű ketchup.