A zölddió lekvár és befőtt a diófa még éretlen gyümölcséből, cukor, szegfűszeg, fahéj és rum hozzáadásával, közel 3 hét alatt készül. A tűvel beszurkált diószemeket legalább két hétig naponta cserélt tiszta vízben kell áztatni, majd ezt követik a különböző főzési fázisok, melynek eredményeként először a befőtt, majd további főzéssel és finomítási eljárásokkal a lekvár készül el. Az eredmény egy teljesen egyedi, különleges ízű befőtt, illetve lekvár, ami nem csak hagyományos módon édességként, de húsételek kiegészítőjeként is használható. Az ERDŐKERT Zölddió lekvár és befőtt nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőszekrényben kell tartani.
A zölddió lekvár és befőtt a diófa még éretlen gyümölcséből, cukor, szegfűszeg, fahéj és rum hozzáadásával, közel 3 hét alatt készül. A tűvel beszurkált diószemeket legalább két hétig naponta cserélt tiszta vízben kell áztatni, majd ezt követik a különböző főzési fázisok, melynek eredményeként először a befőtt, majd további főzéssel és finomítási eljárásokkal a lekvár készül el. Az eredmény egy teljesen egyedi, különleges ízű befőtt, illetve lekvár, ami nem csak hagyományos módon édességként, de húsételek kiegészítőjeként is használható. Az ERDŐKERT Zölddió lekvár és befőtt nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőszekrényben kell tartani.
Oregano,majoranna,bazsalikom ízesítèsű friss sajt egyaránt kedvence gyereknek,felnőttnek "pizzás" ízvilága miatt.
Sütőben készült ez a fűszeres paradicsomszósz, így az ízek nagyon koncentráltak és természetesen édesek. Saját kertemben termett fokhagymával, zöldfűszerekkel ízesítve. Jó feltét tésztákhoz, bolognai alapnak, lasagne vagy pizza készítéséhez, töltött, rakott zöldségekhez. 400 ml, 380 g Összetétel: Paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregano, só, bors, olívaolaj.
Frissen csomózott hajtatott zöldhagyma. Most még vékonyabb, zsenge szálak vannak a csomagban. Egy csomóban 10 szál van.
PALÓC nevü halványzöld szinű hegyes erős paprika ( nem vaderős) kellemes zamattal
Salát recept alapján készült termék. Minden ételhez ajánljuk, amihez savanyúságot fogyasztunk. Összetevők: zöld paradicsom, vörös hagyma, víz, ecet, cukor, só, fekete bors, mustármag, koriander, babér levél, Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!
A zsálya levelének forrázata, torokgyulladás és szájbetegségek gyógyításában nagy segítség lehet! Nálam a téli időszakban mindig kerül egy csipet zsálya is a tea keverékemhez! Egyébként a nehéz zsíros ételekhez használom, de mindig vegyesen a többi fűszerrrel keverve mert nekem önmagában nagyon erős, ezért is jött létre a zsályás fűszersó! ;-) Maga a növény tökéletes dísze lehet a kertnek, természetesen ő is napos meleg helyen érzi magát a legjobban mint általában az összes fűszernövény!
Megfázás, köhögés tüneteinek enyhítésére is alkalmas, finom megoldás. Forró italként is elkészíthető! Összetétel: víz, cukor, zsálya levelek (Salvia officinalis), citrom, friss gyömbér. 200 ml Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után tartsa hűtőszekrényben! Tartósítószert nem tartalmaz 5-7-szeres higítással javasolt fogyasztani. Tipp: forró teához adva is jó!
ZSÁLYA-KAKUKKFŰ-MENTA SZÖRP Összetétel: víz, cukor, zsálya, kakukkfű, menta, citromsav. Ajánlás: ízlés szerinti mennyiségű szörp meleg vízhez adva gyógynövényteaként vagy hideg vízhez adva frissítőként fogyasztható. Javasolt légzőszervi panaszok (köhögés, torokájás, megfázás), fertőzések, emésztési panaszok esetén. Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve tárolandó. Űrtartalom: 500 ml
ZSÁLYAVIRÁG SZÖRP - édes, virágos, muskotályos ízvilág Összetétel: víz, cukor, muskotályzsálya, aszkorbinsav. Ajánlás: ízlés szerinti mennyiségű szörp meleg vízhez adva gyógynövényteaként vagy hideg vízhez adva frissítő limonádéként fogyasztható. Kellemes ízt ad gyümölcssalátának, gyümölcslevesnek, édességnek. Használható feszültségoldás, emésztés javítás, szíverősítés céljából, megfázás, fertőzések esetén. Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve tárolandó. Űrtartalom: 500 ml
A termék 20% sót tartalmaz, ezért elsősorban fűszerként használjuk, de kiváló pl, tejföllel összekeverve lángoshoz, Nagy segítség főzéskor: nem kell fokhagymát pucolni, csak az üveget kinyitni:) Összetevők: fokhagyma, só. Fogyasszák egészséggel!