Tanácsok, tudnivalók:
A datolyaszilvát vagy kakiszilvát szüretelés után nem kell azonnal megenni.
Utóérő gyümölcs, a fáról szedve nem fogyasztható, mert fanyar, és majd szépen lassan érik be a szüret után. Éretten puha és édes, a színe sötét narancssárgává válik.
Hetekig, hónapokig eláll, nagyon finom, nagyon egészséges gyümölcs, kész vitaminbomba. A kaki gyümölcs a tárolással nem romlik, hanem érik.
Hideg, de száraz helyen kell tárolni, melléképületben, garázsban, spájzban, kamrában. Tároláskor a rekeszben, ládában, dobozban egy sorosan kell rakni, hogy levegőzzenek. Lakásban tartva is eláll.
Ha pont nincs egy érett gyümölcs sem, akkor 5 db kaki gyümölcsöt bele kell tenni egy zacskóba, mellé 10 db almát, és lezárni a zacskót. Az almából természetes úton felszabaduló etilén gáz érleli meg, szobahőmérsékleten 4-5 nap alatt megpuhul, mézédesre, zamatosra érik.Minél több mellette az alma, annál gyorsabban megérik, és annál kevésbé lesz lekvár állagú, azaz szeletelhetőbb lesz, de mégis zamatos, édes. December hónapban már nem kell alma az érleléshez, magától is érik folyamatosan.
Tanácsok, tudnivalók:
A datolyaszilvát vagy kakiszilvát szüretelés után nem kell azonnal megenni.
Utóérő gyümölcs, a fáról szedve nem fogyasztható, mert fanyar, és majd szépen lassan érik be a szüret után. Éretten puha és édes, a színe sötét narancssárgává válik.
Hetekig, hónapokig eláll, nagyon finom, nagyon egészséges gyümölcs, kész vitaminbomba. A kaki gyümölcs a tárolással nem romlik, hanem érik.
Hideg, de száraz helyen kell tárolni, melléképületben, garázsban, spájzban, kamrában. Tároláskor a rekeszben, ládában, dobozban egy sorosan kell rakni, hogy levegőzzenek. Lakásban tartva is eláll.
Ha pont nincs egy érett gyümölcs sem, akkor 5 db kaki gyümölcsöt bele kell tenni egy zacskóba, mellé 10 db almát, és lezárni a zacskót. Az almából természetes úton felszabaduló etilén gáz érleli meg, szobahőmérsékleten 4-5 nap alatt megpuhul, mézédesre, zamatosra érik.Minél több mellette az alma, annál gyorsabban megérik, és annál kevésbé lesz lekvár állagú, azaz szeletelhetőbb lesz, de mégis zamatos, édes. December hónapban már nem kell alma az érleléshez, magától is érik folyamatosan.