Mások ezeket rendelték
medvehagyma
A medvehagyma kiváló méregtelenítő hatású zöldség, salátának tejföllel keverve ajánlom, de főzeléket is lehet belőle készíteni, ugyanúgy, mint a spenótot. Miért egészséges a medvehagyma? A medvehagyma nemcsak a gasztronómiai értéke miatt különleges, hanem a jótékony hatásait a népgyógyászat már évszázadok óta ismeri: a kelták és a germánok is alkalmazták, mert úgy tapasztalták, hogy megtisztítja és erősíti a szervezetet, feltölt energiával. Élettani hatásai: erős antibiotikum kiváló gombaölő hatása van mellékhatások nélkül csökkenti a vérben az LDL koleszterin szintjét, miközben növeli a jótékony, HDL koleszterin mennyiségét csökkenti a vérnyomást csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát hatékony béltisztító, javítja az anyagcserét magas antioxidáns-, vitamin- és ásványianyag-tartalma erősítik az immunrendszert enyhíti az asztma tüneteit tisztítja és fertőtleníti a húgyutakat főzete csökkenti a lázat főzete, illetve a friss levelei nyugtatják és tisztítják az irritált, vagy fertőzött bőrt Felhasználása sokrétű, jól kiemeli pl. a saláták, sós sütemények ízét. Levele szárítva és porrá őrölve szezonon kívül is tárolható és felhasználható, porrá őrölve idővel szelídül erős fokhagyma illata és kitűnő ételízesítő. Készíthető belőle medvehagyma pesto, ami durvára darált magvakból, reszelt keménysajtból, olajból és főként darált medvehagyma levélből áll.


Pak Choi - 10 dkg
Bio minősítéső pak choi Bordáskelnek is hívják, jellegtelen ízű, de annál jobban felhasználható, értékes levélzöldség. Felhasználását tekintve nyersen salátákba, főzve levesekbe, főzelékekbe, valamint pirítva wok-os zöldségételekhez ajánljuk. Kimagasló vitamin, ásványianyag és rost forrás: vas, foszfor, kálcium, magnézium, cink, K-vitamin, kálium, szelén Élettani hatását tekintve: erősíti a csontokat és az immunrendszert, segíti az emésztést, csökkenti a vérnyomást. Szelén tartalma miatt fontos a fertőzések elleni védelem során.

Kecsketej
Miért érdemes kecsketejet inni? A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően. Azoknak az anyáknak, akiknek kevés a teje, vagy egyáltalán nincs, kecsketejet szoktak ajánlani szoptatásra. Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe. Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot. A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig apajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van. A benne található B-vitaminoknak köszönhetően az ideg- és az izomrendszer működését is segítik.