Mások ezeket rendelték
Zselici Homoktövis velő 500 ml
Biogazdaságunkban termesztett homoktövisünkből készült natúr, rostdús homoktövis velő, mely tartalmazza a homoktövis bogyó értékes húsolaját is. Összetevő: 100 % homoktövis Tartósítószert, hozzáadott cukrot, édesítőszert, színezéket és egyéb adalékanyagot nem tartalmaz. A homoktövis bogyó nagy koncentrációban tartalmaz vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, P vitamin ) ásványi anyagokat, antioxidánsokat, szerves savakat, flavonoidokat, polifenolokat, aminosavakat és karotinoidokat. Ezek a bioaktív anyagok egymás jótékony hatását kölcsönösen felerősítve, természetes módon védik és erősítik az immunrendszert, növelik a szervezet védekezőképességének hatékonyságát, javítják az általános egészségi állapotot és támogatják a szervezetet az egészséges működésben. A velőben lévő húsolaj magas omega 7 és omega 6 zsírsav tartalommal bír, karotinoid és E-vitamin tartalma jelentős. Gyulladáscsökkentő hatású, speciális zsírsavösszetétele csökkentheti a vér koleszterinszintjét, ezáltal lassíthatja az érelmeszesedési folyamatokat. Jó hatással van a nyálkahártyára, egészségesen tartja a bőrt, kiváló sejtregeneráló hatású. Ajánlott fogyasztási mennyiség: normál egészségi állapot esetén 2-3 evőkanállal naponta, betegség (pl. meghűlés) esetén 4-6 evőkanállal is fogyasztható. C-vitamin tartalma miatt íze savanykás, ezért natúr fogyasztása mellett mézzel, egyéb édesítőszerrel, valamint gyümölcslébe, vízbe, nem meleg teába keverve is fogyasztható. Fogyasztható még vízzel és cukorral/édesítőszerrel keverve limonádéként; joghurtba, túróba, műzlibe keverve; turmixhoz, smoothie-hoz hozzáadva. Tejszínnel, mascarponéval keverve desszertkrém készíthető belőle. Fogyasztás előtt alaposan felrázandó és felbontást követően hűtve tárolandó. Felbontást követően naponta fogyasztandó, szavatossági ideje 20 nap. Kapcsolat: info@zselicihomoktovis.hu https://www.zselicihomoktovis.hu/ https://www.facebook.com/Zselicitovis/ https://www.instagram.com/zselici_homoktovis/
Királybúzaliszt fehér KBL-100
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: 0,15 g