Házi popcorn, az egészséges nassolnivaló!
Tisztított, rögtön felhasználható!
Elkészítési javaslat:
- Olaj nélküli pattogatott kukorica serpenyőben
Hozzávalók:
- Pattogatni való kukorica
- Fedő (fontos!)
- Egy vastag aljú serpenyő vagy wok
Elkészítés lépései:
- Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon kb. 2-3 percig, hogy egyenletesen felmelegedjen. (Ne legyen túl forró, különben megég a kukorica, mielőtt kipattogna.)
- Tegyél bele egy réteg kukoricát, épp csak annyit, hogy a szemek egy rétegben lefedjék az alját.
(Ha túl sokat teszel, nem tudnak rendesen kipattogni.)
- Fedd le, de hagyd a fedőt egy picit résnyire, hogy a gőz el tudjon távozni — így a popcorn nem lesz nyirkos.
- Rázogasd a serpenyőt időnként, hogy a szemek ne égjenek le és egyenletesen melegedjenek.
- Amikor a pattogás ritkul (kb. 2-3 másodpercenként pattog egyet), vedd le a tűzről.
- Hagyd állni 10-20 másodpercig lefedve, hogy a maradék szemek is kipattogjanak.
- A végén ízesítheted sóval, fűszerekkel, vagy akár édesen
-Popcorn gépben
Házi popcorn, az egészséges nassolnivaló!
Tisztított, rögtön felhasználható!
Elkészítési javaslat:
- Olaj nélküli pattogatott kukorica serpenyőben
Hozzávalók:
- Pattogatni való kukorica
- Fedő (fontos!)
- Egy vastag aljú serpenyő vagy wok
Elkészítés lépései:
- Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon kb. 2-3 percig, hogy egyenletesen felmelegedjen. (Ne legyen túl forró, különben megég a kukorica, mielőtt kipattogna.)
- Tegyél bele egy réteg kukoricát, épp csak annyit, hogy a szemek egy rétegben lefedjék az alját.
(Ha túl sokat teszel, nem tudnak rendesen kipattogni.)
- Fedd le, de hagyd a fedőt egy picit résnyire, hogy a gőz el tudjon távozni — így a popcorn nem lesz nyirkos.
- Rázogasd a serpenyőt időnként, hogy a szemek ne égjenek le és egyenletesen melegedjenek.
- Amikor a pattogás ritkul (kb. 2-3 másodpercenként pattog egyet), vedd le a tűzről.
- Hagyd állni 10-20 másodpercig lefedve, hogy a maradék szemek is kipattogjanak.
- A végén ízesítheted sóval, fűszerekkel, vagy akár édesen
-Popcorn gépben
-Mikróban
Egészséges, rostban gazdag (segít az emésztésben, jóllakottság érzetben, vércukorszint stabilizálásában), antioxidánsokban bővelkedő nassolnivaló, de csak akkor, ha nem vajasan, nem túl sósan készíted el.
Tárolás: száraz, hűvös helyen.