A süngomba nagyon jó hatással van az idegrendszerre és az emésztőrendszerre
A süngomba jótékony hatásait leginkább az idegrendszer megfelelő működésében, a szellemi teljesítmény növelésében fejti ki. Bioaktív vegyületei enyhe antidepresszáns hatásúak, kiemelten hasznos lehet fokozott stressznél, szorongásos állapotoknál, depresszióra való hajlamnál, valamint alvászavaroknál a könnyebb elalvást elősegítésére, a mély, pihentető alvás biztosítására.
A süngomba természetes úton befolyásolhatja az úgynevezett NGF protein szintjét, amelynek fontos szerepe van a központi és a perifériás idegrendszer működésében. Védi az agysejteket, hatással van a kognitív képességekre, gyakran ajánlják például sclerozis multiplex esetén, illetve idősebb korban a szellemi tevékenység és a memória, a koncentrálóképesség serkentésére.
Normalizálja az emésztési folyamatokat
A süngombát emésztési problémáknál, gyomor- és bélrendszeri zavaroknál is érdemes fogyasztani, mint amilyen például a reflux, a gyomorfekély, a nyombélfekély. Jelentősen enyhítheti a kellemetlen tüneteket, csökkenti a gyulladásokat, mérsékli a túlzott savtermelést, védi a gyomor nyálkahártyáját, elősegíti a gyógyulási folyamatokat, a savas reflux okozta nyelőcsőfelmaródásokat is.
A süngomba nagyon jó hatással van az idegrendszerre és az emésztőrendszerre
A süngomba jótékony hatásait leginkább az idegrendszer megfelelő működésében, a szellemi teljesítmény növelésében fejti ki. Bioaktív vegyületei enyhe antidepresszáns hatásúak, kiemelten hasznos lehet fokozott stressznél, szorongásos állapotoknál, depresszióra való hajlamnál, valamint alvászavaroknál a könnyebb elalvást elősegítésére, a mély, pihentető alvás biztosítására.
A süngomba természetes úton befolyásolhatja az úgynevezett NGF protein szintjét, amelynek fontos szerepe van a központi és a perifériás idegrendszer működésében. Védi az agysejteket, hatással van a kognitív képességekre, gyakran ajánlják például sclerozis multiplex esetén, illetve idősebb korban a szellemi tevékenység és a memória, a koncentrálóképesség serkentésére.
Normalizálja az emésztési folyamatokat
A süngombát emésztési problémáknál, gyomor- és bélrendszeri zavaroknál is érdemes fogyasztani, mint amilyen például a reflux, a gyomorfekély, a nyombélfekély. Jelentősen enyhítheti a kellemetlen tüneteket, csökkenti a gyulladásokat, mérsékli a túlzott savtermelést, védi a gyomor nyálkahártyáját, elősegíti a gyógyulási folyamatokat, a savas reflux okozta nyelőcsőfelmaródásokat is.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
A süngomba a benne található antioxidáns, azaz a sejteket a károsodástól védő vitaminok mellett sok béta-glükánt tartalmaz. Ez egy kivételes immunstimuláló vegyület, amely aktiválja a szervezet védőmechanizmusait a kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. Az immunrendszer támogatása mellett nagymértékben csökkentheti az allergiás, asztmás tüneteket is.
Mikor ajánlott különösen a süngomba fogyasztása?
- koncentrációs és memóriazaroknál
- szorongásnál, fokozott stressznél
- depresszióra való hajlamnál
- alvászavaroknál
- emésztési problémáknál
- savas refluxnál
- gyomor-, illetve nyombélfekélynél
- immungyengeségnél
- visszatérő fertőzéseknél