Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Krista Porta Falusi vendégasztal

Krista Porta Falusi vendégasztal

Krista Zoltán vagyok, A Krista Portát 2017-től működtetjük, és falusi-vendégasztal szolgáltatással is foglalkozunk. Portánk története azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Én magam Felsőmocsoládról származom, ahol a paraszti munkákkal foglalkozó nagyszüleim mellett, én is beleszülettem, beletanultam a gazdálkodásba, és bele is szerettem a földművelésbe. Mikor 2002-ben Ságvárra költöztem családommal nem volt kérdés, hogy a ház körüli kertben is gazdálkodni fogok. 2005-ben a helyi szőlőhegyen is vásároltam kertet, majd a következő években még három földdel gyarapítottam a termőterületet. A sok megtermett gyümölcsöt először csak saját részre dolgoztam fel, családtagokkal, barátokkal kóstoltattam meg, és ők bátorítottak arra, hogy ezzel kellene foglalkoznom. 2013-ban kiváltottam az őstermelői igazolványt, és feleségemmel együtt – aki főállásban tanítónő-, az évek során lassan építettük fel azt, ami az ilyen természetű falusi vendéglátáshoz hozzá tartozik. Közben folyamatosan kialakult, hogy mik azok a termékek, amelyek a legnépszerűbbek, így ma szörpöket, savanyúságokat, mustban eltett termékeket és zöldségkrémeket, valamint nagydobosi sütőtököt forgalmazunk ZOLÍZ márkanév alatt. Fontosnak tartjuk azt, hogy termékeinkben megőrizzük eleink ízvilágát és hagyományait, nálunk mindenki az egyszerű, tiszta, hazai ízeket találja meg. Portánk látnivalóinak szélesítésére létrehoztuk a Pajta tárlatot, ahol 90%-ban családi örökségünket mutatjuk be a falusi élet iránt érdeklődőknek. Falusi-vendégasztal keretében termékeink a Krista Portán megkóstolhatóak.

Facebook: https://www.facebook.com/kristaporta

Honlap: https://www.kristaporta.hu/

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Gyömbéres sütőtökkrém

Kizárólag nagydobosi sütőtökből készült termék. Őszi-téli napok varázslatos ízvilága. Elsősorban sült szárnyas húsokhoz ajánluk, de adja magát a vörös húsokhoz is. Az üveg tartalma: 115 g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, alma, gyömbér, szerecsendió, só. Tartósítószert nem tartalmaz! Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyassza egészséggel!

1200 Ft / üveg
10434.78 Ft/kg

Hagyma savanyúság

Aki bármilyen formában szereti a vörös hagymát, akkor ez az Ő terméke. Saját recept alapján készült savanyúságlében eltett termék. Összetevők: vöröshagyma, víz, ecet, cukor, fekete bors, mustármag, koriander, babér levél,Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!

1350 Ft / üveg
4090.91 Ft/kg

Hegyesen csípős

Csípős - erős paprika savanyúság lében. Erősségben kb az almapaprika és a cseresznye paprika közt foglal helyet. Összetevők:  csípőspaprika, víz, ecet, cukor, só, feketebors, mustármag, koriander, babérlevél, Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!

1350 Ft / üveg
4500 Ft/kg

Körte mustban /befőtt jellegű/

Saját recept alapján készült termék, Hozzá adott cukrot nem tartalmaz, Kíváló íz! Ajánljuk befőttként fogyasztani, illetve savanyúság helyett fehér sülthúsokhoz, valamint köretként, Összetevők: körte, vegyes fehér must, Felbontás után hűtőben kell tárolni!

1390 Ft / üveg
4212.12 Ft/kg

Kovászolt sütőtök

Saját recept alapján készült termék,  Alapanyag a nagydobosi sütőtök, nagyon finom ízű savanyúság. Nyers tökből készül, így íze nem hasonlít a megszokott süőtök ízhez, ezért azok a vásárlóink is szívesen fogyasztják,akik a sült tököt nem szeretik. Az üveg tartalma: 660 g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, fokhagyma, víz, só, kapor, kenyér. Felbontás után hűtőben tárolandó!

1800 Ft / üveg
2727.27 Ft/kg

Kovászos fekete retek

Fermentált termékeink legújabb tagja :) Nem csípős,de a fogyasztásához szeretni kell a retket. Bármilyen sűlthúshoz kitűnő kiegészítő. Összetevők: fekete retek, víz, kovászos kenyér, só, fokhagyma, kapor. Fogyassza egészséggel!

1150 Ft / üveg
3833.33 Ft/kg

Kovászos uborka

A nyár klasszikus íze! Ha egy év múlva bontjuk fel, akkor is a friss nyári kovászos uborka ízt érezzük a szánkban. Összetevők: uborka, víz, só, kovászos kenyér, fokhagyma, kapor. Fogyassza egészséggel!

1390 Ft / üveg
2106.06 Ft/kg

Kovászos zöldbab

Kovászolt termékeink új tagja! Fogyaszthatjuk savanyúságként,de nagyon finom levesnek is:) Összetevők: zöldbab, víz, só, kovászolt kenyér, kapor, fokhagyma. Felbontás után hűtést igényel! Fogyasszák egészséggel!

1300 Ft / üveg
4333.33 Ft/kg

Natúr paradicsomlé

Frissen paszírozott natur paradicsomlé. Bármilyen ételhez felhasználható, amibe paradicsomot raknánk. Hűtve kiváló ivólének! Összetevők: paradicsom. fogyassza egészséggel!

950 Ft / üveg
1900 Ft/l

Porta saláta

Saját családi recept alapján készült termék, Az uborka és a vörös hagyma ízbombás összjátéka érezhető a termék fogyasztásakor, minden ételhez ajánljuk, amihez savanyúságot fogyasztunk, Összetevők: uborka, vöröshagyma, ecet, cukor, só, mustármag, bors, nátrium-benzoát. Fogyasszák egészséggel!

1800 Ft / üveg
2727.27 Ft/kg

Rozmaringos hagymakrém

A rozmaring és a hagyma izgalmas ízkombinációja. Ajánljuk pirítósokhoz sült és grillezett húsokhoz, valamint kifőtttésztákhoz. Az üveg tartalma: 115 g. Összetevők: vöröshagyma, lilahagyma, rozmaring, olivaolaj, só, fokhagyma, fehérbors, majoranna. Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyassza egészséggel!

1200 Ft / üveg
10434.78 Ft/kg

Sütőtök mustban /befőtt jellegű/

Nagydobosi sütőtökből és fehér mustból készült termék. Elsősorban befőtt, de nagyon finom főételekhez savanyúság helyett, illetve köretként. Próbáltuk vanília fagyival is - kellemes ízharmóniát alkot! Nagy előnye, hogy a cukorszirupot a must helyettesíti. Az üveg tartalma: 330g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, vegyes fehér must, egész fahéj. Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyasszák egészséggel!

1390 Ft / üveg
4483.87 Ft/kg