Az ázsiai konyha ételeiben a levesek és saláták ízesítésére a leveleit, húsételek ízesítésére pedig termését használják. A levélkoriander lombját használhatjuk frissen is, de ha forró ételhez adjuk, akkor csak a főzés végén tegyük ezt, hogy aromáját megőrizze. A gasztronómián túl a koriandert a gyógyszeripar, élelmiszeripar és az illatszeripar is alkalmazza jellegzetes illatú olaja miatt. A hagyományos orvoslásban Európa egyes részein diabétesz ellen fogyasztják. Indiában gyulladásgátlóként, az Egyesült Államokban pedig koleszterinszint-csökkentő hatása miatt alkalmazzák. Az illóolaj erős antioxidáns hatást mutat, vizsgálják rákellenes használatának lehetőségét.
A leveleket szedjük kívülről befelé. Fogyasszuk mind a leveleket, mind a szárakat. A levéllemezt spenótszerűen, vagy fokhagymával párolva köretként szokták készíteni míg a vastag fehér levélnyelet spárgaszerűen. Érdekes, hogy még mindig elég ismeretlennek számít, pedig már i.e. termesztették Ázsia egyes vidékein, a görögök és a rómaiak egyik kedvenc főzelék- és gyógynövénye volt, sőt néhány száz évvel ezelőtt még nálunk is gyakran előfordult a kertekben. Aztán valahogy feledésbe merült, pedig az egyik legegyszerűbben tartható növény.
Az Oriental mix az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: Pak choi, Mizuna, Grün im schnee, Red giant, Rouge metis, Tatsoi. Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskeleket idézik, és a hagyományos keleti konyhákban elsősorban sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket. Általánosságban elmondható róluk, hogy aromásak, kellemesen csípős ízűek. Ennek foka azonban jelentősen eltér egymástól, a lágyabb mizunától az erős wasabinóig. Az ázsiai saláta fajták az európai ízlésvilágban leginkább salátakeverékekbe illenek. Csodálatos színvariációik pedig minden salátát feldobnak.
Vegyszermentes, üvegházban termesztett. Jó ízű, finom, ropogós levelei vannak. Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. Nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására.
A Téli porcsin kissé galambbegysalátára, vagy spenótra hasonlító ízű, de alacsony oxálsav tartalmú növény. C-vitamin és klorofill tartalma nagyon magas. 100g már C-vitaminból a napi bevitel 33 %-a, A-vitaminból a napi bevitel 22%-a, vas 10%-a. Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amely nagy szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében. Nagyon finom, friss, de nem csípős, vagy keserű. Friss téli-tavaszi salátákba tökéletes.