Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Spiesz Orsolya

Spiesz Orsolya

Egy kb. 200 fő lélekszámú zsákfaluban élek, Kisberényben. Pécsről költöztem ide 2012-ben, és teljes életmód váltásba kezdtem. Főállású őstermelő/kistermelő lettem. Falun nőttem fel, így ez egyfajta visszatérés számomra. Bogyós gyümölcsöket termelek többségében, fekete és piros ribizlit valamint málnát. Van egy új telepítésű vegyes gyümölcsösöm is, birsalmával, meggyel, körtével és szilvával. Termelek zöldségfélékből is néhányat, kápia paprikát , szárazbabot és céklát. Minden termékemet fel is dolgozom. Készítek szörpöket, lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, birsalma sajtot, a szörpökből és lekvárokból cukormentes változatokat is, igazodva a megváltozott igényekhez. Kápia paprikából többféle sült paprika krémet, kápia lecsót, és ezeken kívül cékla savanyúságot készítek. A termelésben nincs BIO minősítésem, de csak az ott megengedett szerekkel dolgozom a növényvédelemben. A feldolgozásban nem használok tartósítószereket. Ezek a szempontok elsődlegesek számomra. A vásárlók visszajelzéseit szívesen veszem, és bízom benne, hogy sokak ízlésének megfelelnek a termékeim.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

100% birsből natur lé, Cukormentes, 500ml

Vegyszermentes birsalmából préseléssel készült lé. Szörphöz hasonlóan higítható, intenzív ízű, hozzáadott cukortól mentes.

1390 Ft / db
2.78 Ft/ml

almaecet 200 ml

"Élő" almaecet, vegyszermentes termelésből származó almából. Az üvegben képződhet idővel egy ecetágy, fehéres, kocsonyás állaggal, ami jó alap lehet egy saját ecet készítéshez is. Fogyasztása számtalan jótékony hatással van az emésztésre, immunrendzserre , vércukor szintre, koleszterinre.

700 Ft / db
3.5 Ft/ml

aszalt fekete ribizli 50g/tekercs

Vegyszermentes fekete ribizliből készülő aszalvány. Mézzel édesítve, lapban aszalva, majd csíkra vágva, tekercsben kiszerelve, papírzacskóba csomagolva készül. Kíváló desszert, nasika, intenzív  gyümölcs íz. 

820 Ft / db
16.4 Ft/g

aszalt málna tekercs mézzel /50 g papírban

Vegyszermentes málna lapban aszalva, tekercsbe kiszerelve, papírzacskóba csomagolva. Mézzel édesítve. Intenzív gyümölcsízével a nyarat idézi. Amolyan rágcsának ajánlom, de díszíthető vele sütemény vagy torta.  Házi édességek alkotóeleme is lehet.

920 Ft / db
18.4 Ft/g

Bazsalikom szörp 0,5 l

Vegyszermentes lila bazsalikomból készített szörp. A bazsalikom illata, aromája különleges, kellemesen üdítő. 

1480 Ft / db
2.96 Ft/ml

birs ital 0,5 lit

Birsalmából készült lé, mely átmenet az ivólé és a szörp közöt. Kb 3-4 szeresére higítható, cukor tartalmú, tartósítószer mentes, hőkezelt, magas pektin tartalmú és ásványanyagban gazdag.

1290 Ft / db
2.58 Ft/ml

birs lekvár 370g

Birsalmából, kevés cukorral készült lekvár.

990 Ft / db
2.68 Ft/g

Birs lekvár, cukormentes 370g

Birsalmából cukormentesen készült lekvár.

1100 Ft / db
4.07 Ft/g

birsalma 1 kg

Vegyszermentesen termelt bbirsalma.  1db gyümölcs átlagosan 200g.  Így 1 kg gyümölcs  4-6 db.  Ajánlom kompót, lekvár, birs-sajt készítéshez. A birs a fáról szedés után szeret még utóérni. Már nálam utóérett, ezért nem kell tovább érlelni. ha mégis tartogatjuk, figyelni kell, hogy a belseje ne kezdjen el barnulni. Ennek jele, ha a héjon apró kis barna pöttyök kezdenek megjelenni, de ekkor már károsodott. Ha  elkezd a szép sárga színe tompulni, az már gyanús legyen.  Feldolgozáskor célszerű egyben, vízben megfőzni puhára, és kihűlés után lebontani a gyümölcshúst a magházról. Ha kompóthoz darabolni szeretnénk, akkor nem teljes puhára(szétesősre) kell főzni. Könnyebb vágni, mint keményen. A magház közvetlen közelében kicsit kövecses a húsa, de nem annyira, mint a hagyományos fajtáknál.,azt ne tegyük a termékbe. Ezt érezni a darabolásnál. Ha  nem teljesen besárgult a gyümölcs, az több pektint tartalmaz, vagyis ragacsosabb lesz az eredmény, Ha birs sajtot szeretnénk készíteni, a lebontott gyümölcs hús súlyához képest minimum 40 dkg/kg cukrot kell tenni, hogy a kikeményedés megtörténjen. Én 50 dkg/kg-ot szoktam a biztonság kedvéért, többet lehet, de felesleges. Addig kell főzni, amíg a massza már nem folyós, hanem kupacban is csak enyhén roskad a fazékban. Célszerű nagy alapterületű fazékban főzni, kb 10 cm vastagságú anyaggal, hogy minél könnyebben kipárologjon a víz. Cukor nélkül sűrítem sokáig, majd a végén teszem bele a cukrot. Így nem lesz karamllizált íze, kevesbb időn keresztül van veszélye a leégésnek. Természetesen folyamatosan keverni kell.  Remélem tudtam segíteni a tapasztalataimmal, és minél többen megpróbáljátok elkészíteni. 

650 Ft / kg
650 Ft/kg

birsalma sajt dióval/ 20dkg

Vegyszermentes birsalmából, enyhén piritott dióval készült gyümölcssajt. A sajtkészítéshez szükséges minimális cukorral készül. A rendelt mennyiség a darabolás miatt korregálva lesz. Minimális rendelési mennyiség 20 dkg

1080 Ft / csomag
5400 Ft/kg

bodzavirág SZÖRP 500ml

Bodzavirág kivonata aszkorbinsavval és cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresére higítható. Meleg italként is fogyasztható, hozzáadott gyömbérrel jól harmonizál. Tartósítószert nem tartalmaz.

1290 Ft / üveg
2.58 Ft/ml

bodzavirág SZÖRP 750 ml

Bodzavirág kivonata aszkorbinsavval és cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresére higítható. Melegen is kíváló téli ital. Hozzáadott gyömbérrel jól harmonizál. Tartósítószert nem tartalmaz.

1950 Ft / üveg
2.6 Ft/ml