Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Spiesz Orsolya

Spiesz Orsolya

Egy kb. 200 fő lélekszámú zsákfaluban élek, Kisberényben. Pécsről költöztem ide 2012-ben, és teljes életmód váltásba kezdtem. Főállású őstermelő/kistermelő lettem. Falun nőttem fel, így ez egyfajta visszatérés számomra. Bogyós gyümölcsöket termelek többségében, fekete és piros ribizlit valamint málnát. Van egy új telepítésű vegyes gyümölcsösöm is, birsalmával, meggyel, körtével és szilvával. Termelek zöldségfélékből is néhányat, kápia paprikát , szárazbabot és céklát. Minden termékemet fel is dolgozom. Készítek szörpöket, lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, birsalma sajtot, a szörpökből és lekvárokból cukormentes változatokat is, igazodva a megváltozott igényekhez. Kápia paprikából többféle sült paprika krémet, kápia lecsót, és ezeken kívül cékla savanyúságot készítek. A termelésben nincs BIO minősítésem, de csak az ott megengedett szerekkel dolgozom a növényvédelemben. A feldolgozásban nem használok tartósítószereket. Ezek a szempontok elsődlegesek számomra. A vásárlók visszajelzéseit szívesen veszem, és bízom benne, hogy sokak ízlésének megfelelnek a termékeim.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Vegán
Tojásmentes
Minősített Bio
Vegyszermentes termelés
Előrendelés
Ár szerint

Málna tő Sugana 3tő/csomag

 Szabadgyökerű, 3 tő / csomag. SUGANA őszi málna, vagy folytontermőnek is nevezett, vegyszermentes gazdáslkodásból. Első évben már terem, és mindig kora tavasszal a teljes vessző rendszerét, egészen a talajszintig vissza kell vágni. Mindig az új vesszőkön terem, ezért kicsit később hoz termést, mint a nyári málnák. Viszont egészen a fagyokig terem. Kifejezetten nagy bogyójú, piros , húsos, ízletes. Kb aug elejétől terem. A növény erőteljes növekedésű. Mint minden málna támasztékot igényel, sorszerűen érdemes telepíteni. Sok vizet kíván, ami ne legyen pangó víz.  Lehetőleg szerves anyaggal tápláljuk.. A vásárláskor szárral kapott töveket ültetéskor, de legkésőbb a hajtás megindulásakor, kora tavasszal a talajszintig teljesen le kell vágni. Ezt minden tavasszal meg kell tenni, mert gyökérzónából hoz új hajtásokat. A szárról hozott hajtások alacsonyak és kevésbé termők lesznek.

1350 Ft / csomag
1350 Ft/csomag

meggymag párna 28*18 cm

Vegyszermentes meggy tisztított, szárított magjával töltött,  pamutvászon huzatú párna, 28 x 18 cm-es méretben, 40 dkg meggymag töltettel.Készítettem egy egyszerűbb, és  sokkal kevesebb varrási munkával járó párnát, hogy az ára kedvezőbb lehessen.  A meggymag nagyon jól tartja a hőt. Ezért használhatjuk fájós ízületek, nyak, derék vagy bármely más testrész merevségénak oldására, fül tájék melegítésére, torok, mellkas gyulladásának feloldására. Tegyük a sütőbe 90 fok hőmérsékleten 20-30 percre a párnát, majd helyezzük a kezelendő testrészre. Párnával megtámaszthatjuk, így a hővesztése még lassúbb lesz.  Rándulás, ficam, égés, csípés kezeléséhez fagyasztóban hűtött párnát használhatunk. A magok egyenletesen és lassan adják le a hőt, és jól idomulnak a kezelt testrészhez.

1480 Ft / db
1480 Ft/db

paprika krémek

Sötét pirosra érett kápia paprikából sütés után krémesítve. A sütéstől pikáns ízzel. Használatát javaslom szendvicsekhez, ragukhoz, tésztafélékhez, húsokhoz, túrókrémhez... ..stb. Tartósítószert nem tartalmaz.

1250 Ft / üveg
6.58 Ft/g

piros ribizli SZÖRP 500 ml

Piros ribizli szörp, cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresre higítható. Tartósítószert nem tartalmaz.

1600 Ft / üveg
3.2 Ft/ml

piros ribizli SZÖRP 500ml CUKORMENTES

Vegyszermentesen termelt piros ribizlibő készült lé, mely hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Hőkezeléssel tartósítva. 5-7 szeresére higítható, ízlés szerint.

1560 Ft / db
3.12 Ft/ml

piros ribizli SZÖRP 750ml

Piros ribizli szörp gyümölcsvelővel dúsan, cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeres higítással fogyasztható.Tartósítószert nem tartalmaz.

2070 Ft / üveg
2.76 Ft/ml