Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab. Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.
Száraz tarkabab. Gyönyörű, bordó cirmos Etna bab. Fehérjében és rostban gazdag, magas az ásványi anyag- és vitamin tartalma. Egy csomagban 50 dkg van. Száraz, sötét helyen hosszan tárolható.
Katica fajtájú piros héjú, sárga húsú burgonya. "B" főzési típusú, általános felhasználású, így sütésre-főzésre egyaránt alkalmas. Nyers és főzési szürküléstől mentes.
Katica fajtájú, piros héjú, sárga húsú, közepes méretű (kb. tyúktojás méretű) burgonya. "B" típusú, általános felhasználású, így sütésre-főzésre is alkalmas. Nyers és főzési szürküléstől mentes.
Vegyszermentesen termesztett Jugó paradicsom. Édes, lédús. Befőzésre kiválóan alkalmas
Vegyszermentesen termesztett Kápia paprika. 1 csomag 50 dkg súlyú. A csomag ára mérést követően kerül meghatározásra.
Az ázsiai konyha ételeiben a levesek és saláták ízesítésére a leveleit, húsételek ízesítésére pedig termését használják. A levélkoriander lombját használhatjuk frissen is, de ha forró ételhez adjuk, akkor csak a főzés végén tegyük ezt, hogy aromáját megőrizze. A gasztronómián túl a koriandert a gyógyszeripar, élelmiszeripar és az illatszeripar is alkalmazza jellegzetes illatú olaja miatt. A hagyományos orvoslásban Európa egyes részein diabétesz ellen fogyasztják. Indiában gyulladásgátlóként, az Egyesült Államokban pedig koleszterinszint-csökkentő hatása miatt alkalmazzák. Az illóolaj erős antioxidáns hatást mutat, vizsgálják rákellenes használatának lehetőségét.
A leveleket szedjük kívülről befelé. Fogyasszuk mind a leveleket, mind a szárakat. A levéllemezt spenótszerűen, vagy fokhagymával párolva köretként szokták készíteni míg a vastag fehér levélnyelet spárgaszerűen. Érdekes, hogy még mindig elég ismeretlennek számít, pedig már i.e. termesztették Ázsia egyes vidékein, a görögök és a rómaiak egyik kedvenc főzelék- és gyógynövénye volt, sőt néhány száz évvel ezelőtt még nálunk is gyakran előfordult a kertekben. Aztán valahogy feledésbe merült, pedig az egyik legegyszerűbben tartható növény.
Bio mizuna, és mustárzöld keverék A növény zöld levelét használjuk fel, mely kissé csípős, egyesek szerint mustáros, borsos ízű. Rendkívül jó kiegészítője salátáknak pikáns íze, valamint színes cakkos levelei révén az esztétikai megjelenése miatt is. A leveleket nyersen, de akár wokban, fűszereken lepírítva, is fogyaszthatjuk A-, C-, K- vitaminokban gazdag, található benne magnézium, kálcium, kálium, folsavban, béta-karotinban, és immunerősítő hatással bír. Magas glükozinolát tartalma miatt említik, hogy fontos szeretep játszik a rák megelőzésében is.