Az ázsiai konyha ételeiben a levesek és saláták ízesítésére a leveleit, húsételek ízesítésére pedig termését használják. A levélkoriander lombját használhatjuk frissen is, de ha forró ételhez adjuk, akkor csak a főzés végén tegyük ezt, hogy aromáját megőrizze. A gasztronómián túl a koriandert a gyógyszeripar, élelmiszeripar és az illatszeripar is alkalmazza jellegzetes illatú olaja miatt. A hagyományos orvoslásban Európa egyes részein diabétesz ellen fogyasztják. Indiában gyulladásgátlóként, az Egyesült Államokban pedig koleszterinszint-csökkentő hatása miatt alkalmazzák. Az illóolaj erős antioxidáns hatást mutat, vizsgálják rákellenes használatának lehetőségét.
Szabadföldi termesztésű Vegyszermentes A zöld lestyánlevél kiváló ízt ad a leveseknek, salátáknak, jól harmonizál a zöldborsóval,különböző húsokhoz és mártásokhoz is kiválóan használható
A leveleket szedjük kívülről befelé. Fogyasszuk mind a leveleket, mind a szárakat. A levéllemezt spenótszerűen, vagy fokhagymával párolva köretként szokták készíteni míg a vastag fehér levélnyelet spárgaszerűen. Érdekes, hogy még mindig elég ismeretlennek számít, pedig már i.e. termesztették Ázsia egyes vidékein, a görögök és a rómaiak egyik kedvenc főzelék- és gyógynövénye volt, sőt néhány száz évvel ezelőtt még nálunk is gyakran előfordult a kertekben. Aztán valahogy feledésbe merült, pedig az egyik legegyszerűbben tartható növény.
A metélőhagyma vagy ismertebb nevén snidling szintén egy alapítótag a fűszerkertben! Ha csak valami zöldség féle hiányzik a szendvicsből, és gyorsan lenne rá szükség, ő mindig kéznél van! Ha van helyünk akár még a virágágyásba is tehetjük mert nagyon jól mutat az üde zöld szinével ! De cserépben is nevelhetjük a konyhaablakban! Cserépben,csokrosan és még külön a virágját is beszerezheted nálam szezonális jelleggel!
Bio mizuna, és mustárzöld keverék A növény zöld levelét használjuk fel, mely kissé csípős, egyesek szerint mustáros, borsos ízű. Rendkívül jó kiegészítője salátáknak pikáns íze, valamint színes cakkos levelei révén az esztétikai megjelenése miatt is. A leveleket nyersen, de akár wokban, fűszereken lepírítva, is fogyaszthatjuk A-, C-, K- vitaminokban gazdag, található benne magnézium, kálcium, kálium, folsavban, béta-karotinban, és immunerősítő hatással bír. Magas glükozinolát tartalma miatt említik, hogy fontos szeretep játszik a rák megelőzésében is.
Az Oriental mix az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: Pak choi, Mizuna, Grün im schnee, Red giant, Rouge metis, Tatsoi. Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskeleket idézik, és a hagyományos keleti konyhákban elsősorban sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket. Általánosságban elmondható róluk, hogy aromásak, kellemesen csípős ízűek. Ennek foka azonban jelentősen eltér egymástól, a lágyabb mizunától az erős wasabinóig. Az ázsiai saláta fajták az európai ízlésvilágban leginkább salátakeverékekbe illenek. Csodálatos színvariációik pedig minden salátát feldobnak.
A oriental mix az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: pak choi, mizuna, hóban zöld, red giant, tatsoi. Az oriental mix ázsiai bio saláta keverék a káposztafélék közé tartozik. Ázsiai, ősi növényekből alakultak ki, ezáltal jelentősen eltérnek az Európában megszokott káposztáktól. Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskelekre hasonlítanak , és a hagyományos keleti konyhákban föként sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket. Változatosságot hoznak a táplálkozásban a hideg időszakban. Sok vitamint tartalmaznak A, C, K, valamint immunerősitő hatásuk is van.