Bio minősítéső pak choi Bordáskelnek is hívják, jellegtelen ízű, de annál jobban felhasználható, értékes levélzöldség. Felhasználását tekintve nyersen salátákba, főzve levesekbe, főzelékekbe, valamint pirítva wok-os zöldségételekhez ajánljuk. Kimagasló vitamin, ásványianyag és rost forrás: vas, foszfor, kálcium, magnézium, cink, K-vitamin, kálium, szelén Élettani hatását tekintve: erősíti a csontokat és az immunrendszert, segíti az emésztést, csökkenti a vérnyomást. Szelén tartalma miatt fontos a fertőzések elleni védelem során.
Szerintem a magyar konyha alap növénye a petrezselyem! Levesek, szendvicsek, hidegtálak ízesítésére, díszitésére használjhatjuk és a gomba a legjobb barátja! Főzés,sütés esetén csak az utolsó pillanatban kerüljön az ételhez, mert elveszíti a vitamintartalmát! Gyógyhatása: gyomoresősítő,vesetísztitó 2 fajtája ismert a gyökér és a levélpetrezselyem, tőlem az utóbbibóll tudtok kérni, csokros formában.
A rukkola jó hatással van az emésztésre, ezért is szokás pl az olaszoknál tészta étel, pizza mellé tálalni! Íze kissé kesernyés,csípős, picit a tormához hasonlít főleg az idősebb levelek erőteljesebbek. 70 gramm kiszerelésben kapható!
Vegyszermentes, üvegházban termesztett. Jó ízű, finom, ropogós levelei vannak. Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. Nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására.
Tavaszi/nyári saláta mix! :) Összetétele az aktuális zöldekből áll, ami hetente változik.De általában spenót,rukkola,saláta, tépősaláta, mángold, reszelt sárgarépa, retek, metélőhagyma, borágó, rukkola, sarkantyúka virág. A virágok szezonálisan állnak csak rendelkezésére, ezért ne legyen sértődés hogy lila, fehér vagy narancssárga virág lesz a dobozban. :-) Egyedi kéres,hogy mi NE legyen a saláta mixben lehetséges. Tegyél 1 doboznyit a kosaradba, és kérlek emailben jelezd, hogy mi legyen benne. pottyoskert@gmail.com Köszönöm