Füstölt mangalica kolbász fèlszáraz
Hagyományosan füstölt, és érlelt , természetes bélbe töltve. Összetevők: Sertéshús (mangalica), fűszerek ( só, pirospaprika, fokhagyma, kömény A kolbász pontos súlya mérést igényel, kb.: 50dkg/pár
Házi tej
Friss ,nyers, házi (Jersey és Holsteinfríz szarvasmarháktól származó ) tehéntej. Aludttejes prósza vagy kakaóital alapja lesz? Az Ön választása:) Az ár 400Ft üveg betètdíjat tartalmaz.
Lenmagolaj 250ml
Lenmagolaj. Különösen magas a linolénsav, azaz omega-3 zsírsav tartalma. Jelentős érelmeszesedés gátló, koleszterin szint- és gyulladáscsökkentő hatása van, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Hurut, köhögés kezelése esetén is jótékony hatású. Külsőleg égési sebek gyógyítására használható.
Magvas kovászos kenyér 500 g
Magvas kovász 500g Összetevők: 60 % teljeskiörlésű búzaliszt és 40 % búza finomliszt, piritott napraforgómag, piritott tökmag, só.
Joghurt
Enyhén savanykás ízű, teljes tejből készült habart, ivójoghurt, hőkezelt tejből. 500ml/flakon
Savanyú káposzta
Hagyományos savanyú káposza sóval, borssal, borsikával, birs szeletekkel és csípmentes pepperóni paprika darabokkal. A káposztát március elején tettem be fermentálódni, mostanra elérte a legfinomabb állapotát. 720ml-es üvegekben forgalmazom, mert ez egy élő anyag, nincs hőkezelve. Így gázfejlődés előfordulhat, ami a zacskós csomagolást kizárja. Élő anyag, azaz ebben az emésztésünk számára fontos tejsavbaktériumok nincsenek hőkezeléssel elpusztítva, így ahogy a bélrendszerünkbe kerül ott azonnal elkezd dolgozni. A termék így a máshol jó drágán megvásárolható pro- és prebiotikumok milliárdjait tartalmazza. Természetesen tartósítószert sem rakok bele, az is öli az élő tartalmat. A kis emésztéssegítők nem szereteik túlzottan az oxigént, így az üveg kinyítása után hűtőben, jól lezárva célszerű tárolni. Levegő jelenlétében más mikroélőlények is szaporodni fognak benne, ők is szeretik sajnos a káposztát, és aztán szorgosan tönkreteszik a finomságunkat. Fogyasztását elsősorban nyersen ajánlom. Persze kiváló töltöttkáposzta, húsoskáposzta készítésére is alkalmas, de a főzés a mikrobiológiai tartalmat elpusztítja sajnos. A képen a termék készítésének néhány lépcsőfokát próbáltam megjeleníteni. A termék egységára 1388Ft/kg
Kecsketej
Miért érdemes kecsketejet inni? A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően. Azoknak az anyáknak, akiknek kevés a teje, vagy egyáltalán nincs, kecsketejet szoktak ajánlani szoptatásra. Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe. Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot. A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig apajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van. A benne található B-vitaminoknak köszönhetően az ideg- és az izomrendszer működését is segítik.