Hagyományos eljárással készült Mentás-fügés málna lekvár, vegyszermentes termelésből, Kutasról. 220 ml
Vegyszermentes kertből származó kézműves meggylekvár, kizárólag fém- és faeszközöket használva! Forró vizes dunsztolással tartósítva. Házi almából, friss narancslével, szegfűszeggel, továbbá fahéjjal és csillagánizzsal ízesítve, repcemézzel és xilittel édesítve – türelemmel és szeretettel készítve! 80% valódi gyümölcstartalommal. Készült: 2024.
Savanyú? Igen. Vörös? Naná. Pimasz? Hát, egy kicsit. Ez itt a Vörös Ribi – piros ribizliből készült, fanyar, karakteres dzsem, amiben nincs semmi cicoma. Passzírozva, így se mag, se héj, csak selymes textúra és markáns gyümölcsíz. Kevés cukorral, 3:1 dzsemfixszel főzve – hogy megmaradjon a ribizli igazi, élénk savanyúsága. Ez tényleg csak azoknak való, akik nem ijednek meg a savanyú ízektől – sőt, épp azt szeretik benne! Nem édes kompromisszum, hanem határozott ribizliélmény. Limitált főzet! Csak 10 üveg készült belőle! Összetevők: piros ribizli, cukor, dzsemfix, citromlé.
Piros ribizli velőből, magja nélkül készült lekvár, cukorral édesítve. Tartósítószert nem tartalmaz. Még cukorral is savanykás, intenzív íze miatt kis mennyiségben is feldobja a süteményt , linzert vagy lekváros kenyeret. Pohárkrémekhez és fagylalthoz is ajánlom. Mint minden piros gyümölcs, ő is antioxidáns hatású.
Ha szereted a különleges ízeket, akkor a rebarbarát ki kell probálnod. Az idei év újdonsága a cukormentes epres rebarbara lekvár. Ami fele fele arányban tartalmazz epret és rebarbarát! Mivel nagyon lédús növényekről van szó, és a rebarbarának nagyon alacsony a pektin tartalma, ezért agaragaral lett összefőzve ès Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítővel lett èdesítve! Limitàlt kiadàs, ha lesz rá igény rendszeresen akkor készül majd belőle nagyobb mennyiség. Probáljátok ki bátran! Az epres és málnás ,cukros'verziója is korlátozott számban kapható, az alap verzió az ami kb. egész évben elérhető lesz, összetétele; rebarbara, egy kis gyömbér,ez kölcsönöz neki enyhe csípős ízt, és megbolondítottam egy kis vaniliával.Az eredmény egy nem mindennapi lekvár.
Hagyományos eljárással készült rebarbara lekvár eperrel, vegyszermentes termelésből, Kutasról. 220 ml
Nagydobosi sütőtökből és fehér mustból készült termék. Elsősorban befőtt, de nagyon finom főételekhez savanyúság helyett, illetve köretként. Próbáltuk vanília fagyival is - kellemes ízharmóniát alkot! Nagy előnye, hogy a cukorszirupot a must helyettesíti. Az üveg tartalma: 330g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, vegyes fehér must, egész fahéj. Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyasszák egészséggel!
Kistermelői szamóca (eper) lekvár. Összetétel: Szamóca, cukor, bio citrus pektin. Tartósítószert nem tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tárolandó, felbontás után tartsa hűtőszekrényben. A termék kilogrammonként 300 g hozzáadott cukrot tartalmaz.
A szilva zamatos ízét most üvegbe zártam, hogy később is élvezhessük a nyár, kora ősz kincseit. Hozzáadott tartósítószer nélkül, befőzőautomatában készült, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve – pont, mint a nagymama konyhájában. Összetevők: szilva, víz, cukor, fahéjrúd, szegfűszeg. 720 ml-es üveg, 450 g gyümölccsel. Tökéletes sütemények mellé, palacsintába vagy csak úgy magában, desszertként.