Új-zélandi spenót frissen a kertből Egy jó kis recept ötlet a felhasználásához: (ez egy jó nagy mennyiség minimum 5 főre) SPANAKOPITA RECEPT 600 g spenót (mi pürét használtunk, de lehet bébispenót is) 1 csokor kapor • 1 csokor petrezselyem • fél csokor menta • 5-6 db újhagyma .750 g görög feta • 2-3 evőkanál olívaolaj 1 db tojás • só, bors 2 csomag réteslap • 150 g olvasztott vaj a kenéshez. (Nálam meg veheted még hozzá a kaprot és au újhagymát is.) Elkészítés: A fűszereket és a hagymát felaprítjuk, majd összekeverjük egy nagy tálban a spenóttal és belemorzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat hármasával használjuk és mindig a legfelső lapot kenjük meg vajjal. A lap szélére helyezzük a tölteléket, majd a három lapot együtt feltekerjük. A feltekert lapokból csigát formázunk egy sütőformában. A végén az egészet lekenjük vajjal és 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláshoz Tzatziki Ez az alap mennyiség: 3 kígyóuborka | 300 g görög joghurt | 3 gerezd fokhagyma 1 kis csokor menta | fél citrom leve | só ízlés szerint | olívaolaj a tetejére.
Sütőkolbász Hagyományos recept alapján készített, természetes bélbe töltött csemege kolbász. Összetevők: Sertéshús Fűszerek: őrölt feketebors, só, őröltkömény, szerecsendió, fokhagyma, őrölt pirospaprika. Tárolás 0- 5 C°. A kolbász pontos súlya mérést igényel, kb.: 40 dkg/pár.
Nagydobosi sütőtökből és fehér mustból készült termék. Elsősorban befőtt, de nagyon finom főételekhez savanyúság helyett, illetve köretként. Próbáltuk vanília fagyival is - kellemes ízharmóniát alkot! Nagy előnye, hogy a cukorszirupot a must helyettesíti. Az üveg tartalma: 330g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, vegyes fehér must, egész fahéj. Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyasszák egészséggel!
Különleges ízű, nagyon finom savanyúság. A sütőtök és a vörös hagyma izgalmas ízkombinációja, Sajátrecept alapján készül, Fő alapanyaga a nagydobosi sütőtök. Minden ételhez kiváló, amihez savanyúságot fogyasztunk. Az üveg tartalma: 710 g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, vöröshagyma, cukor, ecet, só, nátrium-benzoát. Fogyasszák egészséggel!
Kézzel készült,fürjtojásos,házi tészta.250g/csomag.Széles metélt.
Kézzel készült,fürj tojásos házi tészta.200g-os csomag.Boglyas tészta.(leves tészta)
Kézzel készült,fürj tojásos házi tészta.250g-os csomag.Spagetti.
Kézzel készült,fürj tojásos házi tészta.250g-os csomag.kézi tarhonya,(reszelt tészta)
Kézzel készült,fürj tojásos házi tészta.250g-os csomag.teljes kiőrlésü tönköly lisztből,fusilli köret tészta.
Egy kis üveg (10g) csoda! A régi időkben, magyar királyné vízének hívták a belőle készült rozmaringszeszt. Manapság, mártások, pácok ízesítésére használjuk. Nagyon aromás fűszer ezért ezt is csak óvatosan szabad adagolni. Fürdővízbe áztatva illatosít és frissit. De erre ajánlom az élénkítő fürdőzsákokat.