Parajdi só Asztali -1 kg Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a természetben előforduló természetes sók. Ezek közül a parajdi a világon az egyik legjobb minőségű, 84 -féle ásványi anyagot tartalmaz. Ajánljuk sütéshez főzéshez, inhaláláshoz, bőrbetegségekre, anyagcserezavarokra, mozgásszervi betegségekre, stressz csökkentésére, légúti betegségekre, allergiára, fog és szájápolásra, öblögetésre, alvászavarok megszüntetésére, salaktalanításra, méregtelenítésre és sok egyéb más kínra bajra. Parajdi Fürdő só Miért is fürdőzzön gyakran parajdi sóval? Gyógyiszap tartalma miatt kiváló reumatikus panaszok enyhítésére. Egy ilyen fürdőzés felér 3-4 napos méregtelenítő kúrával. Ízületekbe beépülve a parajdi só regenerál. Bőrünk feszességének visszanyerésében is segít, jó hatással van a cellulitiszre. Bőrnyugtató hatása van. Feszültség és stresszoldó hatású. A vegyület pozitív hatásaként csökkenti az ízületekben és az izmokban felgyülemlő salakanyagok mennyiségét, ezzel enyhítve a gyulladásos folyamatokat. Felhasználása esetén egy kád vízhez kb. negyed-fél kg parajdi fürdősó adagolása ajánlott . Méregtelenítő hatása miatt egyéb kozmetikumot, szappant, tusfürdőt, sampont hanyagoljuk, a só úgyis megtisztíja bőrünket. A parajdi fürdősó naponta alkalmazható, tapasztalataink szerint 36-39 celsius fokos vízben a leghatásosabb. Érdemes legalább egy 20 perces fürdőt venni, hogy a parajdi fürdősó kifejthesse páratlan jótékony tulajdonságait. A Parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Ez az igen értékes szürkés iszap, mely a nyomelemeket tartalmazza, de megtapasztalhatjuk a Parajdi fürdősó használata után is, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is. Származási hely: Románia
A szalagsajt vagy parenyica állománya rostos, lemezes, kissé rágós, kellemesen és jellegzetesen telt ízű és illatú, enyhén sós. Hagyományosan bükkfa forgáccsal és fűrészporral aranysárgára füstölt sajt.
220-250g közötti, bükkfa forgáccsal és fűrészporral aranysárgára füstölt, rostos, lemezes, kissé rágós állományú, kellemesen és jellegzetesen telt ízű és illatú, enyhén sós sajt. Chilis és fokhagymás fűszerezéssel.
Natúr,nyers gyúrtsajt füstölt,főtt karajjal ès lilahagymával feltekerve.
Aszalt vörösáfonyával ès dióval töltött parenyica tekercs.
Jersey tehénkénk tejéből készülő gyúrt sajt, amit szép vékonyra nyújtunk, feltekerünk és akáccal füstölünk.
Édes Pepperóni savanyúság - Szeletelve, ropogósan Illatos, roppanós édes pepperóni paprika édes-savanykás lében, szeletelve, hogy azonnal kanalazható legyen minden falathoz. Kiváló szendvicsekhez, húsok mellé, hamburgerekbe, hidegtálakhoz, de akár salátákba is feldobja az ízeket. Tartósítószer nélkül, befőzőautomatával hőkezeltük, hogy természetesen maradjon hosszú ideig eltartható. Összetevők: pepperoni paprika, víz, cukor, só, bors, babérlevél, koriander mag, mustármag, köménymag - Kiszerelések: 220 ml, 370 ml, 720 ml - Felbontás után hűtve tárolandó!
Valipíniben termesztett, vegyszermentes zöldség. Egy csomagban 20 szál van.
Savanyú? Igen. Vörös? Naná. Pimasz? Hát, egy kicsit. Ez itt a Vörös Ribi – piros ribizliből készült, fanyar, karakteres dzsem, amiben nincs semmi cicoma. Passzírozva, így se mag, se héj, csak selymes textúra és markáns gyümölcsíz. Kevés cukorral, 3:1 dzsemfixszel főzve – hogy megmaradjon a ribizli igazi, élénk savanyúsága. Ez tényleg csak azoknak való, akik nem ijednek meg a savanyú ízektől – sőt, épp azt szeretik benne! Nem édes kompromisszum, hanem határozott ribizliélmény. Limitált főzet! Csak 10 üveg készült belőle! Összetevők: piros ribizli, cukor, dzsemfix, citromlé.
Piros ribizli velőből, magja nélkül készült lekvár, cukorral édesítve. Tartósítószert nem tartalmaz. Még cukorral is savanykás, intenzív íze miatt kis mennyiségben is feldobja a süteményt , linzert vagy lekváros kenyeret. Pohárkrémekhez és fagylalthoz is ajánlom. Mint minden piros gyümölcs, ő is antioxidáns hatású.
Piros ribizli szörp, cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresre higítható. Tartósítószert nem tartalmaz.