Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Feldolgozott élelmiszer

Diós akácméz

Ha szeretnéd egy kis édességgel meglepni magad vagy valemelyik ismerősöd, akkor válaszd a diós akácmézünket. 

1900 Ft / db
1900 Ft/db

Durum simaliszt 1000 g

Durumbúza simaliszt A durumbúza más néven: makaróni búza, keményszemű búza, üveges búza, egy keresztezésekkel és háziasításokkal létrehozott búzafajta. Már idő-számításunk előtt is használták. A durum latinul keményet jelent, ami utal arra, hogy a durumbúza az összes búzaféle közül a legüvegesebb szerkezetű, így a legkeményebb. Szénhidrátjainak felszívódási módja a legjobb az összes gabonaliszt közül, mivel lassan, fokozatosan oldódnak fel, így nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet.

1200 Ft / csomag
1200 Ft/kg

Édes fűszerpaprika őrlemény 250 gramm

Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti:  felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).

2800 Ft / csomag
11200 Ft/kg

Epres joghurt(35dkg)

Tehéntejből készült görög joghurt eperdzsemmel rètegezve.Kicsik ès nagyok kedvence:)

1000 Ft / db
2857.14 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-01-24
Rendelhető 2025-01-22-ig

Fehér kukoricadara 1kg

Nagyon jó minőségű fehér kukoricából készült dara/töret. Agrár-környezetgazdálkodási programban a kukoricák kíméletes növényvédelem mellett teremnek. Ráadásul a fehér kukorica egy igazi (régi) különlegesség. Nem egységes a darálás, ezért töretnek is hívhatjuk, a finomabbra darált szemek krémességet adnak a nagyobb szemek pedig változatossá teszik a textúrát. A nagyobb szemek miatt érdemes tovább főzni az alapanyagot. Indulhat a puliszka, polenta, prósza, kása, stb. ételek készítése. Nagyjából az elkészíteni kívánt kukoricadarához háromszoros folyadékot (víz vagy tej) érdemes önteni, de ez függ, hogy milyen állagú végeredményt szeretnétek készíteni! Próbáljátok ki, nagyon várjuk a visszajelzéseket!

1400 Ft / db
1400 Ft/kg

Fehér szőlő must

A termék saját termelésű, vegyes, fehér szőlőből készül. A must préselés után azonnal üvegekbe kerül, így 1 év múlva fogyasztva is a friss must ízét érezzük fogyasztás közben. Az üveg tartalma: 0,3l Felbontás után hűtve tárolandó.

980 Ft / üveg
3266.67 Ft/l

Fehér szőlő szörp

Saját termelésű, vegyes, fehér szőlő mustjából készült termék. Kitűnő alapanyag öntetként desszertekhez, illetve fagylaltokhoz. Szörpként az ajánlott higítási arány: 1:8-10-hez. Az üveg tartalma: 0,7 l. Összetevők: vegyes fehér must, cukor, citromsav, nátrium-benzoát

1600 Ft / üveg
2285.71 Ft/l

Fekete berkenye (Arónia)100%-os natúrlé

Késői szüretelésű fekete berkenye bogyóból készült. Édeskés, fanyar ízű szuperélelmiszer.

7000 Ft / zacskó
2333.33 Ft/l

Fekete berkenye ecet 250 ml

Testes aromájú fekete berkenye ecet. Természetes úton biológiai erjesztéssel készült. Szüretlen, 6 % körüli ecetsav tartalommal. Ajánljuk vörös húsokhoz, salátákhoz. 

3500 Ft / üveg
3500 Ft/üveg

Fekete berkenye lekvárok (330g)

1750 Ft / üveg
5303.03 Ft/kg

Fekete berkenye őrlemény (100g)

Sokféle gyümölcshöz hasonlóan az aróniabogyók magjai és héja tartalmazzák a legmagasabb koncentrációban az összetevőket. Az arónia törkölyt, amely nagyrészt a bogyó héjából, magjából és pépéből áll, megszárítjuk, és porrá őröljük. Használhatja sütéshez, főzéshez vagy gyümölcsturmixok és turmixok kiegészítéseként. Ajánlott mennyiség: napi 1 evőkanál

1850 Ft / tasak
1.85 Ft/g

Fekete berkenye Szörp 075 l

100%-os natúrlevünkből készítjük szörpünket, annak minden jótékony hatásával. Fogyasztás: 15 szörös higitással.    Összetevők: Fekete berkenyelé, cukor, nátrium-benzoát, kálium-szorbát, citromsav. 

2350 Ft / üveg
3133.33 Ft/l