

Ecetes cékla savanyúság ahogy mi szeretjük édesen, nem túl ecetesen, műanyag vödörben 1 kg kiszerelésben! Hűtve tárolandó, és felbontás után 1-2 napon belül fogyassza el!! Összetevők: cékla, víz,ecet,cukor, só,kömény, és egy lehelett Na-benzoát.
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).
Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint amikor néhány kanál házias mártással pillanatok alatt vacsorát varázsolhatsz az asztalra. Ez a mártás a gyors vacsorák megmentője, amelyből elég egy üveggel elővenni, és máris teljes értékű, illatos, színes étel kerül az asztalra. A Pajtabíró édes-savanyú mártás házi paradicsomléből, friss zöldségekből és gyümölcsökből készül — természetes édességét a paprika, répa és alma adják, amit a gyömbér és az ananász különleges íze tesz teljessé. Fogyasztási javaslat: melegítsd fel és kínáld önmagában, párolt rizzsel, vagy készíts alá párolt húst, amit ezzel a mártással nyakon öntve tálalsz — gyors, házias, mégis különleges vacsora, percek alatt. Összetevők: paradicsomlé, vöröshagyma, paprika, sárgarépa, alma, cukor, szárzeller, ananász, ecet, fokhagyma, szójaszósz, gyömbér, hidegen sajtolt repce olaj, só, bors. Tartósítószermentes termék!
Tehéntejből készült görög joghurt eperdzsemmel rètegezve.Kicsik ès nagyok kedvence:)
Sötét színű, kristályosodásra hajlamos méz. Főképp hársfa virágról, tüskés szederről gyűjtötték a méhek, illetve édesharmat is található benne, amely növényi nedvekből származik. 0,5 kg-os kiszerelés.
Sötét színű, kristályosodásra hajlamos méz. Főképp hársfa virágról, tüskés szederről gyűjtötték a méhek, illetve mézharmatból, amely növényi nedvekből származik.





Ez egy univerzális konyhai fűszer, amelyet használhatsz levesek, szószok, rizottó, húsok fűszerezésére, pácolásukhoz, mártásokban is kiváló, tésztaszószokban, kenyértésztában, használatának csak a fantáziánk szab határt, de vészhelyzetben akár gombakrémleves is készíthető belőle.





Erdélyi falusi recept alapján készült, roppanós vargánya savanyúság. Az erdő ízeit és a régi konyhák hangulatát zárja üvegbe.Különleges savanyúság vargányából, húsok, pörköltek, hidegtálak tökéletes kísérője.
Tehén tejből készült érlelt sajt. 16 hetes csemege sajt, rúzs frlórás, jól reszelhető szépen olvadó sajt, karakteres ízzel.
Szárított zöldségekből készült, teljesen só- és adalékmentes ételízesítő. Összetevők: répa, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, karalábé, zeller, petrezselyemzöld. Tiszta íz, tiszta alapanyag – csak annyit adsz belőle az ételhez, amennyit szeretnél. Kiszerelés: 35 g (108 ml üveg) vagy 70 g (220 ml üveg).
Többféle ízben kapható gomolyáink, mindig a szezonnak megfelelő friss fűszerekkel ízesítve.
Kelt, enyhén édes tészta fahéjas töltelékkel feltekerve. A kókuszvirágcukor alacsony glikémiás indexű, enyhén karamellás ízű. Összetevők: kukoricakeményítő, kókuszvirágcukor, rizsliszt, étolaj, zabpehelyliszt, fahéj, bambuszrost, útifűmaghéj, élesztő, kölesliszt, só