Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Feldolgozott élelmiszer

Édes fűszerpaprika őrlemény 250 gramm

Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti:  felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).

2800 Ft / csomag
11200 Ft/kg

Epres joghurt(35dkg)

Tehéntejből készült görög joghurt eperdzsemmel rètegezve.Kicsik ès nagyok kedvence:)

1000 Ft / db
2857.14 Ft/kg

Extra gomolya

Többféle ízben kapható gomolyáink, mindig a szezonnak megfelelő friss fűszerekkel ízesítve.

700 Ft / db
70 Ft/dkg

Fahéjas almalekvár (315ml)

Vegyszermentes kertből származó kézműves meggylekvár, kizárólag fém- és faeszközöket használva! Forró vizes dunsztolással tartósítva. Házi almából, fahéjjal, szegfűszeggel és friss citromlével ízesítve, xilittel édesítve – türelemmel és szeretettel készítve! 80% valódi gyümölcstartalommal. Készült: 2024.

2900 Ft / db
9.21 Ft/ml
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-06-13
Rendelhető 2025-06-11-ig

Fehér kukoricadara 1kg

Nagyon jó minőségű fehér kukoricából készült dara/töret. Agrár-környezetgazdálkodási programban a kukoricák kíméletes növényvédelem mellett teremnek. Ráadásul a fehér kukorica egy igazi (régi) különlegesség. Nem egységes a darálás, ezért töretnek is hívhatjuk, a finomabbra darált szemek krémességet adnak a nagyobb szemek pedig változatossá teszik a textúrát. A nagyobb szemek miatt érdemes tovább főzni az alapanyagot. Indulhat a puliszka, polenta, prósza, kása, stb. ételek készítése. Nagyjából az elkészíteni kívánt kukoricadarához háromszoros folyadékot (víz vagy tej) érdemes önteni, de ez függ, hogy milyen állagú végeredményt szeretnétek készíteni! Próbáljátok ki, nagyon várjuk a visszajelzéseket!

1400 Ft / db
1400 Ft/kg

Fehér szőlő must

A termék saját termelésű, vegyes, fehér szőlőből készül. A must préselés után azonnal üvegekbe kerül, így 1 év múlva fogyasztva is a friss must ízét érezzük fogyasztás közben. Az üveg tartalma: 0,3l Felbontás után hűtve tárolandó.

980 Ft / üveg
3266.67 Ft/l

Fehér szőlő szörp

Saját termelésű, vegyes, fehér szőlő mustjából készült termék. Kitűnő alapanyag öntetként desszertekhez, illetve fagylaltokhoz. Szörpként az ajánlott higítási arány: 1:8-10-hez. Az üveg tartalma: 0,7 l. Összetevők: vegyes fehér must, cukor, citromsav, nátrium-benzoát

1600 Ft / üveg
2285.71 Ft/l

Fekete berkenye (Arónia)100%-os natúrlé

Késői szüretelésű fekete berkenye bogyóból készült. Édeskés, fanyar ízű szuperélelmiszer.

7000 Ft / zacskó
2333.33 Ft/l

fekete ribizli lekvár 210 gr -cukorral, maggal

Fekete ribizli lekvár "szőröstül, bőröstül". Persze szőre nincsen, magja és bőre benne van, hogy minden hatóanyaga megmaradjon. Magjai egészen picik . Kiváló antioxidáns. Kevés cukorral készül. Tartósítószert nem tartalmaz.

900 Ft / üveg
4.29 Ft/g

fekete ribizli SZÖRP 0,5 liter

Fekete ribizli  szörp gyümölcshússal dúsan, cukorral édesítve. Kb 5-7 szeres mennyiségre hígítható, ízlés szerint. Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtőben korlátozott ideig tárolható.

1800 Ft / üveg
3.6 Ft/ml

Fekete ribizli SZÖRP 0,5 liter CUKORMENTES

Fekete ribizli szörp hozzáadott cukortól mentesen, gyümölcsvelővel dúsan. Ízlés szerint édesítve vagy édesítés nélkül fogyasztható 5-7 szeres higítással. Tartósítószert nem tartalmaz.

2200 Ft / üveg
4.4 Ft/ml

fekete ribizli SZÖRP 0.75 liter

Cukorral édesített fekete ribizli gyümölcs szörp. Ízlés szerint higítható 5-7 szeres mennyiségre. Tartósítószer mentes.

2330 Ft / üveg
3.11 Ft/ml