Főleg a mediterrán konyha fűszere, vadhúsok, mártások, gombás ételek ízesitője de különleges növényi ecetek készítésére is kiváló! Pár érdekesség róla: https://gyogyhirek.hu/a-rozmaring/
A rozmaring és a hagyma izgalmas ízkombinációja. Ajánljuk pirítósokhoz sült és grillezett húsokhoz, valamint kifőtttésztákhoz. Az üveg tartalma: 115 g. Összetevők: vöröshagyma, lilahagyma, rozmaring, olivaolaj, só, fokhagyma, fehérbors, majoranna. Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyassza egészséggel!
A rukkola jó hatással van az emésztésre, ezért is szokás pl az olaszoknál tészta étel, pizza mellé tálalni! Íze kissé kesernyés,csípős, picit a tormához hasonlít főleg az idősebb levelek erőteljesebbek. 70 gramm kiszerelésben kapható!
Kis farmunk alapanyagaiból összeállított tésztából, élesztővel készül. Tetejét érlelt sajtunkkal szórjuk.
Salátauborka, 12cm-15cm körüli méretű, vegyszermentes termelésből. Semmilyen permetezést nem kapott, finom roppanó húsú . A friss uborkára jellemzően a húsa édes. A termés magokat csak elvétve tartalmaz, saláta készítéshez vagy csalamádéhoz ideális. Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a fokhagymát összenyomom, balzsamecettel elkeverem, majd így szelem bele a hámozott uborkát. Tejfölt nem rakok bele, mert attól nehezen emészthetővé válik. Jó étvágyat hozzá!
Ajánlott sütőben héjastul elkészíteni, majd sütést követően a héj egyben lehúzható, vagy akár héjastól (steak krumpliként) is fogyasztható.
Kiváló minőségű kukoricából készített kukoricadara. Alkalmas édességek, tészták, kenyerek elkészítéséhez. (Ebből a sárga kukoricából tortilla chipset készítenek)
Szabadföldi, frissen szedett, édes sárgarépa. Igazi termelői, némely rövidke, duci, másik girbe-gurba, de nem ritkák a nagyobb, akár 20-30 dkg-os darabok sem!
Sertés zsír Hagyományosn üstben sütött sertés zsír. Tej hozzáadása nélkül. Készült: sertés zsírszalonnából 1 kg-os kiszerelésben kapható.